Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » The Wizard [END] » Chapter 26

The Wizard [END]

17 aug 2013 - 20:55

1043

8

358



Chapter 26

Ik heb echt ál mijn inspiratie in dit hoofdstuk gepropt, dus jullie kunnen 'm maar beter leuk vinden :p Misschien komt er daardoor morgen geen hoofdstuk, omdat ik dan miss geen inspi meer heb ;) ENJOY DIT SPANNENDE HOOFDSTUK!

Liam's POV
Ik wist niet dat Danielle zo egoïstisch was! Misschien ging ik een beetje ver met wat ik op het laatst zei, maar ik wil haar gewoon duidelijk maken dat ik wel iets anders aan m'n kop heb. 
Ik zit op een boomstam samen met Dorothy. Op de boomstam tegenover ons zitten Harry, Debby en Niall. Het wordt al donker, en koud. Ik kijk naar Dorothy. Ze zit in elkaar gedoken van de kou en het lijkt alsof ze huilt. Ik schuif dichter naar haar toe en sla een arm om haar heen. 'Waarom huil je?' vraag ik. Dorothy kijkt op, ze heeft helemaal waterige ogen. 'Ik mis gewoon mijn familie. Ze zijn vast enorm bezorgd...' zegt ze. 'Dat snap ik. Hoe ben je hier eigenlijk gekomen?' vraag ik. Dorothy haalt haar schouders op. 'Ik weet het niet. Het was op mijn verjaardag, en ik wilde al mijn hele leven een keer in een luchtballon gaan. Omdat ik jarig was, had mijn vader dat voor me geregeld. Voordat ik er in mocht, wilde ik alvast even erin kijken. Blijkbaar zaten de touwen niet goed vast... want toen ik er eenmaal in was geklommen, ging het mis. Het begon enorm hard te waaien, zomaar uit het niets, en de touwen schoten los...' vertelt ze. Ik druk haar stevig tegen me aan. 'Het geeft niet, huil maar. Als je één onthoud: we zijn er voor je,' zeg ik. Dorothy snikt nog een keer, maar kijkt me dankbaar aan.

'Hi,' hoor ik een zachte stem zeggen. Ik kijk op, en zie Elly. 'Hi El,' zegt Harry. 'Hoe gaat het met jullie?' vraagt Elly. Niemand reageert. 'Ja... stomme vraag natuurlijk.' Ik sta op. 'El, ik vroeg me iets af. We slepen nu Louis mee naar die tovenaar, in de hoop dat hij hem weer kan genezen. Maar hebben we dan ook niet de... eh... lijken van Demi en Perrie nodig?' vraag ik. 'Oh... nemen jullie Louis daarom mee?' vraagt Elly. Ik knik. 'Ik dacht dat jullie hem meenamen omdat jullie hem niet achter wilden laten...' vertelt Elly. 'Ja, oké. Maar wat moeten we nou met Demi en Perrie?' vraag ik opnieuw, licht geïrriteerd. 

ELLY'S POV
Ik denk na over Liam's vraag. Ze weten natuurlijk niet dat ik voor de slechte heks werk. Dus, ze weten niet dat ik van haar niks mag vertellen over de tovenaar... 
Ik wil bijna antwoorden, als ik een snikkend geluid hoor.
Ik kijk om me heen, zoek de richting van het geluid, en zie Danielle. Ze strompelt huilend de groep tegemoet. 'Danielle! Wat is...' Debby kan haar zin niet afmaken, want dan zien we waarom ze huilt. Liam springt meteen omhoog en rent naar Danielle. Nee... het kan niet waar zijn! Danielle sleept iemand met zich mee, een jongen. Ze is helemaal kletsnat, net als hij. Liam duwt Danielle zachtjes, maar vastbesloten opzij. Wat ik zien kán, en wil ik nauwelijks geloven. Zayn ligt voor Liam's voeten op de grond. Hij is bleek. Hij heeft zijn ogen dicht. 'NEE! ZAYN!' roept Liam. Hij mept zachtjes tegen Zayn's wangen, maar er komt geen reactie. 'H-hij... is dood,' zegt Danielle. 

