Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Theodoor Noot » hoofdstuk 3 deel 1

Theodoor Noot

1 mei 2009 - 11:05

382

1

287



hoofdstuk 3 deel 1

Theodoor is hier 10 jaar oud

“Theodoor”¯, klonk het door het huis. Een jongen van 10 jaar landde met zijn bezem op de grond. Het was geen normale jongen, het was een tovenaar, een puurbloed. De afgelopen tien jaar heeft hij een soortement van leraar gehad. Hij leerde hem hoe je een waardige puurbloed moest zijn. Theodoor’s vader, Leonardo, leerde hem de rest. Onder andere dat een vrouw niets meer is als een stofje op de grond, nog minderwaardiger als een mier.
Theodoor borg zijn bezem op en liep naar binnen toe. In de huiskamer zag hij zijn vader zitten. “Wat is er?”¯ vroeg hij ongeduldig. Het liefste wilde hij weer terug op zijn bezem stappen. Het was vandaag zo’n lekker weer.
Leonardo keek niet op van zijn aantekeningen. Hij gooide een stuk perkament naar Theodoor toe. “Hier staat een adres op. Dat jongetje van jouw leeftijd moet je meenemen naar ons huis. Ik heb hem ergens voor nodig.”¯
Theodoor keek op het blaadje en zag het adres staan. Het was niet al te ver van hier. Hij knikte gehoorzaam en liep het huis uit.

Na een tijdje zoeken, vond Theodoor het adres. Hij zag de jongen, waar het over ging, in zijn tuin spelen. Hij liep naar de heg toe en keek naar het jongetje, Marc.
“Heey, wie ben jij?”¯ vroeg Marc nieuwsgierig en legde zijn bal weg.
“Theodoor, kom je buiten spelen? Ik verveel me”¯, zei Theodoor quasie-vriendelijk. Hij hoopte dat het niet al te lastig zou zijn om de jongen mee te krijgen.
“Is goed, zullen we naar het veldje gaan?”¯
“Oké, welk veldje eigenlijk?”¯ vroeg Theodoor verbaasd.
Marc keek hem verbijsterd aan. “Het voetbalveldje, ken je dat niet?”¯
Theodoor schudde zijn hoofd. Inmiddels was Marc al aan de andere kant van het heg. Hij pakte Theodoors mouw vast en sleepte hem mee naar het veld.
“Hier is het. Wat heb je trouwens een vreemde kleren aan”¯ Marc lachtte even. Hij zag niet de woede die door Theodoor’s ogen flitste. Theodoor had een van zijn gewaden aan. “Is het carnaval ofzo?”¯
“Nee”¯, zei Theodoor ijzig koud, “dit zijn mijn normale kleren.”¯
“Oké dan”¯, antwoorde het jongetje vrolijk. Hij gooide de bal op en begon ermee te dollen.
“Jij staat in het doel, dat is dat ding daar voor het geval je het niet weet.”¯ Marc wees naar het doel aan de kop van het veld.


Reacties:


KolaLollie
KolaLollie zei op 2 mei 2009 - 18:19:
haha! ik wil echt weten hoe dit afloopt! schrijf je snel verder?