Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Gossip, Glitter & Glamour » Hoofdstuk 4

Gossip, Glitter & Glamour

1 mei 2009 - 12:08

1540

0

304



Hoofdstuk 4

In Aalsmeer zijn de tweede audities begonnen. Urs is zichtbaar nerveus. Hij dacht goed voorbereid te zijn, maar zit nu wel in de piepzak, dat het toch niet zo goed gaat. Hij moet bewegen en danspasjes maken en dat is dus niet zijn sterkste kant. Janine knikt hem bemoedigend toe.
“Roep Els eens even”¯ klinkt het vanuit de zaal. Els is de choreografe.
“Els, doe in hemelsnaam iets met die stijve man daar”¯ roept de regisseur, op Urs wijzend. Els loopt resoluut op Urs af en gaat achter hem staan. Ze legt haar handen op zijn heupen en leidt hem zo door de passen heen.
“Meer bewegingen”¯ zegt ze hem met haar hand sturend. Het gaat nu iets beter. Ze knikt naar de regisseur en geeft Urs een kaartje.
“Vier uur vanmiddag in deze dansschool”¯ wijzend op het kaartje. Urs is blij dat hij verder mag met het zang gedeelte. Eerst moet hij een stuk zingen uit de rol van Raoul en later ook van het Phantom. Als hij Janine dan voor het eerst hoort zingen is hij onder de indruk. Wat heeft zij een mooie stem. Geweldig. Vooral het stuk dat ze zingt uit Christine’s rol. De hele middag wordt er hard gewerkt. Omdat het al zo laat is besluit Urs gelijk door te gaan naar de dansschool. Daar aangekomen meldt hij zich en vertelt dat Els hem gevraagd heeft te komen.
Els komt hem ophalen en neemt hem mee naar één van de studio’s. Ze zet muziek aan en begint Urs uit te leggen welke basispassen hij moet beheersen. Urs voelt zich ongemakkelijk. Els zit de hele tijd aan hem. Haar hand in zijn zij, op zijn rug, op zijn schouder. Soms trekt ze hem tegen zich aan en dan weer van haar af. Zoveel lichamelijk contact is Urs niet gewend. In de operawereld is dat niet zo zeer. Maar nu zit hij in de race voor een rol en een musical en dat is weer heel iets anders. Hij probeert rustig te blijven maar hij wordt helemaal gek van die Els. Het allerergste vindt hij nog die spiegels aan elke wand. Waar hij ook kijkt overal ziet hij zichzelf met Els.

De modeshow van Dior in Milaan is in volle gang. Achter de schermen is het een gekkenhuis. Modellen rennen af en aan om zich weer te verkleden. De visagisten, kapsters en kleedsters werken op volle toeren. De meester zelf, Christian Dior, doet de laatste controle voor de modellen de catwalk opgaan. Seb is druk bezig om en verslag te schrijven en foto’s te maken. Eva zit gewoon tussen het publiek in de zaal. Sebastien is hier blij om. Hij kan zich nu concentreren op zijn werk. Eva leidt hem alleen maar af. Als de modellen dan als laatste opkomen voor de finale, schiet Seb nog gauw wat plaatjes van de modellen en van de meester zelf natuurlijk. Hij pakt zijn spullen in en loopt naar buiten. Eva komt ineens uit het niets naast hem opgedoken.
“Ga je mee nog even een slaapmutsje pakken voor wij naar het hotel gaan?”¯ Seb ziet haar smekende blik en stemt toe. Ze belanden uiteindelijk in een discotheek waar het gezellig druk is. De wijn vloeit rijkelijk en eer ze er erg in hebben is het al drie uur ’s nachts. Seb besluit een taxi te bellen en probeert Eva ervan te overtuigen dat het nu wel echt bedtijd is. Eva wankelt en Seb slaat een arm om haar heen.
“Volgens mij bezuren wij dit morgen”¯ denkt Seb hardop. Eva blijft staan en slaat haar armen om zijn nek.
“Helemaal niet”¯ hikt ze. “Ik ben zoooooo graag bij jou.”¯ Seb zucht, die heeft duidelijk te veel wijn gehad. Seb brengt haar naar haar kamer en opent de deur. Ze leunt zwaar op hem. Hij besluit haar maar naar bed te brengen. Hij doet haar jas en schoenen uit en wil haar zo in bed stoppen. Eva werkt echter niet mee en trekt hem mee op bed.
“Hé, lekker ding”¯ fluistert ze hem stevig vasthoudend.
“Eva, dit is geen goed idee”¯ zegt Seb.
“Waarom niet? Krijg ik geen goede nachtkus?”¯ vraagt ze poeslief. Seb zucht en kust haar op en wang. Eva draait haar hoofd zo dat hij haar lippen kust. Voor Seb er erg in heeft is hij met Eva heftig aan het zoenen.
“Dit mag niet”¯ kreunt hij zichzelf losmakend. Hij kijkt niet meer om en maakt dat hij naar zijn eigen kamer komt.

