Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Gossip, Glitter & Glamour » Hoofdstuk 2

Gossip, Glitter & Glamour

1 mei 2009 - 12:07

1178

0

378



Hoofdstuk 2

Urs wacht geduldig op Janine. Ze komt jubelend van het podium af.
“Yes, yes”¯ roept ze.
“Ik heb kamer vier, weet jij wat dat betekent Urs?”¯ Urs knikt lachend.
“Inschrijving en uitnodiging voor de volgende auditie.”¯ Ze vliegt kamer vier binnen. Seb kijkt haar lachend na.
“Die is blij. Misschien zijn jullie alle twee wel te strikken voor een klein interview. Kan nooit geen kwaad om in de picture te staan als je bekend wilt worden.”¯
“Dat klopt”¯ zegt Urs.

Als Janine ook weer uit kamer vier is gaan de drie gezamenlijk een gelegenheid zoeken voor een lekker kopje koffie en een kopje thee voor Janine. Eenmaal genietend van hun koffie en thee, steekt Seb van wal.
“Kunnen jullie mij vertellen waarom jullie naar deze auditie zijn gekomen? En wat jullie voor opleiding hebben gedaan enzovoort.”¯
Urs vertelt dat hij oorspronkelijk uit Zwitserland komt maar nu al 8 jaar in Nederland woont. Dit was zijn eerste auditie en hij hoopt er na de tweede ook nog bij te zitten. Seb verklapt hoe Joop reageerde.
“Dat is leuk om te weten”¯ glundert Urs.
Janine is uit het noorden van het land maar is meer dan bereid zich in de regio Amsterdam te vestigen. Nu logeert ze bij een goede vriendin in Amsterdam. Ze heeft de toneel- en drama-academie gedaan.
“Janine”¯ zegt Seb. “Ik heb jou niet horen zingen omdat ik Urs achterna ben gegaan.”¯
“Dan kom je toch naar de tweede auditie”¯ stelt Janine voor.
“Dank je wel dat zal ik zeker doen. Zijn jullie een stelletje?”¯ vraagt Seb nieuwsgierig. Urs en Janine kijken elkaar aan en schieten in de lach.
“Ik ken hem pas sinds vanmorgen”¯ zegt Janine lachend. “Wij raakten aan de praat en toen waren wij natuurlijk benieuwd van elkaar hoe het gegaan was.”¯
Na een tijdje bedankt Seb hen en belooft het artikel voor plaatsing naar hem toe te sturen.
“Mag ik nog een foto van jullie nemen?”¯
“Als wij daardoor beroemd worden”¯ zegt Urs. “Ga je gang.”¯
Hij schuift dichter naar Janine toe voor de foto. Janine kijkt hem even lachend aan alvorens beide in de camera kijken.

De limousine stopt voor een chique restaurant. De chauffeur opent de deur en laat Carlos en David uit stappen.
“Pierre, ik bel je wel als ik je weer nodig heb”¯ zegt Carlos tegen zijn chauffeur. David voelt zich opgelaten. Zo een chique restaurant, daar is hij niet op gekleed. Maar hij is wel erg nieuwsgierig wat deze man voor hem kan betekenen. De ober buigt als een knipmes en gaat de heren voor naar een tafel. De heren bestellen het eten en als ze voorzien zijn van een drankje begint Carlos te vertellen.
“Ik ben op zoek naar mannelijke modellen voor D&G. Dit concern heeft een mode en accessoirelijn voor dames en heren, zoals ik al eerder zei. Dames modellen hebben wij voldoende maar de mannelijke modellen zijn schaars. Er zijn modeshows in vele grote steden. Parijs, Berlijn, Milaan, Rome, Madrid, Londen om er maar en paar te noemen. David schiet in de lach.
“Ik zie mezelf nu toch niet een modeshow lopen. Maar zonder gekheid, welke kleding moet geshowd worden?”¯
“Alles”¯ zegt Carlos. “Van ondergoed tot vrije tijdskleding en van kostuums tot smoking. Inclusief alle accessoires zoals schoenen, riemen, zonnebrillen enzovoorts. Heb jij toevallig een portofolio?”¯ vraagt Carlos.
“Sorry, die heb ik niet.”¯
“Dat maakt niet uit ik laat Antoinette wel een shoot doen met jou, tenminste als je geïnteresseerd bent.”¯ David knikt.
“Ik heb niks te verliezen al vind ik het wel jammer dat ik niet zingen kan.”¯ Carlos lacht.
“Na wat ik gehoord heb, mag jij backstage zingen wat je wilt, maar on stage wil ik alleen maar een smile zien. Begrepen?”¯
“Begrepen”¯ zegt David. Tijdens het eten bespreken ze een datum voor de shoot. Carlos belt gelijk Antoinette op voor een afspraak morgen middag om twee uur in Amsterdam. Verder vraagt Carlos zijn PA (personal assistant) om te regelen dat er voldoende kleding in Davids maat klaar hangt. Als ze bij het dessert zijn aan beland gaat Carlos in de afsluitende fase.
“Kijk maar wat jij ervan vindt. Bevalt het dat zetten wij een contract op. Bevalt het niet? Dat is dan jammer voor mij want ik zie wel iets in jou. En dat is geen musicalster”¯ voegt hij er lachend aan toe.
“Is goed Carlos, ik zal er over denken en vervolgens jou eerlijk zeggen of ik het iets vind.”¯
“Kan ik jou nog ergens afzetten?”¯ vraagt Carlos als ze naar buiten lopen.
“Mijn auto staat nog in Aalsmeer, als je me daar wilt afzetten, vind ik het prima.”¯

