Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Gossip, Glitter & Glamour » Hoofdstuk 10

Gossip, Glitter & Glamour

1 mei 2009 - 12:11

1105

0

376



Hoofdstuk 10

Carlos zit op Schiphol te wachten tot het vliegtuig naar Parijs arriveert. Joan is er ook nog niet. Ze zal toch niet verslapen hebben. Hij denkt even terug aan hun etentje van gisterenavond. Hij heeft haar het hele verhaal verteld en zij kan inderdaad goed luisteren. Na afloop adviseerde ze hem er heel goed over na te denken of dit echt was wat hij wilde. En als hij dan wilde scheiden, een advocaat in de arm nemen om de scheiding er zo snel mogelijk door te krijgen. Hij weet ondertussen dat hij zeker wil scheiden van Shanna. Dit komt nooit meer goed weet hij. Dit kan en wil hij haar niet vergeven. Goddank hebben ze nog geen kinderen. Hij woont al een aantal dagen in een hotel maar dat is ook geen oplossing.
“Goedemorgen”¯ groet Joan hem uit zijn overpeinzingen halend.
“Hoi Joan, ik dacht even dat je verslapen had.”¯ Joan glimlacht.
“Gelukkig niet”¯ zegt ze. “Maar ik ben nog even langs kantoor gegaan om te kijken of er nog iets was. Wij zijn tenslotte twee dagen weg.”¯ Carlos kijkt haar aandachtig aan.
“Ze is echt een bezige bij, die altijd overal aan denkt”¯ bedenkt Carlos zich.
“Trouwens Carlos ik ben bezig met het personeelsfeest te regelen. Wat vind jij van een galabal?”¯ Carlos trekt zijn wenkbrauw.
“Ja leuk en dan iedereen verplicht in een Dolce & Gabbana outfit. O, nee beter nog een dresscode: Blacktie.”¯ Ze lacht.
“Dat geldt voor jou zeker. Maar we kunnen niemand verplichten om D&G te dragen. Ik weet dat er modellen zijn die liever een smoking of avondjurk huren dan er één aan te schaffen. Carlos denkt even na.
“Misschien heb je gelijk. Waar wilde je dat gala eigenlijk houden?”¯
“Wat dacht je van een kasteel?”¯ vraagt ze hem.
“Leuk. En ga jij daar zelf ook heen?”¯vraagt Carlos. Ze haalt haar schouders op.
“Weet ik nog niet.”¯
“Ik denk dat ik Antoinette mee vraag”¯ denkt Carlos hardop.
“Goed idee”¯zegt Joan en verdiept zich vervolgens weer in haar aantekeningen. De vlucht verloopt zonder problemen. In het hotel echter wacht hen een verrassing. Ze hebben te maken met een overboeking. Joan had twee kamers gereserveerd, maar nu is één van de kamers dubbel belegd en dus niet beschikbaar.
“Weet je wat?”¯ zegt Joan tegen Carlos. “Neem jij deze kamer maar dan ga ik wel kijken of hier in de buurt een ander hotel nog een kamer vrij heeft.”¯
“En denk jij nog ergens een kamer te vinden?”¯ vraagt Carlos. “Er is beurs en de modeshow heeft ook veel bezoekers.”¯ Hij wendt zich tot de receptioniste en vraagt haar even bij andere hotels in de buurt te informeren of er nog een kamer vrij is. Na een half uurtje meldt de receptioniste zich weer met de mededeling dat echt elk hotel in de buurt volgeboekt is.
“Maar de kamer die ik voor u heb, is een suite”¯ legt ze uit. “Hij bestaat uit een woon- en een slaapgedeelte. De bank in het woongedeelte kan tot bed uitgeklapt worden. Wilt U misschien even gaan kijken?”¯ Als ze even later de suite hebben gezien besluit Carlos dat ze de suite delen. Joan is lichtelijk nerveus en weet zich met de situatie geen raad. Het idee alleen al om met Carlos een kamer te delen. Ze krijgt het er al helemaal benauwd van.

