Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Star Wars » De evaquatie naar Hoth » Van Yavin naar Hoth: de evaquatie van de rebbellen.

De evaquatie naar Hoth

24 sep 2013 - 21:33

518

2

270



Van Yavin naar Hoth: de evaquatie van de rebbellen.

Luke Skywalker liep de hangar van de rebellenbasis in. Hij had een oranje vliegpak aan en de bijbehorende helm in zijn hand. In de hangar stonden drie enorme transportschepen, volgeladen en klaar om te vertrekken. Ook stonden er een paar X-wing sterrenjagers. Luke had een belangrijke missie voor de boeg. Hij was aangewezen om de evacuatie van de Rebellen Alliantie te leiden. Na de vernietiging van de Death Star werd de maan Yavin 4, waar de huidige rebellenbasis was gevestigd, grondig doorzocht door het Rijk. Het zou niet lang meer duren voordat de Rijkstroepen hun basis zouden vinden. Ze hadden niet veel tijd.

Laatst had een generaal van de rebellen, genaamd Carlist Rieekan, bij toeval de perfecte planeet gevonden voor een nieuwe rebellenbasis. De omstandigheden op de planeet waren misschien niet ideaal, maar er was weinig kans dat het Rijk hun daar zou kunnen vinden. Het was een verlaten ijsplaneet, genaamd Hoth. Het lag net buiten het Anoat system, waar ook bijna geen leven was. Een groot nadeel aan de planeet was de verschrikkelijke kou. De temperatuur op de planeet daalde soms zo erg, dat de motoren van kleine speeders bevroren.

Luke liep een beetje zenuwachtig naar zijn X-wing. Dit was zijn eerste missie sinds zijn benoeming tot commandant. Hij klom het gele trapje op en ging in de cockpit van zijn X-wing zitten. Vlak achter de cockpit zat zijn trouwe Astromech Droid, R2-D2. ‘Ben je er klaar voor, R2?’ vroeg Luke aan hem. De blauwe Droid draaide zijn koepelvormige hoofd en beantwoordde Luke’s vraag met een luid gekwetter. ‘Mooi zo!’ antwoordde Luke. Vlak voor hij zijn helm op wilde zetten, hoorde hij een bekende stem zijn naam zeggen. Het was de stem van Leia. Luke keek over de rand van zijn cockpit heen. Ongeveer een meter onder hem zag hij Leia, Han en Chewbacca staan. ‘Hey, kid!’ zei Han tegen hem. Luke was verrast, maar blij hen te zien. ‘Wat doen jullie hier nog, jongens?’ vroeg Luke aan het drietal. ‘Ik dacht dat jullie naar Ord Mantell zouden gaan om wapens voor de nieuwe basis op te halen!’. ‘Dat klopt, Luke!’ zei Leia. ‘We vertrekken zo. We kwamen jou nog even succes wensen met je evacuatiemissie.’ ‘Precies, kid!’ zei Han tegen hem op zijn bekende nonchalante toon. ‘Wees voorzichtig! Zorg ervoor dat ik je niet weer hoef te redden.’ Er verscheen een grijns op Luke’s gezicht. Chewbacca gromde een kreet. ‘Dank jullie!’ zei Luke. ‘Ik zal voorzichtig zijn.’ Opeens begon de luidspreker van de hangar te kraken. ‘Evacuatie begint over 5 minuten. Herhaling: evacuatie begint over 5 minuten.’ zei de stem door de luidspreker. ‘Wel, tijd om te gaan! Tot ziens, jongens!’ zei Luke. ‘Moge de Force met jullie zijn.’ ‘Insgelijks, Luke!’ zei Leia. ‘Tot ziens.’ Het drietal haastte zich snel naar hun schip.

De stem door de luidspreker gaf aan dat de evacuatie over een minuut zou beginnen. Snel zette Luke zijn helm op. Een rebellenmonteur deed de cockpit van zijn X-wing dicht. Luke hoorde de motoren van de drie enorme transportschepen aanslaan. Hij zette ook de motor van zijn X-wing aan. Zij missie was begonnen.


Reacties:


Manintights
Manintights zei op 30 sep 2013 - 13:48:
klinkt inderdaad erg interessant. Laat maar komen die hoofdstukken!


Rebella
Rebella zei op 25 sep 2013 - 21:45:
Whieeeeeeeee
Skywalker =skyflighter/skyfighter!
Dit is leuk!
Snel verder!
x