Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Gossip, Glitter & Glamour » Hoofdstuk 17

Gossip, Glitter & Glamour

1 mei 2009 - 12:14

1890

0

423



Hoofdstuk 17

David is onderweg naar Joan. Hij heeft toch nog een Armani smoking weten te scoren voor vanavond. Hij zou hem pas na de shows krijgen maar hij heeft met Jean onderhandeld en die vond het prima als hij vanavond een beetje reclame zou maken voor Armani. Carlos zei nog in Dolce & Gabbana of Armani, in iets anders wil ik jou niet zien.
“Dit is pas een mooi pak”¯ denkt hij bij zichzelf. Eigenlijk wel jammer dat hij nu niet met Wendela naar het bal kan. Maar goed het is niet anders. Hij heeft het Carlos belooft en vind het fijn om hem een plezier te kunnen doen. Hij is in gedachten verzonken als hij op Joan’s bel drukt. De deur wordt geopend door een oogverblindend mooie vrouw. David knippert met zijn ogen en kijkt naar de dame, die de deur open doet. Hij vergeet zich bijna voor te stellen.
“Hoi, ik ben David. Is Joan ook thuis?”¯ Joan schiet in de lach, heerlijk om zo’n effect op mannen te hebben.
“Hoi David, kom binnen”¯ zegt ze met een hese stem. David staart haar aan met open mond.
“Kom je nog?”¯ vraagt Joan als David geen aanstalten maakt om binnen te komen. David loopt beduusd met haar mee naar binnen.
“Hemel Joan, ben jij het echt?”¯ Ze knikt. “Ik had je niet herkent. Wat ben jij veranderd en wat mooi dat zwarte haar. Wat is jou stem trouwens hees?”¯
“Donker bruin haar, David. Maar wat die stem betreft ben ik bang dat de stress van de laatste dagen mij op de keel geslagen is.”¯
“Je ziet er fantastisch uit”¯ gaat David verder. Hij kijkt naar haar ogen.
“Lenzen?”¯ gokt hij. Ze knikt. Hij kijkt waarderend naar haar blauwe avondjurk met blote schouders en hoge splitten aan de zijkant.
“David, kan ik even met je praten voor we gaan?”¯
“Natuurlijk Joan, is er iets?”¯
“Wil jij mij een plezier doen vanavond? Wil je aan niemand verklappen dat ik Joan ben?”¯ David kijkt haar niet begrijpend aan.
“Waarom niet Joan? Je ziet er toch fantastisch uit.”¯ Joan zucht en weet dat ze open kaart met David moet spelen.
“Jij herkende mij toch ook niet”¯ begint ze uit te leggen.
“Nee vind je het gek, je lijkt wel een hele andere vrouw. Ik weet niet wie deze metamorfose heeft gedaan maar je ziet er geweldig uit.”¯ Ze kijkt David een beetje verlegen aan.
“Dank je. David, ik doe dit allemaal om indruk op een man te maken. Ik ben verliefd tot over mijn oren.”¯ David krijgt het een beetje benauwd en bidt in stilte dat Joan dit niet allemaal heeft gedaan om indruk op hem te maken.
“Op wie ben je verliefd Joan? Ken ik hem?”¯ Ze knikt.
“Ja David je kent hem zelfs heel goed.”¯ David krijgt het nog ietsjes warmer. Hij schraapt zijn keel.
“Wie is het Joan?”¯ vraagt hij weer. Ze kijkt hem aan en fluistert:
“Carlos.”¯ David zucht hoorbaar opgelucht. Hij kijkt haar aan en dan glijdt er een glimlach over zijn gezicht.
“Hoe kan ik je helpen Joan?”¯
“Je bent niet boos dat ik jou als date vanavond gebruik om Carlos jaloers te maken?”¯ David grijnst nu.
“Helemaal niet meid. Sterker nog, ik heb eigenlijk wel zin om jou hier mee te helpen. Wat wil je dat ik doe om hem jaloers te maken? Wat zijn je plannen?”¯
“Nou, ik wilde eigenlijk vanavond alleen maar indruk maken op hem, zonder dat hij weet wie ik ben. Zonder mij te associëren met Joan. Eens kijken hoe hij reageert. En daar hangt dan weer vanaf of ik mijn verder plannen volgende week doorzet.”¯ David schatert.
“Mijn lieve Joan als hij jou nu nog over het hoofd ziet is hij jou helemaal niet waard. Ik denk als hij jou niet herkent dat je al half hebt gewonnen. Ik weet zeker dat Carlos naar je toe komt, al is het maar om te polsen of je model bij D&G wilt worden.”¯ Joan schiet in de lach.
“Denk je dat? Ik als model laat me niet lachen.”¯
“Waarom niet, het zou zomaar kunnen. Maar goed ik doe mee en vergezel je naar het bal. We maken een praatje bij Carlos en zien wel wat er gebeurt.”¯ David denkt bij zichzelf:
“Carlos schijnt niet in de gaten te hebben dat Joan verliefd op hem is. Dan wordt het hoog tijd dat ik daar eens een handje bij ga helpen.”¯ Hij gunt Carlos wel een aardige dame. Zeker na alle ellende van de laatste tijd.
“Moeten we alleen even afspreken hoe jij heet vanavond”¯ zegt David. “Want iedereen vraagt natuurlijk wie ik heb meegenomen.”¯ Ze lacht.
“Dan ben ik de Mystery gast vanavond.”¯
“Ja”¯ roept David uit. “Dat is een goede naam Mystery, en daar past die sexy hese stem van jou uitstekend bij.”¯ David is al helemaal in zijn rol.
“Mag ik deze knappe dame dan naar het bal begeleiden?”¯ vraagt hij charmant.
“Graag”¯ zegt ze met haar hese stem.