David heeft de repetitie er weer op zitten. Nu zit hij tevreden achter een kopje espresso. Het gaat hier inderdaad heel anders toe dan in Nederland. Die couturiers zijn echte kunstenaars Er staat iemand voor hem die zich voorstelt als Francois LeCroix. Hij vraagt David of hij even tijd voor hem heeft. David geeft hem een hand en gebaart hem plaats te nemen op de stoel tegenover hem.
“Koffie?”¯ vraagt David beleeft.
“Graag.”¯ David bestelt nog twee koffie.
“Wat kan ik voor u doen?”¯ Francois lacht.
“Misschien kan ik wel iets voor u betekenen. Ik ben scout bij Gucci en was onder de indruk van uw prestaties op de catwalk. U bent een natuurtalent”¯ gaat Francois verder. David voelt zich vereert.
“Ik ben al onder contract bij D&G”¯ zegt David.
“Er valt toch wel te praten?”¯ vraagt Francois hoopvol. “Zal ik u eens vertellen wat Gucci voor U kan betekenen?”¯
“Laat maar eens horen”¯ zegt David. Francois begint enthousiast uit de doeken te doen wat Gucci allemaal voor David kan betekenen als hij de overstap maakt. Als Francois klaar is met zijn verhaal, vraagt David hem een week tijd om er over na te denken. Als de man dan eindelijk weg is besluit David, Carlos te bellen. Want eerlijk is eerlijk, als Carlos er niet geweest was, dan zat hij nu niet in de modellenwereld. Hij weet dat Carlos en Joan in Parijs zijn, dus misschien heeft hij wel even tijd voor hem.
“Hey, David”¯ roept Carlos uit. “Hoe gingen de repetities?”¯
“Heel goed Carlos, het is echt waar een hele belevenis die modeshow hier.”¯ Carlos lacht.
“Dat had ik je toch al verteld, heel anders dan bij ons hé? En als je in Milaan of New York komt, dan is het weer anders.”¯
“Carlos, ik heb net een gesprek gehad met iemand van Gucci en die heeft mij een voorstel gedaan”¯ begint David enthousiast. Even is het stil aan de andere kant van de lijn, dan buldert Carlos los.
“Toch niet die onverlaat van een LeCroix?”¯ David houdt van schrik zijn telefoon iets verder van zijn oor. David bevestigt zijn vraag en Carlos springt bijna uit zijn vel.
“Jij hebt hem toch geen toezeggingen gedaan, David?”¯ vraagt Carlos boos en gaat verder.
“Ik neem aan dat hij jou wilde voor de kostuums en smokings te showen. Niet om van iemand slecht te spreken David, maar die man heeft een slechte reputatie.”¯ David schrikt toch wel van Carlos’ uitlatingen.
“Ik heb nog niets getekend”¯zegt David timide. “Ik heb alleen beloofd erover na te zullen denken.”¯
“Ok锯 bindt Carlos weer iets in. “Als jij dan zonodig iets met kostuums en smokings wilt doen, dan kan ik jou wel eens proef laten draaien bij Armani. Daar worden de modellen in ieder geval beter behandeld dan bij Gucci.”¯
“Sorry, Carlos daar wist ik niet”¯ zegt David verontschuldigend.
“Ik heb ook gezegd dat ik nog onder contract bij D&G zit.
“Dat klopt David. Maar als ik jou een plezier doe om eens een keer bij Armani te lopen, wil ik dat best voor jou regelen. Wij zijn vanavond bij de show. Zou je het leuk vinden om met ons nog een drankje te nuttigen naar afloop?”¯
“Graag Carlos, dan zie ik jou en Joan bij de show vanavond.”¯ David voelt zich schuldig naar Carlos toe.
“Vanavond maar even over hebben”¯ denkt hij.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.