Sebastien zit op de redactie van Gossip, Glitter & Glamour. Hij is bezig om het interview met Urs en Janine uit werken. Had eigenlijk al lang naar huis gemoeten maar hij wil dit eerst uitgewerkt op zijn computer hebben staan. Daarnaast is Eva, de hoofdredacteur ook nog op kantoor. Zij is op en top zakenvrouw. Heimelijk is Seb verliefd op haar, al is hij wel zo verstandig dat niet te laten blijken. Zij plaagt hem wel eens, maar Seb gaat daar niet op in. Zij is tenslotte zijn baas. Bijtend op zijn potlood is hij aan het bedenken hoe hij Urs’ woorden moet formuleren. Hij hoort hakjesgeklik op de vloer. Eva is in aantocht weet hij. Als ze hem ziet glijdt er een glimlach over haar gezicht.
“Aha, mijn favoriete verslaggever is nog aan het werk.”¯ Ze legt haar hand op zijn schouder en kijkt waar hij mee bezig is.
“En Seb? Heb jij iets interessants gevonden?”¯ Hij voelt zich een beetje ongemakkelijk en krijgt het warm dat ze zo dicht op hem staat.
“Ik vind het interessant”¯ zegt Seb ontwijkend. Ze leest over zijn schouder mee.”¯
“Een beginnende musicalster of eigenlijk twee. Zijn die twee een setje?”¯ vraagt ze.
“Nee, maar ik heb wel het gevoel dat hij een toppertje is. Haar heb ik nog niet gehoord.”¯
“Ik krijg het artikel wel als je het af hebt. Heb jij trouwens nog met Jopie gesproken?”¯ vraagt Eva. Sebastien grijnst.
“Ja, voor de auditie. Deze musical moet weer een mega succes worden. Hij wil zelf naar Broadway met deze musical, daarom waren de audities erg streng.”¯
“Oh Seb? Nog even wat anders kan ik jou naar Milaan sturen voor die modeshow van Dior? Ik wil er graag een artikel van voor ons blad.”¯
“Goed, wanneer vertrek ik?”¯
“Zaterdag vertrek je vanaf Schiphol, om 14.30 uur. Hotel is geregeld, jij blijft twee nachten. Zaterdag en zondag is een show. Oja vergeet je niet foto’s te maken? Of moet ik een fotograaf meesturen?”¯
“Nee, dat hoeft niet”¯ antwoordt Seb. “Jij weet dat ik fotograferen een hele grote hobby van mij is. Ik ga wel, geen probleem.”¯
“Dank je wel, Seb. Jij bent de beste.”¯ Ze geeft hem een zoen op zijn wang en vertrekt weer. Seb kijkt haar blozend na.
“Alsof ik haar iets kan weigeren”¯ denkt hij vertwijfeld. Was hij maar niet zo verlegen. Hij slaat telkens dicht als zij in de buurt is.
“En die kus stelt niets voor”¯ stelt hij zichzelf gerust. “Dat doet ze meer, niets meer dan een vriendelijk gebaar.”¯


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.