Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » True Blood » The eyes of the Prophet » Bloody nest

The eyes of the Prophet

13 sep 2013 - 19:58

446

1

341



Bloody nest

1405 Londen

De speling van het lot die Erci terug naar zijn mysterieuze meisje zouden leiden bestonden uit een gruwzame slachtpartij die was aangericht door Eric’s nestgenoten en de Vampierautoriteit die hiervoor verantwoording eiste.

Eric haatte zijn nest al vanaf de vorming ervan. Een nest wordt gevormd wanneer verschillende vampiers besluiten om samen te gaan leven, slapen en zich te voeden als one happy family. Eric vond zijn nestgenoten even arrogant, bloeddorstig en onvoorzichtig als een paar dronken pubers die besloten om een kerk in brand te steken, zijn maker Godric daarentegen geloofde dat de nestgenoten meevielen en hen zouden helpen de tand des tijd te doorstaan. Op een koude herfstavond trokken enkele van Ercis nestgenoten echter naar een nabij gelegen hoeve en doodde daar alle aanwezigen. De gevolgen die zichtbaar werden bij dageraad waren hallucinant: acht mannen waren volledig aan stukken gereten, een negental vrouwen lagen in de bebloede restanten van wat eens hun kledij was geweest en enkele kinderen waren tot op de laatste druppel bloed leeggezogen. Als klap op de vuurpijl waren er duidelijke bijtsporen te bemerken van verschillende vampiers, maar het ergste van al was dat er overlevenden waren van de slachtpartij… Een jong meisje en haar wat oudere broertje hadden zich gedurende de moordpartij weten te verschansen en konden achteraf een nauwkeurig verslag geven over de gebeurtenissen van die bewuste avond. Ze hadden zelfs een gesprek kunnen afluisteren van de moordenaars… Daaruit konden ze opmaken dat de daders bloed zogen, zich moesten verschansen voor de naderende zonsopgang en twijfelden tussen zichzelf ingraven in een omgeploegde akker of onderduiken in een tombe op het nabij gelegen kerkhof. In geen tijd was het kwaad geschied: alle kerkhoven in de omtrek werden grondig onder handen genomen en bewerkt met zilver, weiwater en gebeden. Ook ging het verhaal van mond tot mond, dorp tot dorp en de verspreiding ervan zou vast nog verder gereikt hebben mocht Godric als leider van het nest niet persoonlijk hebben ingegrepen. Godric en Eric manipuleerden nacht na nacht de geheugens van verschillende mensen zodat ze de gruwelijke beelden van de slachtpartij zouden vergeten… Maar het mocht niet baten: de geruchten over het vampierennest dat de code van geheimhouding had geschonden bereikten de Vampierautoriteit.

De Vampierenautoriteit was de baas van alle vampiers. Het was het machtigste instrument in het leven van een vampier en schreef niet alleen de wetten voor, maar had ook een religieuze functie die bijzonder serieus werd genomen. Politiek en religie. Het waren twee aspecten die Eric haatte, en die ertoe bijdroegen dat hij walgde van alles wat met de Autoriteit te maken had. De confrontatie die volgde tussen zijn nest en de Autoriteit was dan ook allesbehalve aangenaam…


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 2 okt 2013 - 15:14:
Je schrijft echt freaking goed!
x