Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » The return of the warriors | Warrior Cats » Hoofdstuk 2 | Featherfrost

The return of the warriors | Warrior Cats

14 juli 2013 - 15:48

956

0

198



Hoofdstuk 2 | Featherfrost

H2
“Wakker worden Flamepelt!' Flamepelt werd wakker van het geschreeuw. “Je bent net een egel in een winterslaap.' Hij zag dat het hele Krijgershol al leeg was, op hem en zijn zus na. Foxheart stond bij de ingang zijn naam te schreeuwen.
“Ik ben al wakker.' mompelde hij nog half in slaap. Hij had waarschijnlijk al veel te lang geslapen, maar hij voelde zich nog steeds niet honderd procent fit. Vreemd genoeg had hij het gevoel dat hij gister avond van het hele stuk van het Windclanbos naar de maanpoel had gesprint en te horen had gekregen de meeste gevreesde kat uit de geschiedenis van de clans zich op hen wilde wreken.
“Zware avondpatrouille gehad?' Vroeg Foxheart met was meer medeleven in haar stem. “En vannacht heb je geloof ik ook al niet best geslapen. Maar ik heb je toch nodig voor een jachtpatrouille.'
“Ik voel me verschrikkelijk.' Zei Flamepelt. “Ik voel me ziek en ik denk niet dat ik een jachtpatrouille met de grootste slijmbal van het hele meer aankan.'
Foxheart Grijnsde. “Ga jij dan maar in je nestje zielig liggen doen.' zei ze. “Ik vraag Sparrowbeak wel of hij met me meegaat.' Ze liep het hol uit maar ik de ingang bleef ze nog even staan. 'Als je je echt niet goed voelt moet je naar Featherfrost gaan die heeft wel wat om je op te lappen.' Zei ze bezorgd.
'Dat zal ik doen.' Beloofde hij terwijl ze wegliep.

Het Thunderclankamp lag is een verlaten steengroeve. De hoge wanden van de groeve waren te hoog om vanaf te springen en vormden een natuurlijke verdedigingsmuur als het kamp aangevallen werd. Ook gaven ze het kamp beschutting en tegen de wind en de regen, en in de rotswanden waren verscheidene spleten waarvan de grootsten als holen dienen voor de leerlingen, ouderen en natuurlijk de leider. De andere holen waren gemaakt van mos en takken.
Het was al later in de morgen toen Flamepelt met veel tegenzin het krijgershol uitkwam. Hij was verward door wat er gisteravond was gebeurt. Hij was gewoon weer wakker geworden wat betekende dat het een droom moest zijn geweest,maar het had gevoelt als realiteit, en niet als een droom. Dromen zijn fijn en meestal gaan ze over vlinders en mooie bloemen, niet over starclankatten en de terugkeer van Tigerstar.
De meeste katten waren het kamp al uit en de open plek in het midden van de steengroeve zag er een beetje verlaten uit. De oudsten Leafnose en Spiderback lagen voor hun hol in de zon, waarschijnlijk te klagen over hun pijntjes en luie leerlingen. Voor het hol van de moederkatten zat Summerbreeze te kijken hoe haar jongen Sunkit en Hawkkit zaten te spelen. Bij de ingang zat Ashfall op wacht terwijl Stonepaw net naar binnen kwam met zijn mond vol blaadjes. Stonepaw was de leerling van de medicijnkat Featherfrost. Flamepelt wist dat hij de taken van een medicijnkat serieus nam en het ook leuk vond om van alles te leren over de geneeskrachtige planten die Featherfrost gebruikte. Stonepaw kwam op hem af en legde de blaadjes op de grond. “Flamepelt!' Zei hij. “Wil jij misschien straks iets te eten naar Featherfrost brengen? Ze is druk bezig haar plantenvoorraad op te het ruimen en ik graag gelijk meer van deze halen.'
“Dat zal ik doen.' Zei Flamepelt. En hij ging naar de hoop verse prooi die in het midden van het kamp lag. Er lag niet veel meer en dat verklaarde waarom er zo veel katten het kamp uit waren. Hij koos een konijn uit en ging ermee naar het Medicijnkattenhol. Stonepaw kwam net weer naar buiten stormen en botste bijna tegen hem op. Hij mompelde wat onverstaanbaars en ging er weer vandoor. Toen Flamepelt naar binnen ging kwam Featherfrost net de rotsspleet uit die diende als opslag.
“Foxheart zei al dat je zou komen.' Zei ze. “En je hebt iets te eten bij je.' Het hol was rommelig en er lagen over stapeltjes bessen, wortels en blaadjes, Sommige netjes gesorteerd en sommige helemaal door elkaar gegooid. 'Ik en Stonepaw zijn aan het reorganiseren dus let niet op de rommel.' Flamepelt liet het konijn voor de lichtgrijze poes op de grond vallen en ging tegen0ver haar zitten. 'Wat kan ik voor je doen?' Vroeg ze terwijl ze haar eten bestudeerde.
'Ik had gisteravond een vreemde droom en ik weet niet hoe ik..'
'Ik ben een medicijnkat. Ik behandel je als je ziek bent en ik ben hier niet om naar je persoonlijke problemen te luisteren. Ik heb meer te doen.' Onderbrak Featherfrost hem.
'Maar dit is geen normale droom!' Protesteerde Flamepelt. 'Er waren drie starclankatten die me naar een poeltje brachten zodat ik starclan kon zien. Ze zeiden dat Tigerstar terug was om wraak te nemen op de clans!' Featherfrost keek hem geschokt aan.
“Dus wat Bluestar zei was waar. Hij komt terug. Ze hebben zelfs tot jou gesproken.' Mompelde ze. Featherfrost staarde een moment naar haar poten. 'Wat zeiden jou starclankatten nog meer?'
'Dan ik mijn clan moet dienen, voorbereid moet zijn en dat ik me aan de code moet houden. Het probleem is dat ik niet weet wat ze bedoelen met de code.' Vertelde hij.
Featherfrost dacht even na. 'Ik denk dat ze de krijgscode bedoelen.' Vertelde ze. 'Sinds het begin van de vier clans hielden de krijgers zich aan de krijgscode. Nu houden alleen Riverclan en Shadowclan zich nog aan de code.
'Wat houd de code precies in?' Vroeg Flamepelt nieuwsgierig.
'Dat weet ik niet.' Zei Featherfrost.
'Dan moet ik het uitzoeken' Zei Flamepelt vastberaden. Hij moest doen wat Redtail had gezegd en om dat te doen moest hij te weten komen wat de krijgscode inhield. Zonder nog naar Featherfrost om te kijken rende hij het hol uit. Hij moest naar de oudsten, die kenden allemaal van dat soort oude verhalen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.