Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Absolutie |DM| » 2.2

Absolutie |DM|

20 sep 2013 - 18:39

451

0

216



2.2

Ik vond het eng, aan de ene kant was ik al heel wat gewoon, toch gaf het me kriebels als ik eraan dacht. Ik keerde langzaam met mijn gedachten terug naar Dumbledore. Het was stil in de zaal geworden, iedereen keek gespannen naar het schoolhoofd. En voor ik het wist lagen de gouden borden vol met eten. Het geroezemoes in de zaal keerde terug. Ik wist niet waar ik moest beginnen. ‘Hoe was je zomer Grace?’
Olivia zat langs me. Ze zat in hetzelfde jaar als ik en was zowat de enige vriendelijke Slytherin die ik kende. Ik vroeg me soms af of de sorteerhoed haar juist had gesorteerd. Achter haar rug werd gezegd dat ze teveel op een Gryffindor leek om er echt bij te horen. Niemand vond haar echt leuk, niemand behalve ik. ‘Ja,…’ Ik vertelde over mijn zomer, zij over die van haar. Zo ging dat nu eenmaal op 1 september als je elkaar terug zag. Ze was met haar familie naar Frankrijk gegaan, daar had ze nog een oom en tante wonen. Haar tante was een Glamorgana. Je zag het ook een beetje aan Olivia dat ze een Glamorgana in de familie had. Ze had prachtig blond haar, dat altijd zo leek te zitten zoals zij het wilde. Ze had een slanke figuur, lange benen, precies zoals een model. Veel mensen waren jaloers op haar, ik zou het ook zijn, als ik niet andere dingen aan mijn hoofd had. ‘Kom op, de hal is bijna leeg, straks blijven we nog als enige over.’ Ik zag dat Malfoy net ook op stond. Hij keek achter zich, zag me en begon sneller te lopen.

De koffers stonden al op onze slaapkamers, zoals gewoonlijk. Eigenlijk alles aan Hogwarts was routine. Routine bood structuur, dus het was een goede eigenschap. Ik had wel wat nood aan structuur, dan gingen mijn gedachten tenminste niet te ver terug. Dan had ik geen tijd om aan dingen te denken die me boos zouden maken.

Ik kleedde me snel om en plofte op bed. ‘Zo moe!’ Zuchtte Olivia. Ik zuchtte en nog geen vijf minuten daarna vielen we in slaap. Ik sliep in dezelfde zaal als Pansy en nog vier andere meiden. De vier meiden waren, Hannah, Lynn, Kim en Reyna. Twee ervan waren Pansy’s schoothondjes. De andere twee waren nog wel aardig.

In mijn dromen zag ik blonde haren, ik kon het niet goed thuis brengen maar ik zag telkens een spits gezicht. Een spits gezicht met blonde haren en diepe ogen, ze hadden telkens een blik van verlangen. Ik was zo verward toen ik op stond dat het even duurde waar ik was.



Reacties & opbouwende kritiek zijn altijd welkom, alsook tips ;D


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.