Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Gossip, Glitter & Glamour » Hoofdstuk 3

Gossip, Glitter & Glamour

1 mei 2009 - 12:07

1488

0

394



Hoofdstuk 3

Ergens in Amsterdam loopt een wekker af, die met een klap tot zwijgen wordt gebracht. Urs draait zich nog eens om.
“Nog even”¯ denkt hij. Als na negen minuten de wekker weer afloopt, besluit hij maar op te staan. Morgen is de volgende auditie voor de musical. Hij heeft het script meegekregen en wil voor morgen goed voorbereid zijn. Snel neemt hij een douche en maakt ontbijt voor zichzelf. Hij nestelt zich met koffie en een broodje op de bank en pakt het script erbij. Wat een verhaal zeg. Het gaat over iemand die vroeger een opera heeft geschreven, die werd gestolen door iemand anders, die er zelf beter van wilde worden. De schrijver besluit in te breken bij de dief, waar hij een brand veroorzaakt en zelf dodelijk verminkt wordt. Jaren later spookt de geest van de schrijver nog steeds rond in het operagebouw. Hij duikt geregeld op als er repetities of uitvoeringen zijn. Tijdens één van deze repetities laat hij de opera achter, die hij geschreven heeft. Er zit een notitie bij, dat hij deze opera wil opgevoerd zien in het operagebouw. De directeur is niet in zijn sas met de opera omdat die volgens hem te moeilijk geschreven is. Hij besluit echter toch audities te houden, om het spook gunstig gestemd te houden. Als het spook dan op een dag Christine hoort zingen is hij helemaal weg van haar. Hij ontvoert haar naar geheimvolle onderaardse gangen en helpt haar, haar zangniveau omhoog te brengen. Uiteindelijk krijgt Christine de rol die het spook voor haar in gedachte had. Haar tegenspeler Raoul is echter helemaal verliefd op Christine. Het spook ziet dit en eist dat Raoul vervangen wordt. Als dit niet gebeurd vermoordt hij met zijn vliegende stropje de toneelmeester. Raoul wijkt echter niet en als tijdens de eerste opvoering, Christine’s tegenspeler bijna het toneel opgaat. wordt ook hij neergeslagen. Het spook neemt zijn plaatst in. Christine merkt gelijk dat haar tegenspeler vervangen is en trekt het masker van het gezicht van het spook. Daarop vlucht het spook en neemt Christine mee naar zijn kasteel, dat op een eiland voor de kust ligt. Raoul zet de achtervolging in om zijn geliefde te redden. Als hij bijna tot aan het eiland is gezwommen, krijgt hij, tot zijn schrik, het vliegende stropje om zijn nek. Christine wordt door het Phantom voor de keuze gesteld: “Of met hem trouwen dan gaat Raoul vrij uit. Of Raoul sterft nu terplekke. Aan haar de keuze.”¯
Urs zucht. Hij is onder de indruk. Stilletjes heeft hij wel zin in de rol van Raoul of die van het phantom. Hij bekijkt de tekst en de muziek en verdiept zich hierin. Hij wil morgen goed voorbereid aan de auditie beginnen.

David meldt zich bij de receptie van Dolce & Gabbana.
“Goedemiddag, mijn naam is David Miller en ik heb om 14.30 uur een afspraak voor en foto-shoot”¯ vertelt hij de receptioniste. De dame achter de balie kijkt op haar lijst.
“U wordt verwacht. Eerste gang rechts, dan met de lift naar de 4e verdieping, en tenslotte kamer 425.”¯ David loopt in de aangegeven richting. Hij klopt op de deur van kamer 425. Antoinette hoort het klopje en doet open.
“Hoi, jij bent David Miller?”¯ vraagt ze de jongeman. David knikt en loopt naar binnen. De dame stelt zich voor als Antoinette Smulders.
“Kom binnen David, jij bent mooi op tijd. Dan kunnen wij gelijk beginnen”¯ stelt zij voor.
“Hier achter dit kleedscherm hangen al kleren voor jou klaar. We beginnen met de kostuumfoto’s dus als je dit setje eerst even wilt aantrekken?”¯ gaat ze verder.
“Is goed”¯ antwoordt David en kleed zich snel om. Hij wordt even bij gepoederd door een visagiste. David kijkt in de spiegel en grijnst.
“Ik kan zo door naar het galabal”¯ denkt hij bij zichzelf. Antoinette begint te fotograferen en geeft talloze aanwijzigingen om van positie te veranderen. Na een tijdje meldt ze dat hij zich mag verkleden.
“Jij mag nu de vrijetijdskleding aantrekken.”¯David is blij dat het kostuum uit mag. Het is bloedheet onder die lampen. Als hij weer aangekleed is, komt de visagiste weer even en dan kan Antoinette weer aan de slag. Als laatste ligt er zwemkleding klaar. Daar voelt David zich het ongemakkelijkste bij. Hij zucht als hij in de spiegel kijkt. Dit vindt hij echt het allerminste. Een beetje schichtig gaat hij voor de camera staan. Antoinette ziet dat hij zich ongemakkelijk voelt en probeert hem af te leiden. Ze ziet dit wel meer bij beginnende modellen.
“Zeg David, heb jij al eerder modellenwerk gedaan?”¯ vraagt ze.
“Nee, en ik weet eigenlijk ook niet wat ik ervan moet verwachten.”¯ Antoinette weet dat het moeilijk blijft.
“David, nu stel je eens voor dat deze camera hier, een mooie vrouw is, die je wilt verleiden. Kijk in de camera en lach.”¯ David schiet spontaan in de lach.
“Nou de dame achter de camera mag er anders ook best zijn”¯ zegt hij. Antoinette laat er geen gras over groeien en is al druk aan het fotograferen.
“Nou David, laat me zien dat ik er mag wezen. Een klein beetje flirten mag wel hoor.”¯ Als David eenmaal los is gekomen gaat het vanzelf. Hij vergeet dat hij alleen maar een zwembroek aan heeft. Als hij dan eindelijk in zijn eigen kleren zit, is hij opgelucht dat het klaar is.
“De foto’s zijn straks klaar, maar dat zal Carlos jou wel laten weten.”¯ David neemt afscheid van Antoinette die hem hoofdschuddend nakijkt.
“Carlos dat heb jij weer heel goed gezien”¯ denkt ze bij zichzelf.

