Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Ogen » Schaakspel: een samenvatting

Ogen

14 juli 2013 - 11:03

1605

5

495



Schaakspel: een samenvatting

Dit verhaal is een vervolg op mijn eerdere verhaal Schaakspel. Voor degenen die het niet gelezen hebben en ook geen zin hebben om het te lezen – wat volkomen begrijpelijk is, want het is nogal lang – en voor degenen die het een poosje geleden hebben gelezen en wiens hersentjes een kleine opfrissing behoeven: here it goes! Ik heb geprobeerd het zo kort mogelijk te houden, maar ja… Dat heb ik met dit verhaal zelf ook geprobeerd en toch is het vijftig hoofdstukken lang geworden. Jullie zijn alvast gewaarschuwd. Sorry.

Op een ochtend wordt Harry Styles uit zijn betrapt door het aanhoudende gerinkel van de deurbel. Hij staat op en er staan twee mannen voor de deur, die beweren een afspraak met hem te hebben. Harry vertrouwt het niet helemaal, maar gaat toch met hen mee en al snel staan ze bij Louis voor de deur. Louis probeert te protesteren, maar de Kale (één van de mannetjes) richt een pistool op hem en dwingt Harry op die manier de andere jongens erbij te betrekken.
Wat er vervolgens gebeurt weten de jongens niet, maar waarschijnlijk zijn ze gedrogeerd. Als ze wakker worden, weten ze namelijk maar half wat er allemaal gebeurd is en bevinden ze zich in een groot vertrek. Ze zijn niet alleen: er zijn dertien meisjes bij hen (Cynthia, Deborah, Eliza, Floor, Ina, Isa, Jade, Kate, Kathryn, Lily, Maggie, Sharon en Simone).
Jade biedt aan hun een rondleiding door het huis te geven. Tijdens die rondleiding komen er enkele dingen naar voren, zoals dat er geen uitgang is, de eetzaal op bepaalde uren niet betreed mag worden en dat er meer meisjes zijn dan bedden. Harry heeft al snel door dat er iets niet klopt.
Er zijn twee slaapkamers voor de jongens: een tweepersoons- en een vierpersoonskamer. Harry weigert te splitsen en doet nauwelijks een oog dicht omdat hij per se de wacht wil houden.
De volgende ochtend komen de jongens beneden om Lily in het woonvertrek aan te treffen. Ze is opgehangen en geheel bekleed in zwarte verf. Om haar nek hangt een ketting met de tekst ‘Speel’. Spelregels zijn echter niet bijgevoegd.
Ina, Deborah, Jade, Floor, Harry, Liam en Louis werken samen om haar naar beneden te halen en naar de eetkamer te brengen. Ze gaan ervan uit dat daar eten gebracht wordt (en dat er daarom momenten zijn waarop ze de eetzaal niet binnen mogen) en dat daar dus een soort van doorgang is. Ze hopen dat Lily’s lijk meegenomen wordt, zodat ze het niet in het huis te hoeven laten liggen. Om Harry te helpen met het doorsnijden van de touwen waarmee Lily aan het plafond hangt, overhandigt Deborah hem (tijdelijk) haar mes.
Als ze uiteindelijk terugkeren naar de eetkamer, in de hoop dat Lily is omgewisseld voor eten, treffen ze Josh aan. Hij is vastgebonden op de tafel en, net als Lily, compleet bedekt in zwarte verf.
De daaropvolgende nacht slapen de jongens wel verspreid over twee slaapkamers: Harry en Louis in de tweepersoonskamer, de rest in de vierpersoonskamer. Harry merkt op dat, als ze heel zachtjes praten, de geluidsapparatuur hen waarschijnlijk niet waar kan nemen. In de spanning van het geheimzinnige gedoe bekennen de twee jongens uiteindelijk gevoelens voor elkaar te hebben. Achteraf zal Louis echter beweren dat hij dit alleen doet zodat Eleanor niet, net als Josh, binnengevoerd zal worden: als hij werkelijk van Harry houdt, heeft hij Eleanor niet nodig als drijfveer.
