Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Rette Mich [2-Shot] » Tom

Rette Mich [2-Shot]

15 juli 2013 - 0:24

925

6

282



Tom

Zum ersten mal alleine in unserem versteck
Ich seh noch unser namen an der wand


Het had niet zo moeten lopen. Het had anders moeten gaan, beter, volgens plan. Maar niets was minder waar en daardoor ben ik beland in deze nachtmerrie. Deze gruwel. Ik had nooit gedacht dat dit iemand kon overkomen, in het echt. Er bestaan genoeg films over, er zijn genoeg boeken over geschreven en ikzelf heb er een paar van gelezen. Altijd had ik medeleven gehad met de desbetreffende personage en soms, heel soms, vond ik het ook wel grappig. Niet omdat de situatie op zich grappig was, nee, omdat het gewoon zo onwerkelijk was. Enkel geprojecteerd op ons brein, geprojecteerd door woorden. Geschreven door een ander, verzonnen door een ander.
Niet echt.
Maar hier lag ik dus, in het donker. Iedereen weet dat ik hier lig, maar niemand komt me helpen. Niemand brengt me het licht en de eeuwige zuurstof. Niemand haalt me uit deze nachtmerrie. Het is niet zo dat niemand durft, integendeel, de meesten zouden willen dat ze me eruit konden halen. Dat ze me in hun armen konden nemen en konden fluisteren dat het goed komt.
Nee, niemand haalt me eruit, omdat iedereen denkt dat ik dood ben. Iedereen, behalve hij.
Hij was de enige die me kon redden. De enige die wist dat ik nog leefde, dat mijn ziel nog bestond en dat mijn lichaam nog in tact was. Hij had mijn lot in zijn handen genomen, beloofd dat hij erom zou denken, ervan zou houden. Beloofd altijd bij me te blijven.
Leugens. Allemaal leugens.
Hoe had ik zo naïef kunnen zijn? Zo goedgelovig, zo positief. Achteraf denk ik dat het komt doordat hij zo overtuigend was. Of doordat ik zo wanhopig liefde nodig had. Ik zat in de put, een hele diepe put en ik kwam er niet op eigen kracht uit. Niemand kon iets doen, mijn ouders niet, mijn broer niet, mijn beste vriend niet – niemand.
Maar daar was hij.
Hij bracht het licht met zich mee. Benaderde me teder, lief. Ik viel als een blok voor hem. En eindelijk, na al die tijd, was er iemand op wie ik écht kon bouwen. Iemand die me volledig begreep, iemand die diep tot me doordrong, alsof hij mijn geweten hemzelfde was. De engel in nood.
Door hem ben ik uit de put geklommen. Ik begon weer vreugde te voelen, ik begon weer te genieten van het leven. Allemaal dankzij hem.
Onze liefde was oprecht. Het voelde vertrouwd, het voelde magisch en was enorm opwindend. Ik had nog nooit zoiets voor een jongen gevoeld en hij zei precies hetzelfde. We gingen samen op vakantie, gingen samen stukken rijden en schreven samen liedjes. We deden alles samen, als twee handen op één buik, twee geliefden.
Totdat alles veranderde.
Hij begon vreemd te doen. Telkens moest hij eerder weg, telkens ging zijn telefoon en steeds vaker was hij onbereikbaar. Voicemail beantwoordde hij niet en sms’jes al helemaal niet. Het was alsof hij langzaam in een schaduw veranderde en ik hem met mijn blote handen probeerde te vangen. Eerst was ik bang dat hij een ander had. Het zou alles verklaren; het feit dat hij steeds eerder weg moest, het feit dat hij me negeerde en het feit dat hij steeds minder liefde jegens mij toonde. Minder knuffels, minder emoties – minder gevoel. Vooral minder gevoel.
Maar niets was minder waar.
Zodra ik erachter kwam wat hij al die tijd van plan was geweest, schrok ik me dood. Ik dacht dat ik hem kende, door en door. Ik dacht dat hij van mij hield, dat hij er voor mij was en er altijd voor me zou zijn. Ik dacht echt oprecht dat ik mijn toekomstplan had gevonden. Een huisje ver weg van hier, met zijn tweeën, in de zon. Maar mijn hele plan viel in duigen zodra ik had uitgevonden waar hij mee bezig was.
Hij was geen doodnormale jongen die op me verliefd was, die van me hield. Integendeel. Hij was een koude, kille moordenaar.
Een rilling voltrok door mijn lichaam en voorzichtig zoog ik wat lucht naar binnen. Mijn hart bonkte luidruchtig, ook al wist niemand dat. Verroeren kon ik mezelf niet – daar was de ruimte te klein voor. Opnieuw dacht ik terug aan de boeken die over deze situatie gingen. De alinea’s gingen gepaard met paniek, angst en zweet. Tranen. Heel veel tranen. Logisch, het is verstikkend, bedrukkend en de kans dat je er levend uitkomt is nihil.
Waarom was ik dan niet bang? Waar waren mijn tranen, mijn zweet, mijn angst?
Het kwam allemaal door hem.
Zodra ik had uitgevonden wie hij echt was, wist ik niet wat ik moest doen. Hij had mensen gemarteld, verkracht en vermoord. Niet één, niet twee, meerdere. Wat moest ik dan in godsnaam tegen hem beginnen? Ik kon niet naar de politie. Ze zouden me niet geloven en hij zou erachter komen – natuurlijk zou hij erachter komen.
Dus deed ik wat mij het beste leek. Ik ging naar de persoon die voor me klaar had gestaan, al die tijd, zonder dat hij me kon helpen.
Ik ging naar mijn broer. Nog altijd wenste ik dat ik dat nooit had gedaan, het was de grootste fout in mijn hele leven die in deze minuten aan me voorbij flitste. Door naar Bill te gaan heb ik alles verpest. En dan heb ik het niet over de situatie waarin ik me nu bevind, hier, in deze bedrukkende ruimte met een kleine hoeveelheid aan zuurstof terwijl iedereen denkt dat ik dood ben.
Nee. Ik heb het over de afgrijselijke dood van mijn enige broer. [/face]