In het kasteel is het galabal al in volle gang. De opkomst is goed en alle gasten hebben zich aan de dress-code gehouden. Carlos zwiert met Antoinette over de vloer.
“Wat is het heerlijk om in jouw armen te liggen”¯ fluistert Antoinette in zijn oor. Carlos lacht beleeft. Hij voelt zich gevleid maar weet aan de andere kant ook niet of hij al klaar is om zich in een nieuwe relatie te stortten. En op één of andere manier heeft hij toch sterk het vermoeden dat Antoinette meer van hem wil. Hij denkt even na.
“Maar na deze dans ben ik wel aan een drankje toe.”¯ Antoinette kijkt teleurgesteld.
“Waarom dans je niet eens met een andere man?”¯ stelt Carlos voor.
“Die kunnen niet zo goed dansen als jij.”¯
Antoinette heeft zich inderdaad voorgenomen om werk van Carlos te maken vanavond. Nu zijn scheiding er bijna door is wil zij wel eens weten wat hij voor haar voelt. Als ze even later aan de bar staan voor een drankje komt David binnen. Carlos wenkt hem.
“Daar komt nog een man die goed kan dansen”¯ fluistert hij Antoinette toe.
“Kan David goed dansen?”¯ vraagt Antoinette nieuwsgierig. Ze mag David graag en als Carlos dan al niet wil dansen, wil ze dat zeker wel met David doen. Carlos knikt in stemmend. David wenkt terug en komt hun kant uit.
“David, jij ziet er geweldig uit in die smoking”¯ groet Carlos hem.
“Dank je, die van jou mag er anders ook wel zijn. Dolce & Gabbana?”¯ zegt David.
“Wat had jij dan gedacht? David waar is Joan?”¯ zei hij, zoekend rondkijkend. Joan houdt zich bewust op de achtergrond, bang om nu al de confrontatie met Carlos aan te gaan.
“Carlos, Joan belde mij vanmiddag dat ze ziek is”¯
“Wat erg voor haar en net nu ze een weekje vakantie heeft. Ben je alleen nu?”¯ vraagt Carlos. David kucht.
“Nee, ik ben zo vrij geweest en heb een vriendin meegenomen”¯ zegt hij Joan naar voren schuivend. David houdt Carlos scherp in de gaten of die wellicht toch Joan in Mystery herkent. Maar dat schijnt niet het geval te zijn. Carlos laat zijn blik over de dame gaan en trekt zijn wenkbrauwen omhoog.
“Wat een goddelijke verschijning. Vast een fotomodel”¯ denkt hij bij zichzelf.
“Wil je me niet voorstellen aan jouw vriendin”¯ vraagt Carlos.
“Natuurlijk”¯ lacht David.
“ Mystery Carpenter”¯ verzint hij terplekke een achternaam voor haar. Ondertussen hangt Antoinette al aan Davids arm.
“David, zullen we dansen?”¯ bedelt ze. David heeft wel zin in een partijtje koppelen.
“Mystery, vind je het heel erg als ik even met deze dame ga dansen? Ik weet dat het niet netjes is om jou hier gelijk achter te laten maar ik kan Antoinette zo moeilijk weigeren’ zegt hij Joan lachend aankijkend.
“Nee, hoor ga je gang”¯ zegt ze met haar zwoele hese stem. Dan richt ze zich tot Carlos, die staat te popelen om haar een hand te geven.
“Carlos Marin”¯ stelt hij zich voor. “David ik houd jouw vriendin wel gezelschap, maak je geen zorgen”¯ zegt hij net ietsjes te snel er achter aan.
“Kan ik een drankje voor u halen?”¯ Ze lacht.
“Ja, maar alleen als je mij tutoyeert. Carlos glundert.
