Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » The perfect Two |Weasley Twins| » chapter thirteen

The perfect Two |Weasley Twins|

26 sep 2013 - 17:37

668

0

162



chapter thirteen

door xMoony

Met een ochtendhumeur van hier tot Tokio zat ik in de Great Hall in mijn eieren met spek te prikken. Het metaal van mijn vork doorboorde de eierdooier en liet een golf van geel over mijn spek stromen. Het maakte me niks uit, ik had niet goed geslapen en dat was te zien ook. Donkere kringen hingen als schaduwen onder mijn ogen, mijn gezicht was grauw en mijn mond was vertrokken tot een streep. Met een knal legde ik mijn vork naast mijn bord neer en liet ik mijn blik afdwalen naar de Gryffindor tafel. Zoals gewoonlijk zag het er gezellig uit.

Met een doffe bonk, die de bank een beetje liet kraken, liet Blaise zich naast me neer ploffen. “Morgen, Sophie” zei hij iets vrolijker dan normaal. “Niet in de stemming Blaise” knarsetandde ik terwijl ik mijn bord van me afschoof. Naast me trok hij een lichte pruillip “Zelfs niet voor mij?”.”Nee, zelfs niet voor jou” mompelde ik terwijl ik met mijn kin in mijn handen steunde. Hij veegde even met zijn donkere hand door mijn haar, waardoor ik hem bij zijn pols greep en zijn hand weer naast zijn bord legde. “Zit er steengruis in je oren? Ik ben niet in de stemming” bitste ik terwijl ik overeind kwam om weg te lopen. Nog voor ik me goed en wel van de bank had kunnen begeven klemde hij zijn hand om mijn pols en trok me terug “Sorry Soph. Ik dacht dat ik je misschien wel wat vrolijker kon krijgen” zei hij. Ik zuchtte “Blaise jij, out of all people, zou wel moeten weten dat ik niet te genieten ben als ik een ochtendhumeur heb” zei ik terwijl ik over mijn gezicht streek. Hij lachte kort “Had ik kunnen weten, sorry”.”Maakt niet uit” mompelde ik terwijl ik wat afwezig naar de kaarsen boven de tafel keek en me bedacht welke les ik zometteen eerst zou hebben. Ik keek Blaise naast me even aan “Welke les hebben we zo eerst?”.”Verweer tegen Zwarte Kunsten van dat nieuwe mens” zei hij terwijl hij een slok van zijn drinken nam. Ik trok aan mijn neus, zij had geen goede indruk achtergelaten toen ik haar voor het eerst zag dus dat ging leuk worden.

Na het ontbijt liep ik samen met Blaise naar het lokaal waar we les hadden. Toen we naar binnen liepen was er nog geen nieuwe professor te bekennen. Ik ging aan een tafel rechts achteraan zitten en pakte mijn spullen. Om me heen hoorde ik geroezemoes, waarschijnlijk over de nieuwe professor. Ik keek op en liet mijn blik even door het lokaal glijden, toen ik mijn zus in het oog kreeg stak ik even mijn hand op en forceerde ik een glimlach om me daarna weer terug te draaien naar mijn tafel. Voor me zaten Draco en Blaise wat zacht te smoezen over hoe ‘de nieuwe’ les zou kunnen geven. Ik besteedde er niet erg veel aandacht aan en keek wat naar het plafond. Verweer tegen Zwarte Kunsten was op zich niet een verkeerd vak, als het maar door de juiste leraar werd gegeven. Ik keek even om me heen en toen weer terug om nog net de blik van Blaise op te vangen, die snel zijn blik weer afwendde. Wat was er toch met hem vandaag?

We waren allemaal wat uitgelaten, zelfs Slytherin was benieuwd naar ‘de nieuwe’. We kregen al snel antwoord op onze vraag hoe ze zou zijn toen er achter ons een klein kuchje klonk. Ik keek over mijn schouder en zag een klein vrouwtje, geheel in roze gehuld, naar voren lopen. Ik trok mijn wenkbrauwen samen in een frons. Wat was dit nou weer? Ik wist al dat ze wat had met roze kleding, maar om er nou zo bij te lopen ging me wat te ver. Blaise leunde achterover op zijn stoel “Dit zou nog eens een interessante les kunnen worden” fluisterde hij terwijl hij klein grijnsde. Ik knikte langzaam en instemmend. “Volgens mij zou je best eens gelijk kunnen hebben Blaise” mompelde ik.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.