Veel tijd om dat te vieren is er niet. De volgende ochtend worden ze gewekt door Floor en Jade, om onmiddellijk naar de vierpersoonskamer te vertrekken. Daar is de spanning om te snijden: de jongens realiseren zich dat als Josh binnengebracht is, Perrie, Danielle en Eleanor waarschijnlijk ook niet buiten schot zullen blijven. Om over familie en vrienden nog maar te zwijgen. De jongens praten het uit en Harry en Louis verplaatsen zich richting de badkamer, terwijl Floor en Jade richting de benedenverdieping (waar het woonvertrek is, en de slaapkamers van de meiden) gaan.
Harry wordt echter achterdochtig en nog voor hij en Louis de badkamer ingaan, wil hij per se kijken of Floor en Jade nog wel in orde zijn. Louis vindt het prima, dus gaan de jongens richting de trap om naar beneden te gaan. De doorgang is echter versperd en de jongens kunnen er niet doorheen.
Harry wil per se naar beneden, maar Louis praat hem aan zijn verstand dat het geen nut heeft: de eetzaal is boven, en als het werkelijk een spel op leven en dood is, zullen de meiden vanzelf naar boven komen. Daarbij: ze moeten niet teveel aan Jade en Floor hechten. Als ze dood moeten, dan maar liever voor er echt emoties bij betrokken raken.
De plannen worden al snel gewijzigd. Zodra Louis en Harry terugkomen bij de rest van hun vrienden, blijkt dat er een berichtje is voor Liam: Danielle is beneden. Er zit geluidsopname bij om te bewijzen dat het echt is. De jongens hebben dus geen andere keus dan alsnog door de versperring heen te werken. Ze doen dit door eerst zoveel mogelijk materiaal weg te scheuren en dan simpelweg hun volle gewicht tegen de spaanplaat aan te gooien.
Achter de plaat staat Eliza, die met haar hoofd tegen de stenen trap klapt en op slag dood is.
Danielle en Jade zitten in het woonvertrek, vastgebonden op stoelen. Harry en Liam maken ze los.
Vervolgens gaat Harry op zoek naar Floor, die nergens te bekennen is. Hij vindt haar boven in de eetzaal, terwijl ze luistert naar het audioberichtje voor Liam. Ze is ervan overtuigd dat er een motief is, maar Harry denkt dat ze ongelijk heeft.
Harry besluit dat het tijd is om actie te ondernemen. Als ze moeten spelen, dan zullen ze dat doen. Hij haalt Zayn over met Deborah aan te pappen, zodat hij haar mes af kan pakken. Zodra dat gebeurd is, overlegt hij met Floor en Jade wie het eerste slachtoffer moet zijn. Ze kiezen voor Kathryn.
Die avond verstoppen Louis en Harry zich in Kathryns slaapkamer, met het mes. Ze snijden haar keel door en willen dan weer naar boven gaan, maar op de gang komen ze iemand anders tegen: Cynthia. Zij eindigt levenloos naast Kathryn op de vloer.
De volgende dag is er weer een berichtje voor de jongens: ‘ga door’, met een foto van Louis’ tweelingzusjes erbij. Er ontstaat een gevecht waarin Deborah Niall neersteekt.
Harry en Zayn gaan achter Deborahs wapens aan (Harry heeft met Floor en Jade een plattegrond gemaakt), maar het meisje zelf onderbreekt hem. Harry en Zayn krijgen het met zijn tweeën voor elkaar om ook haar van het leven te beroven.
Intussen is Louis verschrikkelijk jaloers geworden op de hoeveelheid tijd die Harry doorbrengt met Floor, Jade en, vooral, Zayn. Er breekt ruzie uit, hoewel de jongens het uiteindelijk bijleggen. Vlak daarna ontstaat er opnieuw een gevecht, ditmaal in het zwembad. Zayn wordt het water in gewerkt en bijna verdronken door een aantal meiden, maar Harry en Floor redden hem.
