Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » what dreams are made of |Drarry| » Hoofdstuk 6

what dreams are made of |Drarry|

26 sep 2013 - 14:03

333

0

236



Hoofdstuk 6

Harry Potter

Wat had ik mezelf weer belachelijk gemaakt. Waarom had ik dat nou gezegd? Het was eruit voordat ik mezelf kon tegenhouden. Zijn schoonheid deed me handelen zonder nadenken. Ik had mezelf voor schut gezet. Toen ik in de toren van Gryffindor aankwam zag ik Hermoine en Ron bij het haardvuur zitten, met hun neus in de boeken. ‘Pff, het enige dat ik hieruit kan opmaken is dat het veel te ingewikkeld is om van buiten te leren.’ Zei Ron met een diepe zucht. Ik grinnikte. ‘Essay van Snape aan het maken?’ Hij knikte en probeerde iets van Hermoine’s perkament te lezen, maar ze had haar armen zo geplaatst dat hij niets kon zien. ‘Kom op Hermoine, anders krijg ik het nooit op tijd af. Die onzin vergeet ik toch weer morgen, ook al schrijf ik het zelf.’ Hermoine schudde verwoed haar hoofd en ging verder met schrijven. Ze zat natuurlijk al over de opgegeven hoeveelheid perkament.

‘Wat voor iemand is die Draco?’ vroeg Hermoine opeens, ze was blijkbaar klaar want ze had het open laten liggen, om de inkt te laten drogen. ‘Oh gewoon, je weet wel eentje van Durmstrang.’ Ik probeerde niet te blozen, ik hoopte uit alle macht dat niemand mijn gedachten kon horen. ‘Is er iets Harry?’ vroeg ze bezorgd. Ik schudde mijn hoofd. ‘Nee hoor, ik ga naar bed, beetje hoofdpijn.’ Wat een dom excuus.

Op de slaapzaal was ik alleen, niemand ging zo vroeg naar bed, het was nog maar half tien. Het zou niet gemakkelijk zijn om in slaap te vallen, dat wist ik nu al. Hij zou me achterna jagen tot ik te moe was om weg te lopen. Hij zou me volgen, overal in mijn gedachten tot ik iets gedaan had dat me rust zou geven. Het was om gek van te worden, hij maakte me gek en dat wilde ik niet. Ik had andere zaken aan mijn hoofd. Ik wilde dat ik andere zaken aan mijn hoofd had, zaken die me lieten slapen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.