Reacties:

1 2

BAM
BAM zei op 18 juli 2013 - 7:44:
Wa... Wa... Wa... Wat!!!! Omg... Dit is afschuwelijk goed geschreven!!!!


xNadezhda zei op 15 juli 2013 - 23:14:
Ik ben het wel met Bodine eens dat je er meer van had kunnen maken. Het leest goed door, je zinnen zijn vloeiend en je hebt duidelijk gevoel voor drama - heel belangrijk in dit genre! ^^ De cliffhanger is goed gedaan en ik vind deze zin heel treffend:
Mijn hart bonkte luidruchtig, ook al wist niemand dat.
Ik mis alleen een beetje de stem van de ik-figuur. Heel veel schrijvers denken dat ik-figuur het makkelijkst is, omdat je dan het dichtst bij je personage zit, maar dat is nu juist de valkuil [en nu zeg ik niet dat jij dat ook denkt, want dat weet ik niet, het is een observatie van mij (:]. Doordat je zo dicht bij het personage zit, namelijk in diens hoofd, is het belangrijk om dat personage goed tot leven te laten komen. Geef hem zijn eigen stem. Als je er 'Bill' boven had gezet, of 'Jamie', of een willekeurige andere naam, dan had ik het ook geloofd.
Maak Tom van Tom: laat hem schelden, bijvoorbeeld, laat hem zichzelf troosten met zijn droge opmerkingen, laat hem wat dan ook doen dat bij jouw Tom past. Ik vind je stem nog iets te algemeen, begrijp je? (:

Voor de rest: het maakt me wél nieuwsgierig naar de rest. Je zinnen zijn pakkend, vooral de eerste en de laatste alinea's, dus ook als je me niet gevraagd had om het te lezen, had ik dat wel gedaan. Het boeit. ^^


Bodine
Bodine zei op 15 juli 2013 - 20:10:
Oké. Ehm. Tom dus. Ik dacht Biel maar waarschijnlijk omdat alles altijd Biel is en Biel is toch wel gayer dan Tom. Either way... Ik vind het ehm - laat ik heel eerlijk zijn: een beetje tegenvallen. Natuurlijk maak je nieuwsgierig naar wat er gebeurd is met Biel, naar hoe Tom hier terecht is gekomen etcetera. Maar. Tom zeurt zo. En dat is eigenlijk alles wat 'ie doet. Er gebeurt helemaal niets en daardoor voel ik ook de benauwdheid niet, de opgeslotenheid. Ik denk persoonlijk dat je beter had kunnen schrijven hoe Tom dan in dat zuurstofarme hok rondkruipt en probeert een uitgang te zoeken. Hoe hij zijn nagels stukkrabt op de muur om een gang te graven, wanhopig. Of, als hij minder wanhopig is, hoe hij simpelweg door het duister heen tast. En niets vindt. Snap je wat ik bedoel?
Maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar wie z'n boyfie was en wat er met Biel is gebeurd en weet ik veel wat allemaal. Ik hoop dat er in je volgende hoofdstuk iets meer actie zit. ^^


Rebella
Rebella zei op 11 juli 2013 - 16:03:
........................................................
Speechless.
Echt freaking goed!
Melding als je verder gaat please!
Zo'n goed verhaal wil ik niet missen!!!

Je bouwt de spanning perfect op!
De speling met de zinnen.
En dan die verdraaide cliffhangers waardooor je altijd weer naar meer smacht.
Wil weten wat ervoor gebeurd is.
Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat!

x


Wanderer
Wanderer zei op 11 juli 2013 - 14:23:
Oeh, I like. (:
Het is echt een heel boeiend verhaal - normaal gesproken zou ik ook geen TH verhalen lezen. Maar dit is echt gaaf. Ik heb trek in het 2e deel. (: x