Tegen de middag is Seb op schiphol. Hij heeft net ingecheckt en moet nu nog dik een uur wachten voor het vliegtuig vertrekt. Hij gaat even de restauratie binnen voor een kop koffie en een broodje. Hij kijkt op zijn horloge en besluit na het eten weer terug te gaan naar de vertrekhal. Als hij naar buiten loopt botst hij tegen een dame aan. Behendig vangt hij haar op en laat haar tegen zich aanvallen.
“Eva”¯ roept hij uit. “Wat doe jij hier?”¯ Ze kijkt hem glimlachend aan.
“Wachten op mijn vliegtuig.”¯ Seb krijgt het warm en houd haar weer een beetje verder van zich af.
“Waar ga jij naar toe?”¯ vraagt hij.
“Itali딯 klinkt het afwezig.
”¯Welke plaats?”¯ wil Seb weten. Ze fluistert iets in zijn oor.
“Milaan.”¯ Sebs hart slaat een slag over.
“Ga jij die modeshow van Christian Dior bezoeken? vraagt hij. Ze knikt.
“Vind jij het vervelend als ik ook ga?”¯
“Nee, natuurlijk niet. Ben jij al ingecheckt?”¯ vraagt Seb net iets te snel.
”¯Ja, maar ik zag jou onder niet dus ben ik maar eerst opzoek gegaan.”¯
“Zullen we nu maar naar de vertrekhal gaan?”¯ stelt Seb voor. Als ze twintig minuten later aan boord komen, wacht Seb de volgende verrassing. Eva’s stoel is naast die van hem.
“Eva, waarom heb jij mij dit niet verteld”¯ begint Seb. “Jij had ook zelf dat verslag kunnen maken.”¯ Ze kijkt hem stralend aan.
“Nee Sebastien, natuurlijk niet. Jij kunt dat veel beter dan mij. Vind jij het vervelend om met mij samen te gaan?”¯ vraagt ze hem aankijkend. Seb ontkent dat. Hij vindt het heerlijk om in Eva’s buurt te zijn, maar ze is en blijft zijn baas en daar pamp je niet mee aan.
Eenmaal in Milaan nemen ze en taxi naar het hotel. Ze hebben twee kamers naast elkaar. Seb gaat zijn kamer en denkt: “Dit wordt geen gemakkelijk weekend.”¯


“Hé, Antoinette”¯ groet Carlos zijn fotografe. “Wat heb jij voor moois voor mij?”¯ Antoinette ploft de portofolio van David op zijn bureau.
“Ik breng jou een topmodel in de wording”¯ zegt zij lachend. Carlos opent nieuwsgierig de map en bestudeert kritisch de foto’s. De kostuumfoto’s laten een serieus kijkende David zien. Bij de vrijetijdskleding lacht hij maar van de badmode is Carlos helemaal onder de indruk.
“Wat heb jij met die arme jongen gedaan? wil Carlos weten.
“Niets bijzonders. Ik heb alleen gezegd dat flirten mocht.”¯ Ze grinnikt. “En dat heeft hij, zoals je kunt zien ook gedaan. Wat vind jij ervan?”¯
“Klasse foto’s meid, maar dat ben ik van jou wel gewend.”¯
“Dank je, dan ben ik weer weg.”¯ Ze blaast hem een kushandje toe en vertrekt. Carlos is een goede vriend van haar. Niet dat ze een relatie met hem heeft maar ze mag hem graag. Carlos kijkt haar lachend na. Zij is altijd vrolijk en goed geluimd. Ze is een zonnetje in huis hier bij D&G. Hij mag haar graag. Hij besluit David maar gelijk te bellen.
“David, kun jij maandag even komen? De foto’s voor je portofolio zijn klaar.”¯ David zucht.
“Ik kan maandag wel maar ik zou ze eerlijk gezegd liever eerder zien. Ik ben nogal nieuwsgierig.”¯
“Dat kan wel maar dan moet je maandag weer terug komen voor het contract, want dat is niet eerder klaar”¯ meldt Carlos.
“Maakt niet uit ik kom wel twee keer dan. Ik ben gewoon heel nieuwsgierig.”¯ Carlos stemt toe om hem met een uurtje hier op kantoor te treffen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.