David klopt op Carlos’ deur.
“Binnen”¯ roept Carlos.
“Hoi David”¯ groet hij. “Kom eens even kijken hier op de tafel.”¯ David komt dichterbij en ziet alleen zijn eigen koppie op tafel liggen.
“Wow,”¯ roept hij uit. “Ben ik dat echt?”¯ Carlos knikt.
“Het ziet er goed uit. Vind jij ook niet?”¯
“Ja”¯ antwoordt David. “Dat had ik niet gedacht.”¯
“Ik wist wel dat jij fotogeniek was en ik moet wel zeggen Antoinette heeft weer puik werk geleverd.”¯ Er gaat een glimlach over Davids gezicht als hij aan Antoinette denkt.
“Antoinette, stelde mij erg op mijn gemak zeker tijdens de badmode foto’s.”¯ Carlos hoort dergelijke uitspraken wel vaker. De meeste modellen voelen zich opgelaten als ze in badmode of lingerie moeten lopen.
“Daar zul je toch aan moeten wennen David, want D&G heeft een eigen lingerielijn ook voor mannen.”¯ David slikt, daar zal hij inderdaad aan moeten wennen. Maar aan de andere kant trekt hem het modellenwerk wel aan. Hij bespreekt nog een aantal dingen met Carlos en zegt wel geïnteresseerd te zijn in een baan.
“Wij kunnen wel even naar beneden lopen daar hebben wij een eigen opleidingsinstituut, waar nieuwe modellen de kneepjes van het vak leren. Hoe je moet lopen op de catwalk en meer van dat soort dingen. Er moet tenslotte en show van gemaakt worden.”¯
David volgt Carlos naar beneden die hem daar enkele mensen voorstelt. Waaronder Julie die op dit moment les geeft.
“Hoi David. Jij hebt geluk wij zijn net aan het repeteren voor de zomermodeshow. Willen jullie blijven kijken?”¯ vraagt Julie. Carlos knikt naar David dat hij plaats moet nemen.
“Hier leer je het meeste van”¯ fluistert Carlos hem toe. David volgt de ontwikkelingen op de catwalk aandachtig. Tot nu heeft hij altijd gedacht dat en modeshow alleen maar op en af lopen was. Nu ziet hij dat er toch wel meer bij komt kijken. Het is een samenwerking tussen veel mensen die goed op elkaar ingespeeld moeten zijn. Soms loopt één model alleen, dan weer met een paar tegelijk. Soms de dames alleen, dan weer de heren. De heren lopen echter meestal met een dame. Pakt haar hand of biedt haar een arm aan of kijkt haar lachend aan. Carlos ziet David kijken.
“Denk jij datje dat zou kunnen? Zou jij dit willen doen?”¯ David knikt driftig.
“Dit lijkt me echt heel leuk om te doen.”¯ Als de show is afgelopen zegt Julie:
“We moeten de beginfase nog even oefenen met Wendela. David heb jij zin om even mee te lopen? Om een beetje een idee te krijgen hoe het is als jij hier staat?”¯ David kijkt naar Carlos, die hem bemoedigend toeknikt. Backstage wordt hij in een short en T-shirt gehesen en voorzien van sportschoenen en een zonnebril. Naast hem staat een meisje met een kort rokje en een strak haltertruitje, zij trekt nog een jasje over haar outfit aan. David ziet nu pas dat zij in dezelfde kleur haar kleren heeft als de zijne.
“Wendela. ben je klaar?”¯ vraagt Julie.
“Ja Julie, maar weet hij wel wat hij moet doen?”¯ zegt ze op David wijzend. David kijkt verschrikt.
“Ik mag toch wel hopen dat iemand, dat mij vertelt.”¯ Julie legt uit.
“Jij hebt straks die andere mannen gezien. Voor mannen is het betrekkelijk gemakkelijk. Belangrijk is dat je de zelfde tred hebt dan de rest. We beginnen altijd met rechts. Je volgt de dame waar je bij hoort. Wendela dus, naar voren op de catwalk. Je loopt een beetje nonchalant met bijvoorbeeld één hand in je zak. Als je voor op de catwalk bent, ga jij achter Wendela staan en trekt galant haar jasje uit. Vervolgens geef jij het haar en zij gooit dit over haar schouder. Jij biedt haar een arm aan en loopt met haar terug tot hier ongeveer. Jullie draaien je weer om en lopen dan tot aan het einde. Waar jullie nog eens omdraaien.”¯ David kijkt een beetje moeilijk als hij dat maar allemaal kan onthouden.
“Ben jij er klaar voor?”¯ vraagt Jullie.
“Eigenlijk niet”¯ denkt David. “Maar zo moeilijk kan lopen toch niet zijn?”¯ Julie zet de muziek aan.
“Let op David”¯ fluistert Wendela. Hij loopt in gelijke tred achter haar aan. Nonchalant met één hand in zijn zak. Vervolgens helpt hij haar galant uit het jasje en lacht naar haar als hij het haar overhandigt. Wendela lacht terug en pakt zijn aangeboden arm. Halverwege maken de twee nog een rondje om vervolgens zich nog eenmaal om te draaien alvorens ze achter het gordijn verdwijnen. Julie en Carlos zijn enthousiast.
“Heb jij al eerder modellen werk gedaan?”¯ vraagt ze David. David schudt zijn hoofd. Carlos laat hem maar hier die is op korte tijd inzetbaar. Misschien wel al voor de lingerie en badmodeshow”¯ roept Julie enthousiast. David verschiet van kleur. Gelijk badmode en lingerie. Hij krijgt het alweer warm.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.