Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » - » Hoofdstuk 1.

-

9 aug 2013 - 12:49

480

0

198



Hoofdstuk 1.

'Deze keer is het anders mam!' Voor de zoveelste keer had ik een discussie met moeder over het feit dat ik alleen op reis ging. De vorige keer dat ik op reis ging liftte ik mee met een vreemde. Mijn reis eindigde in het ziekenhuis. Maar deze keer zal toch anders zijn? Ik heb nu mijn rijbewijs dus ik hoef niet te liften. Ik sloeg mijn slaapkamerdeur met een harde klap dicht om mijn moeder duidelijk te maken dat ik genoeg van haar gezeur had. Wat zal ik blij zijn als ik het huis uit kan. Voor nu ben ik in ieder geval opgelucht dat ik hier een tijdje weg kan.

Vanuit het vliegtuig stap ik meteen de frisse oceaanlucht in. Ik loop het gebouw binnen om naar mijn koffers te zoeken. 'Hello Madame, can I help you with anything? Een jonge vrouw met donker haar in een knot en grote bruine ogen staart me met een abnormaal grote glimlach aan, wachtend op mijn antwoord. 'Uhm, yes, I'm looking for my bags' 'What flight were you on?' 'Flight 807' De vrouw legt me uit waar ik mijn koffers kon vinden en ik bedank haar.

'Welcome to California'. Een bord van ongeveer 6 meter hoog verwelkomde mij. Ik rij in een auto van het vliegveld en zoek naar de dichtstbijzijnde 'Rent-a-car', de auto's van de vliegmaatschappij zijn niet te betalen. Nadat ik de sleutels van de Clio had ingeleverd stapte ik in de Beetle die ik had gehaald bij een super vriendelijke autoverhuurder en reed ik de stad in. Ik trek het dakraampje open zodat ik even kan uitwaaien. Zo'n auto heb ik altijd al gewild.

Na uren rond te hebben gereden heb ik nog steeds niet een betaalbaar hotel of appartementencomplex gevonden dus besluit ik maar even te stoppen om koffie te halen. Ik parkeer mijn Beetle en stap een klein koffiezaakje in. 'One cappucino please' Ik ga op de barkruk zitten en wacht op mijn koffie. '4 dollars please' een kop dampende cappucino werd voor me neer gezet. Ik geef de man achter de bar 5 dollar. 'Keep the change' voeg ik er aan toe. De man achter de bar geeft me een tevreden knikje als toon van dank en draait zich om naar de kassa. 'So.. your new here'? Een meid - ik gok rond mijn leeftijd - met lang pikzwart haar en rode lippenstift draaide haar barkruk naar mij toe. 'Well actually I don't really know where I am. I can't find anywhere cheap to stay'. Ik probeerde niet te wanhopig te klinken. 'I don't think you ever will in this city'. Ze bevestigde mijn vermoeden. 'My name is Stacy' Ze stak haar hand uit, ik schudde hem. 'My name is Terry. Nice to meet you stacy.' 'I have a big house, I'm alone and I could use some company. You have no place to stay so what do you say we make a deal? You can stay at my place, and pay a small amouont of rent for eating and showering and staying under my roof. That way we both get what we want. Ik denk even na. 'But I don't know you.' Ik wil niet hals over kop beslissingen gaan maken omdat ik zo graag een verfrissende douche wil. 'We can hang out today, end of the day, you decide? Deal?' 'Deal!' Een dagje rondhangen kon geen kwaad toch? Ik schudde haar hand om de deal te bevestigen. Nadat we beide onze koffie op hebben zegt Stacy; 'So what do you say we get out of here'.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.