Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Ravenklauw » Jammerende Jenny

Ravenklauw

15 aug 2013 - 20:20

239

0

174



Jammerende Jenny

Sophie, Wies, Brian en Imke doen een verrassende ontdekking

Het was inmiddels een paar dagen later. Sophie had haar draai wel gevonden. De Ravenklauwen van haar jaar waren erg aardig, alleen over Lieke had Sophie een beetje haar twijfels. Ze was zich heel anders gaan gedragen dan ze had gedaan als Sophie met haar gezin bij de Groeneveldjes op bezoek was.

Na een les toverdranken, hun laatste les voor de pauze, stelde Wies aan Imke voor om te kijken of Jammerende Jenny nog steeds in het meisjestoilet spookte. Imke twijfelde, maar toen Sophie zei dat ze ook wel wilde kijken stemde ze in met het plan. Ook Brian ging mee. Toen ze bijna bij het beruchte toilet waren, zagen ze iets vreemds. Op de muur stond in rode letters geschreven:

De Geheime Kamer is wederom geopend. Hoedt u, vijanden van de erfgenaam.

Allevier schrokken ze. Sophie wist niet zo veel over de Geheime Kamer. Haar ouders wilden er nooit veel over vertellen. Wel wist ze dat Harry Potter zijn vrouw Ginny daar van de dood had gered. Imke staarde sprakeloos naar de letters, en bij Wies stonden de tranen in haar ogen. Brian vermande zich. 'We moeten Banning halen.' Sophie knikte. Samen met Brian rende ze naar de waterspuwer, de ingang van het kantoor van het schoolhoofd. Gelukkig kwam professor Banning net naar buiten. Snel liep hij met hen mee naar de plaats waar de tekst op de muur stond.

'Dit is niet goed,' was het enige dat hij kon uitbrengen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.