Vervolgens wordt Harry door Isa tegen de muur gepind, en net als hij denkt dat zijn laatste uur geslagen heeft, steekt Louis het meisje neer.
De hele groep komt tot een wapenstilstand en ze gaan lunchen. Iedereen is nog wel op zijn hoede, maar er gebeurt niets: de meiden zijn inmiddels in de minderheid. Tenminste, tot Josh, Liam en Danielle met zijn drieën besluiten over te stappen. Floor, Jade, Zayn, Harry en Louis blijven met zijn vijven over.
Die nacht houdt Harry de wacht opnieuw, en als hij geluid hoort, gaat hij eropaf. Hij ontdekt dat Eleanor is binnengebracht en besluit dat zij koste wat kost voor Louis verborgen moet worden. Hij is bang dat de jongen anders compleet zal flippen.
Lang lukt het niet om haar verborgen te houden, want als Harry en Eleanor de volgende ochtend het woonvertrek betreden, treffen ze hun vrienden (Liam, Danielle en Josh) vastgebonden aan. De andere jongens komen ook een kijkje nemen en daar ziet Louis Eleanor.
De daaropvolgende strijd leidt ertoe dat Sharon Josh neersteekt, en dat Zayn Maggie de keel doorsnijdt. Onmiddellijk maakt de groep zich uit de voeten (Danielle en Liam hebben zich weer bij hen gevoegd) om aan Sharon en haar groep te ontkomen. Ze spurten de badkamer in, maar Jade en Floor waren niet beneden en worden door Sharon uit de slaapkamer geplukt, als gijzelaars.
Eleanor is degene die besluit dat ze de twee meiden niet aan hun lot over kunnen laten, en ze opent de deur om de meiden binnen te laten. Zelf knijpt ze ertussenuit en schakelt ze de camera’s in het huis uit. Intussen gaat de strijd verder en ergens in het proces sneuvelen Simone en Ina. Floor raakt gewond.
Dan gebeurt er iets onverwachts: het licht flikkert uit en ze horen gestommel door de gang. Het kan niet van henzelf aanwezig zijn, want ze zijn allemaal al in de badkamer. Ze doen de deur dan ook op slot en hopen dat ze veilig zijn. Al snel valt de groep invallers echter de badkamer binnen en beginnen ze te schieten.
Harry weet weg te komen en hij vindt zelfs Louis en Zayn terug. Als ze naar buiten willen gaan, weigert Louis echter mee te werken zonder dat Eleanor bij hem is. Aangezien Harry en Zayn niet weten waar ze is, en Louis absoluut niet meewerkt, laten ze hem achter. Niet dat ze verwachten nog buiten te komen, maar uiteindelijk komen ze buiten aan. Ook Sharon en Kate zijn al veilig buiten. Danielle overleeft het ook, maar Liam is omgekomen bij de inval. Ook Floor overleeft, hoewel ze in het ziekenhuis belandt. Jade komt er oké vanaf en Kate haalt uiteindelijk Louis onder de grond vandaan. Ook Eleanor overleeft.


Reacties:


WTlover
WTlover zei op 31 aug 2013 - 22:45:
Okey, ik moet toegeven dat dit best heel erg cool klinkt.
Als ik ooit tijd heb ga ik Schaakspel lezen.
Tot die tijd houd ik het hier bij.
Melding?


Azula
Azula zei op 17 juli 2013 - 17:33:
Liam & Niall.
Forever in our Schaakspel hearts.


tamarastyles
tamarastyles zei op 15 juli 2013 - 9:05:
Het enige dat ik vergeten was is dat liam het niet heeft overleeft.
Dat wilde ik waarschijnlijk wel vergeten :-(


1Diloveniall
1Diloveniall zei op 14 juli 2013 - 21:34:
Ik weet het ook nog he-le-maal (:


Team1D
Team1D zei op 14 juli 2013 - 14:02:
Ik herken alles nog wauw