Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Star Wars » Owen Lars: Anakin's lichtzwaard » Bezoek van een Jedi

Owen Lars: Anakin's lichtzwaard

22 sep 2013 - 23:05

546

2

309



Bezoek van een Jedi

Luke naderde de vochtboerderij. Hij parkeerde zijn landspeeder in de lift die naar de werkplaats leidde en sprong eruit. De boerenjongen stuurde de lift naar beneden en liep richting de eetkamer. ‘Je bent net op tijd, Luke.’ zei zijn tante Beru toen hij aan de tafel ging zitten. ‘Het eten staat net op tafel.’ ‘Lekker, tante Beru!’ zei Luke enthousiast. Rontosteak was zijn lievelingseten. ‘De Treadwell Droid is volgens mij kortgesloten.’ Zei hij terwijl Beru een stuk vlees afsneed en op zijn bord legde. ‘Die is niet moeilijk te repareren.’ Luke stak een stukje vlees in zijn mond. ‘Mooi zo.’ zei Owen. Hij nam een slok van zijn glas blauwe melk. Opeens had hij het gevoel dat hij werd bekeken. Hij draaide zich langzaam om. Bovenaan, op de rand van de grote kuil waarin de binnenplaats van de vochtboerderij gevestigd was, stond een gedaante in een bruine mantel. Een puntige kap bedekte zijn gezicht. ‘Het is die ouwe gek weer!’ riep Owen uit. ‘Beru, blijf hier met Luke, ik ga naar boven om een hartig woordje met hem te spreken.’

Owen kwam door de ingang van de vochtboerderij naar buiten. Voor de ingang stond Obi-Wan Kenobi, tegenwoordig beter bekend als Ben Kenobi, geduldig op hem te wachten. Hij had zijn kap afgedaan zodat zijn grijs bebaarde gezicht te zien was. ‘Wat moet je hier?’ snauwde Owen tegen de oude man. ‘Ik wou even kijken hoe het met Luke gaat…’ zei Ben. ‘Hij maakt het prima.’ onderbrak Owen hem. ‘…en ik wou hem dit geven.’ maakte Ben geduldig zijn zin af. Hij haalde een lichtzwaard van zijn riem. ‘Wat heeft dit te betekenen?’ vroeg Owen. ‘Dit was ooit het lichtzwaard van Anakin Skywalker, de vader van Luke.’ antwoordde Ben. Owen keek hem nog steeds nijdig aan. ‘Wil je soms ook dat de jongen net zo eindigt als zijn vader?’ vroeg hij. ‘De Force is erg sterk bij de jongen.’ zei Ben. ‘Misschien word hij hierdoor geïnspireerd om een Jedi te worden, net als Anakin.’ Owen werd woedend. ‘Ik wil helemaal niet dat Luke een Jedi word!’ schreeuwde hij. ‘Ik doe mijn uiterste best om dat te voorkomen, en jij wil hem een lichtzwaard geven! Straks gaat hij ook nog met je mee op kruistocht, net als Anakin!’ Ben bleef uitzonderlijk kalm. ‘Waarom laat je de jongen zelf niet kiezen?’ Owen begon steeds kwader te worden van de oude Jedi meester. ‘Luke zelf laten kiezen? Zijn vader heeft ook zelf mogen kiezen en een verkeerde keuze gemaakt! Anakin had Tatooine nooit moeten verlaten om zich bij die vervloekte, dwaze, idealistische Jedi Orde aan te sluiten! Dan was alles anders geweest!’ ‘Goed dan.’ zij Ben nog steeds doodkalm. Hij bevestigde het lichtzwaard weer aan zijn riem en liep weg. ‘Dwaze Jedi…’ zei Owen terwijl hij terug zijn vochtboerderij inliep.

‘Was dat Ben Kenobi, oom Owen?’ vroeg Luke terwijl Owen weer aan tafel ging zitten. Owen nam een hap van zijn Rontosteak en keek Luke enigszins geërgerd aan. ‘Ja, dat was hem. Die gekke tovenaar moet ons eens een keer met rust laten.’ Luke nam een slok van zijn blauwe melk. ‘Ik begrijp niet wat u tegen hem heeft, oom Owen. Het is gewoon een vriendelijke kluizenaar.’ Owen besloot Luke’s nieuwsgierigheid af te wimpelen. ‘Ja, ja, dat zal wel.’ zei hij.


Reacties:


Manintights
Manintights zei op 23 sep 2013 - 16:31:
Ik had mijn bedenkingen na de eerste chapter, maar dit ziet er prima uit moet ik zeggen.

Houd me aub op de hoogte als je nog iets plaatst.

mvg,

Danny


Rebella
Rebella zei op 23 sep 2013 - 11:55:
Men!
Dit is waanzinnig goed!
Mag ik een melding als je verder gaat?
x