Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Vakantie avontuur. [END] » Hoofdstuk 6

Vakantie avontuur. [END]

15 juli 2013 - 9:11

1371

1

365



Hoofdstuk 6

Heeeeyy! Hoofdstuk zes alweer! En het is nog niet voorbij! Het word alleen maar spannender! Komt Amy ooit nog terug? Levend? Wie is haar ontvoerder? Nouja, veel lees plezier! Laat een reactie achter als je t leuk vondd!! xxRobin en Daphne

P.O.V Roxy
We zijn al de hele middag niks aan het doen, we zitten maar met z’n allen rond Tess haar telefoon. Het is onder tussen al half 7 en we hebben nog niets gehoord! Tess en Niall hebben ondertussen alweer honger gekregen en zijn naar het restaurant gegaan om even wat pizza te halen. Zayn en Liam zijn even buiten stoom afblazen en nu zit ik hier met Harry en een Louis die helemaal in elkaar gedoken zit en maar naar de telefoon blijft staren. Dan trilt de telefoon en Louis schrikt op! ‘Misschien wil Tess weten wat voor pizza we willen!’ Ik pak de telefoon en zie dat het een onbekend nummer is. Ik schrik en kijk even naar Louis. En open het berichtje en lees voor:
Je hebt 48 uur.
‘Waarvoor?’ vraagt Harry geschrokken en ik haal mijn schouders op. Na een kwartiertje komen Liam en Zayn weer terug en we vertellen van het smsje. Ze schrikken en vragen ook wat we moeten doen. Maar dat weten we natuurlijk niet.. Daarna komen Tess en Niall thuis met 3 pizza’s, we laten ze het smsje lezen, ‘wat nu?’ vraagt Tess. ‘Weten we niet..’ ‘Hmm wat zouden we moeten doen?’ vraagt Zayn. ‘Ja en wie is het?’ Allemaal vragen waar we geen antwoord op weten.. Helaas. We eten snel de pizza’s, Louis heeft de hele tijd al niets gezegd. Hij is zo stil, zo kent niemand hem.. ‘We moeten iets doen.’ Zegt Harry. ‘Laten we zelf naar het concertgebouw gaan om aanwijzingen te zoeken! We gaan dezelfde avond nog naar het gebouw. Ze zoeken rond en verspreiden ons. Louis, Zayn en Liam gaan bij alle ingangen kijken en Harry, Niall, Tess en ik gaan naar de kleedkamer en de wc. We lopen eerst naar de wc en bekijken alles, het enige wat we vinden is een verstopte wc, een fietssleutel en wat zeepjes. Dan lopen we door naar de kleedkamer we zoeken rond de bank. Dan hoor ik Niall ineens schreeuwen: ‘HEY wat is dit?’ Hij loopt naar de spiegel en pakt een dubbelgevouwen papiertje met 1D erop. ‘Dat is vast weer fanmail..’ Hoor ik Harry zeggen. Ik zie dat Niall twijfelt en het toch weg legt. We zoeken verder maar vinden niets.. en willen weg lopen. Dan herinner ik me het briefje weer. Ik loop naar het bureau en stop het in mijn zak. We gaan naar huis en nemen afscheid van de jongens, ik geef Harry nog even een knuffel en gaan naar huis. We kleden ons om en het briefje valt uit mijn zak zonder dat ik het door heb en loop door naar bed. Tess ligt alweer te slapen maar voor ik het weet lig ik ook al te slapen.

