Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Take Everything, Give Nothing back. » 1.

Take Everything, Give Nothing back.

21 april 2009 - 20:01

425

1

220



1.

Denderende paardenhoeven die telkens opnieuw het zand raakte. De ruiters die om hun positie vochten. De schreeuwende menigte in de tribunes.

´Mira!?´ Mijn lichaam draait zich van de baan richting de persoon achter mij. ´Betuig Hot Weels wil je?´ Ik knik vrijwillig waarna ik een klein sprintje richting de stallen trek. De zon scheen prachtig, maar het was niet te heet. Net warm genoeg om in je t-shirt rondt te lopen.

Mijn passen gaan naar de zadelkamer. Mijn ogen glijden langs de vele zadels, hoofdstellen en naambordjes. Bij die van Hot Weels blijf ik staan en pak het tuig waarna ik naar zijn stal loopt. De roodkleurige vos stond heerlijk van een plukje hooi te genieten. Een glimlach sierde mijn lippen en hang het tuig op bij zijn stal. Met een vloeiende beweging duw ik zijn staldeur open. De oortjes van de vos spitzen zich vrolijk en het enorme dier zet enkele passen richting mij. Mijn hand gaat over zijn fluwelen neusje en zijn zachte hoofd.

Ik klem mijn hand rond zijn zwarte lederen halster waarna ik er een kleine druk opzet en hij gewillig meeloopt uit zijn stal. Ik stel hem in het midden van het pad op en zet hem aan de 2 lijnen vast. Een zachtaardig klopje geef ik hem op zijn hals waarna ik de borstels pak en hem begin te poetsen. Hot Weels wast een jonge 3 jarige hengst, met al vele recorden op zich. En dat kon ook niet anders met een lengte van 1.81 en de beste jockey van stal.

Ik leg 2 spierwitte bandage´s aan rond zijn voorbenen. Een wit bont sjabrak plaats ik op zijn rug waarna ik het kleine lichte zadel erop plaats. Ik laat de singel zakken en doe de martinggaal rond zijn hals waarna ik de singel stevig vastmaak. Ik haal de teugels over zijn hoofd waarna ik de lijnen en zijn halster afdoe. Ik houd hem het bit voor. Zoals gewoonlijk stribbeld hij wat tegen door zijn kop de lucht in te gooien. ´Come on, buddy´ mopper ik een beetje waarna hij na nog enkele malen het bit aanneemt en ik het hoofdstel kan vastmaken.

Als ik alles nogmaals gecheckt heb pak ik de teugels vast en leid hem naar de baan. Geerart kijkt mij wat sagerijnig aan terwijl hij op zijn klokje tikt. Drew ernaast met een big smile. ´Je bent laat, zoals gewoonlijk mira´ moppers hij terwijl hij drew tegen geeft. Ik laat Hot Weels stil staan en houd het hoofdstel vast terwijl geerard drew hem in het zadel helpt. ´voor mij ben je nooit te laat hoor´ breng Drew met een glimlach uit waarna hij de enorme hengst aanspoort tot een draf.


Reacties:


Sweetlady
Sweetlady zei op 21 april 2009 - 20:57:
mooi geschrijven..
snel verder