Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Absolutie |DM| » 3.3

Absolutie |DM|

20 sep 2013 - 19:56

834

0

171



3.3

‘Hé Grace!’ Ik hoorde iemand mijn naam roepen in de menigte en toen ik me omdraaide zag ik dat het Freya was. Ze had een rode blos op haar wangen en zwaaide enthousiast naar me. Ik zag Pansy met een afkeurende blik naar haar kijken. ‘Hoe is het?’ We liepen samen naar de grote hal voor het avond eten. Olivia was nog achter gebleven om Prof. Lupin wat te vragen voor een werkstuk. ‘Nou, ik zie je nog wel.’ Ze ging aan de tafel van Gryffindor zitten, langs de roodharige Ginny en de vergeetachtige Neville. Ergens was ik jaloers op de plaats die ze had aan haar tafel. Het zag er zo gezellig uit en huiselijk, hier aan deze tafel was het net alsof alles afstandelijk was, geen vriendelijke goedendag, nooit eens een schouderklop als het niet ging. Natuurlijk had ik Olivia nog, maar buiten haar was er niet echt iemand die vriendelijk tegen me deed, niet op mijn eigen afdeling. Als ik er te lang aan dacht werd ik miserabel van. ‘Jij ziet er vrolijk uit.’ Zei Olivia sarcastisch.
‘Een beetje aan het denken. Freya kwam net even gedag zeggen.’ Ik zag hoe Olivia haar wenkbrauw optrok, alsof ze nadacht. ‘Freya? Zit ze niet in Gryffindor?’ Ik knikte.
‘Sinds wanneer ga je om met Gryffindor’s?’



‘Sinds 1 september, toen jij niet in mijn wagon zat, toen ik je niet vond op de trein en je ook niet naar me gezocht hebt.’ Ik zag dat ze rood werd en snel een hap van haar toast nam. ‘Het was echt druk op de trein, ik wilde je komen zoeken maar ik kreeg gewoon de kans niet.’
‘Je weet toch dat ik het direct door heb als je liegt.’
Ze zuchtte, slikte haar toast door en keek me aan, alsof ze nu iets heel pijnlijk ging vertellen.
‘Oké, ik zat bij Blaise.’ Ik keek naar de zwarte jongen aan het einde van de tafel, hij zat tegenover Malfoy. Ik zag hoe hij af en toe naar Olivia keek. ‘Wat deed je bij hem?’
Olivia vormde de woorden zonder ze uit te spreken, Pansy zat niet ver van ons vandaan. Ze wilde niet dat Pansy iets hoorde. ‘We zijn samen.’ Ik trok nu mijn wenkbrauw op.
‘Je bent wat?’
‘Sjt! Ik leg het je straks wel uit.’

Ik at snel omdat ik wilde weten wat ze me te zeggen had. ‘Kom op, ik wil weten wat je voor me verborgen houd.’ Ze grijnsde en we gingen naar de kerkers. Nu was daar nog niemand, iedereen zat nog boven te eten. ‘Goed, sinds de zomer zijn we iets.’
‘Wat bedoel je met iets? Heb je al seks met hem gehad dan?’
Ze bloosde dus wist ik het antwoord al. ‘Ik dacht dat je nog niet over Malfoy was?’
‘Nou, dat was maar een cover story eigenlijk. We zijn al drie weken samen. Volgende week een maand.’
Ze bloosde, het was leuk om te zien dat ze zo kinderlijk verliefd kon zijn. Voor mij was zoiets niet weg gelegd. Ik weet niet hoe het kwam, maar geen enkele jongen leek mijn aandacht te kunnen vasthouden. Maar dan was er die droom, die droom.

‘Je lijkt ergens anders te zijn.’ Ik schrok van Olivia en realiseerde me toen dat ik gewoon, ronduit naar haar aan het staren was. Ik lachte en zei dat het niets was. ‘Kom op, mij hou je niet voor de gek.’
Ik haalde mijn schouders op en liep naar de slaapkamer, ik had geen zin om het hier over te hebben. Misschien was ik onredelijk, maar het leek niets, het was ook niets, waarom zou ik er dan iets van maken. Het was maar een droom.

Er ging een hele week voorbij op Hogwarts en er gebeurde niets. Ik zag Olivia wel steeds vaker met Blaisse, het maakte me een beetje jaloers. Ik was vaak alleen nu, of soms met Freya, maar ook niet altijd. Ze zat een jaar lager als mij en zat ook nog eens in Gryffindor. Soms zaten we samen in de bibliotheek ons huiswerk te maken en soms zaten we gewoon te praten op de marmeren trap. Ik trok me al lang niets meer aan van het geroddel van Pansy. Het gebeurde heel langzaam, maar opeens merkte ik dat ik niet vaak meer alleen was met Freya, ze nam zelf wat vrienden mee. Ze zei dat ze het erg voor me vond dat ik niet veel vrienden had. ‘Vind je het erg als ik je aan wat mensen voorstel? Ook al zijn ze van Gryffindor?’ Ik schudde mijn hoofd en las de volgende passage voor mijn huiswerk van Charms. De volgende dag zaten we op de binnenkoer. Ginny en Neville zaten erbij, het was een beetje gênant omdat ik niet wist wat ik moest zeggen, maar na een paar minuten merkte ik dat ik me erg op mijn gemak voelde bij hen. Langzaamaan begon ik de sorteerhoed te verwijten, waarom had hij me be Slytherin ingedeeld, ik paste hier helemaal niet.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.