P.O.V Tess
Pff gister helemaal niets gevonden.. echt balen. Ik ben ook alweer alleen wakker.. ik ga even wat drinken en loop naar de badkamer. Maar dan valt mijn oog op een briefje op de grond. Ik raap het op en zie dat er 1D op staat, deze zijn ze vast vergeten en ik stop het in mijn vest. Na een tijdje worden Lola en Roxy ook wakker en gaan we samen naar de kamer van de jongens en ploffen bij ze op de bank. Zij hebben ook al gegeten maar we drinken nog even thee met ze. Niall en ik lopen naar de keuken en zetten de thee. Dan voel ik mijn mobiel trillen en pak hem. Het is dat onbekende nummer! Ik open het en lees de sms:
Zo Tess, dus je hebt het briefje gevonden. Dit is de eerste opdracht die jullie moeten vervullen voordat jullie Amy levend terug krijgen. 48 uur!
Ik schrik en stoot tegen Niall aan die achter me staat. ‘Gaat het wel?’ Ik schud mijn hoofd en laat het smsje zien. Hij schrikt en laat zo het theekopje op de grond vallen. Ik hoor dat de andere aankomen rennen. Hij weet mijn naam. Ik ben zo bang. Ik schuif mijn mobiel over het aanrecht naar de anderen. ‘Het briefje!’ Fluister ik.. ik ren naar de bank met Niall achter me aan. Ik ruk het briefje uit mijn vest en open het:
ALIRT WZG 16 ZFTFHGFH LN 8 FFI H ZELMWH HGRKG, VVM PLUUVI NVG WV HOVFGVOH EZM QFOORV YFHQV GEHHVM WV YZMPVM RM WV OLYYB HGZZG
Ik en Niall kijken verbaasd naar elkaar ‘huh wat is dit nou weer?’ zegt Niall, de rest komt ook om ons heen staan en leest het briefje ook. ‘Dit is geen opdracht, nu weten we nog niet wat we moeten doen!’ zegt Liam. Dan komt Lola er ook bij staat, ‘laat mij eens kijken’ zegt ze. ‘Maar Lo als wij het al niet begrijpen dan snap jij het al helemaal niet’ ‘Ik wil het gewoon zien!’ roept ze. Ik geef haar het briefje en ze kijkt er aandachtig naar. Ze moppeld een beetje ‘hmm hmm, ja, hmm, nee..’ ‘Nou vertel dan, weet jij wel wat dit is dan?’ ‘Ja ik weet het, het is een geheimtaal en precies de zelfde geheimtaal die ik samen met een vriendin heb, dus ik weet wat er staat.’ Zegt Lola glimlachend. ‘Kom op vertel dan!’ roept Roxy. ‘Oke oke, uhm’ We staan rond Lola met zijn alle. We wachten en wachten. ‘Dit gaat nog wel even duren.’zegt Lola. ‘Kom Niall wij ruimen wel even het kopje op in de keuken.’ We gaan naar de keuken en pakken een stoffer en blik, we rapen alles op en gooien het weg. ‘Dit gaat nog wel e…’ Hij kon zijn zin niet afmaken of ik hoorde Lola: ‘IK HEB HET!! Hier, zorg dat 16 augustus hmm uhh om 8 uur ’s avonds stipt uhm een koffer met de steutels van jullie hmm busje tussen de banken in de l-lobb-lobby staat..’ ‘omg, je bent geweldig Lola!’ roept Louis en tilt Lola in de lucht en draait een rondje en knuffelt haar bijna dood. Waarna Lola heel hard moet lachen. ‘Ons busje?’ hoor ik Zayn nog zeggen. Ik kijk hem aan en haal mijn schouders op. ‘Maar dan komen we hier niet meer weg..’ zegt Liam. ‘NOU EN! Het is mijn zusje!’ Roept Louis.

P.O.V Louis
Wat goed van Lola dat ze dat ontcijfert heeft! Ik ren door het huis opzoek naar de sleutels. Dan word er op de deur gebonkt. Ik doe open en het is iemand van de roomservice. Hij heeft een zwart koffertje in zijn hand. ‘De jongens van 1D toch’ vraagt hij. Ik knik en neem het koffertje aan. Ik loop naar de anderen en laat het koffertje zien. Harry neemt het koffertje over en maakt hem open. Er zit weer een briefje in. Dit keer met gewone letters en Harry leest hem voor:
Jullie zijn slimmer dan ik dacht. Goed gedaan Lola. Nu jullie het toch al weten kunnen we het net zo goed vervroegen. Zorg dat hij er om 3 uur vanmiddag staat.
‘Hoe weet hij dit toch allemaal?’ Roept Tess uit. ‘Laten we de autosleutels maar gewoon geven..’ zucht Liam. Ik knik en ga op zoek naar de sleutels. ‘uhm jongens? Weet iemand waar de sleutels zijn? Liam? Niall? Zayn?’ iedereen schud zijn hoofd. ‘Harry?! kom op bro, je weet het wel!’ roep ik terwijl ik hem door elkaar schud. ‘Sorry man, ik heb echt geen idee..’ ‘Maar gister zijn we nog weggeweest met het busje..’ ‘Heeft Paul hem niet? Hij ging toch even bij zijn oud-oom langs ofzo?’ Zegt Zayn dan. ‘Ohja tuurlijk!’ ‘Is hij al thuis?’ ‘Kak, nee, hij zei dat hij daar ook bleef eten..’ zegt Zayn. ‘Kak! Kunnen we niet de sleutels van een andere auto er in stoppen, dat merkt hij vast niet!’ Dan trilt Tess haar telefoon. Ze pakt hem en leest voor:
‘Ik zou dat maar niet doe Louis, ik hoor en zie alles!’
‘Wat is dit! Hoort hij ons nou ook al?! IK HAAT JE! IK HAAT JE! BRENG MIJN ZUSJE ONMIDDELLIJK HIER!’ roep ik uit. ‘Rustig Lou! Dat heeft geen zin!’ Zegt Niall die naast me zit en een hand op mijn schouder legt. ‘Wat moeten we dan doen’ ‘Laten we Paul bellen dat hij nu naar huis moet komen!’ Roept Roxy. Dat we daar niet eerder op zijn gekomen! Ik grijp gelijk naar mijn mobiel en pak hem uit mijn zak. Ik tik Pauls nummer in en bel.


Reacties:


1Dharrylouis
1Dharrylouis zei op 15 juli 2013 - 9:33:
Wat erg?! Het is toch niet 1 van de boys zelf?! Freaky, maar snek verder! Heel spannend!

Xx