“Een glaasje champagne?”¯ vraagt hij met zijn diepe stem.
“Is goed.”¯ Carlos haast zich weg om de champagne te halen. Er zijn tot nu maar weinig vrouwen die zo’n verpletterende indruk op hem hebben gemaakt. Antoinette houdt David nog wel een tijdje op de dansvloer weet Carlos. Carlos probeert een praatje te maken met Mystery, die maar weinig kan terug zeggen omdat ze zo hees is.
“Maar goed”¯ denkt ze. “Hij had mij anders vast en zeker aan mijn stem herkent. Marion heeft echt geweldig werk verricht.”¯ Toen ze zichzelf in de spiegel zag was ze onder de indruk. Ze dacht even dat ze naar iemand anders keek. Ze had zichzelf bijna niet herkent. Vooral het kapsel en de make-up waren de finish touch. Ze grijnst bij zichzelf. Niemand heeft haar tot nu toe herkent en het is als een lopend vuurtje rond dat Joan ziek is en thuis in bed ligt.
“Mag ik deze dans van jou?”¯ vraagt Carlos haar even later beleefd. Ze kijkt naar de dansvloer en ziet dat er een slowfox gedanst wordt.
“Graag Carlos.”¯ Tijdens het dansen kan Carlos alleen maar in die prachtige blauwe ogen kijken. Het is een blauwe zee waar hij zo in zou kunnen verdrinken.
“Zit jij ook in de modellen wereld, Mystery?”¯ vraagt hij na afloop van de dans. Ze schudt haar hoofd.
“Nee, ik ben een bureaumiep.”¯ Carlos schatert het uit.
”¯Zou jij model willen worden? vraagt Carlos dan.
“Nee, daar ben ik het type niet voor.”¯
“Denk er eens over na, als je wilt zou ik je zo bij Dolce & Gabbana in kunnen zetten. Ik heb David ook onder contract. En ik zie meer in jou dan een bureau-miep”¯ gaat Carlos lachend verder.
“Dat vertelde David al en volgens mij heeft hij het naar zijn zin bij jullie bedrijf”¯ antwoordt Joan. De hele avond probeert Carlos Mystery uit te vragen waar ze vandaan komt en welke achtergrond ze heeft. De tijd vliegt voorbij en Carlos zou willen dat het bal nooit ten einde ging. David heeft Antoinette op sleeptouw genomen voor de rest van de avond. En Carlos is geen moment bij Mystery weg geweest.
“Hier is mijn kaartje, mocht je van gedachten veranderen, bel gerust. Dan kijk ik wat ik voor jou kan doen”¯ zegt hij haar zijn visitekaartje gevend. Ze steekt het kaartje argeloos in haar tasje en bedankt Carlos voor de aangename avond. Omstreeks twee uur laat ze zich van David naar huis brengen. Voor haar deur geeft ze David en kus op zijn wang.
“Heel hartelijk bedankt David. Zonder jou was dit nooit gelukt.”¯ David lacht.
“Niemand had het door, dat jij het was. Zelfs Carlos niet die toch elke dag met jou samenwerkt. Hij zal maandag wel komen vissen naar jouw adres.”¯
“Niet geven”¯ roept Joan verschrikt uit.
“Wat ga jij deze week doen?”¯ vraagt David. Ze lacht.
“David doe mij een plezier en houdt Carlos een beetje in de gaten de komende week. Kijk eens hoe hij regeert op dingen die komen gaan.”¯ David is nu wel heel erg nieuwsgierig.
“Wat ga jij uitspoken?”¯ Ze glimlacht geheimzinnig.
“Als je Carlos in de gaten houdt kom je daar vanzelf achter.”¯ Ze stapt uit.
“Slaap lekker David, en nogmaals bedankt.”¯


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.