Opnieuw Liam's POV
Stilte. 
Eindeloze stilte.
Killende stilte.
Ik snap waarom niemand geluid maakt, waarom niemand huilt. De tranen zijn er niet meer, de tranen zijn op. Ik kan nauwelijks geloven in wat voor situatie ik zit. Een paar weken geleden was alles nog normaal. Nou ja... normaal. Harry was zijn geheugen kwijt. Maar vergeleken met dit is het doodnormaal. Demi was er nog, Perrie was er nog, Louis was er nog, Zayn was er nog... 
Plotseling is de stilte voorbij. Een harde knal klinkt, van erg dichtbij. Meteen steken allemaal hoofden dezelfde kant op. Ons plekje wat net nog zo vredig leek, is qua sfeer compleet veranderd. Ik weet niet wie of wát het is... maar iets, of iemand, heeft de stilte verbroken. Ik zit nog steeds, samen met Danielle, naast Zayn -of wat er van hem over is- op de grond. Vlak voor mijn neus staat een lange kale man, met een zwarte snor. Ik ben nog helemaal in shock van de knal, maar dat is snel over. 'OSCAR! STOP!' klinkt opeens uit Elly's mond. Nu pas zie ik dat 'Oscar' een pistool onder zijn arm heeft. Vandaar de knal. Hij heeft de lucht ingeschoten, hopelijk waren het enkel zulke klodders... om ons bang te maken. 'W-wie is dat?' vraagt Niall stotterend en bang aan Elly. Ze reageert niet, maar blijft als versteend staan. 'Terugtrekken!' sis ik bijna onverstaanbaar naar Dani, maar ze knikt en begrijpt gelukkig wat ik bedoel. Samen slepen we Zayn mee naar de rest. Danielle gaat angstig op de boomstam naast Dorothy zitten, maar ik blijf staan. 'Wie ben jij? W-wat doe je hier?' weet ik uit te brengen. De man snuift. 'Liam... alsjeblieft, wees voorzichtig met hem.' fluistert Elly. Dus... Elly kent hem? Ik doe voor de zekerheid een stapje achteruit. 'Heb jij ze geholpen?!' schreeuwt 'Oscar' opeens kwaad. Blijkbaar naar Elly, want hij stampt kwaad op haar af. Hij grijpt haar bij de keel en duwt haar tegen de eerste de beste boom. De eerste gedachte die me binnenschiet is de vraag of je engelen wel kan vastpakken, en ergens tegenaan kan duwen, maar meteen daarna vind ik dat het tijd is om actie te ondernemen. Ik stamp kwaad op de man af en trek aan zijn arm. 'Hé, kap daar eens effe mee!' roep ik. Één seconde later krijg ik een harde trap in mijn kruis. Ik klap dubbel van de pijn en val op de grond. 'Liam!' roept Dorothy, en ze knielt naast me neer. Héél even meen ik een jaloerse blik van Niall te zien, maar al snel knijp ik mijn ogen dicht. 

Opnieuw Elly's POV
'O-osc-car... l-laat me loo... AU!' stamel ik. Ik krijg bijna geen lucht meer, het wordt steeds benauwder. Harry en Niall springen op. 'Laat haar gaan!' roepen ze, twijfelend of ze wel deze kant op durven te komen. Langzaam laat Oscar me los, maar ik denk dat hij dat uit zichzelf heeft besloten. 'Jij hebt ze geholpen, hè? Jij hebt ze door laten gaan, toen ze die eerste opdracht verkloot hadden! Of niet soms? En jij hebt dat fucking lijk voor hun meegesleept! Waar haal je het lef vandaan?!' Hij kijkt me woedend aan. 'H-het zijn mijn vrienden! Ik moest wel!' roep ik. 


Reacties:

1 2

XxAmyxX zei op 18 aug 2013 - 12:38:
Oeh! Spannund! Sorry voor late reactie, ik ben gisteren flauwgevallen en kon even niks meer.
X Amy


Harrylover
Harrylover zei op 18 aug 2013 - 7:03:
Snel verder.
Melding


1D4EVER
1D4EVER zei op 18 aug 2013 - 1:52:
LIKEY LIKEEEEY

meeeeldiiing <3
ga je trouwens naar de voorpremiere (in nederland) van This is us?
xx


menepen
menepen zei op 17 aug 2013 - 22:55:
melding


loveyouxx
loveyouxx zei op 17 aug 2013 - 22:51:
awh poor people!
snel verder
ps, srry dat ik op het vorige niet reageerde
xx