Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » Hijacked ~ The Hunger Games » 1.

Hijacked ~ The Hunger Games

14 juli 2013 - 1:18

527

1

238



1.

Hardhandig wordt ik een ruimte ingeduwd en twee sterke armen dwingen me op mijn knieen. De blinddoek die me het zicht ontnam wordt afgedaan en het touw rond mijn handen wordt doorgesneden. Een voet tegen mijn rug duwt me plat op de grond. Er wordt vlak voor mijn hoofd gespuwt en daarna hoor ik celdeuren op slot gaan. Ik krabbel overeind en laat mijn ogen enkele ogenblikken aan het donker wennen. Ik bevindt me in een kleine, donker ruimte, met niets anders dan een bed, een gootsteen en een wc. Ik grijp naar mijn hoofd en probeer alles wat er gebeurt is op een rijtje te zetten.

Hoelang geleden zat ik nog in de arena? Ik weet nog dat ik achter Johanna en Katniss aanliep en ze kwijtraakte. Toen sloeg ik op de vlucht voor Brutus en Enobaria. Ik heb Brutus vermoord en zag Katniss toen bij de boom staan. Ik rende naar haar heen en toen... Toen werd alles zwart. Er zijn amper andere plaatsen waar ik nu zou kunnen zijn behalve het Capitool. Ik sta moeizaam op en trompel naar de tralies. Mijn hoofd bonst hard en ik voel me nogal duizelig. Ik klem mijn handen om de tralies en leun er tegen. Ik kijk op bij het geluid van Johanna's stem.

Twee vredesbewakers sleuren haar in de cel tegenover mij en gooien haar tegen de muur. Ze zakt neer in een klein hoopje en blijft kreunend liggen. Ze is helemaal nat en bedekt met blauwe plekken. Ze trilt lichtjes en haar haar ligt in slierten over haar gezicht. 'Psst! Johanna!' Ik schrik even van mijn eigen stem. Hij klinkt hees en ik voel nu pas hoe droog mijn keel is. Johanna blijft even stil liggen en het kreunen stopt. Ik geef niet op en roep haar nog eens. Haar hoofd gaat omhoog en ze kijkt me met grote verdwaasde ogen aan. 'Peeta?' Ze fluistert mijn naam en kruipt een paar centimeter dichter. 'Ben jij dat?' Vraagt ze alsof ze het niet kan geloven.

Ik knikt en ze springt op. Ze strompelt naar de muur waar ze enkele ogenblikken tegen lag en schopt er tegen. 'Die klootzakken! Niet te geloven dat ze jou ook te pakken hebben gekregen! Alsof ze met mij en Effie nog niet genoeg hadden!' Ze slaat met haar vuisten tegen de onbeweegelijke stenen en draait zich om. 'En Katniss? Hebben ze haar ook?' Ik roep katniss' naam. Geen antwoord. 'Blijkbaar niet.' Ik laat een zucht van opluchting. 'Misschien zijn ze nog met haar bezig?' Fluistert ze en ze staart naar de grond. 'Wat hebben ze eigelijk met jou gedaan?' Vraag ik haar.

Ze kijkt op en opent haar mond als de deur weer opengaat. Twee vredesbewakers komen pratend binnen en lopen richting mijn cel. 'Wat een idee om een avox te behandelen! Zonde, het was toch nog een mooi meisje met dat rode haar. Ah, wat geeft het. Ze is beter af dood.' Bij het horen van die woorden schuifel ik langzaam achteruit. Ze openen de celdeur en grijpen me vast. Het laatste ding dat ik hoor voor ik een zware klap op mijn hoofd krijg is Johanna die hen luid uitscheldt.


Reacties:


Bella01
Bella01 zei op 11 dec 2013 - 13:30:
Omygosh.
Dit is echt goed.
Sorry, ik ben laat. *smiles*
Echt, je moet verder. Please?

Xo