Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » The perfect Two |Weasley Twins| » chapter sixteen

The perfect Two |Weasley Twins|

26 sep 2013 - 17:39

623

0

217



chapter sixteen

door PeaceCookiee

Ik rekte me uit en met veel moeite stond ik op. Langzaam kleedde ik me aan. Samen met Hermoine ging ik naar de grote zaal waar Harry en Ron al zaten. Fred en George zaten een eindje verder op. Ik keek naar hen, zou ik ben hen gaan zitten of zou ik bij Hermoine, Harry en Ron gaan zitten. Ik stond nog altijd recht toen Lee op mijn schouder klopte en me mee sleurde naar de tweeling. Dat was ook weer snel opgelost. 'Hoi.' zei ik, ik zag dat George naar me glimlachte maar Fred keek weg van me en at gewoon rustig verder. Zuchtend zette ik me langs George. 'Heb je goed geslapen?' vroeg ik aan Fred. Die knikte en zei nog steeds niets tegen me. Ik pakte wat toast, wat spek en wat boter. Zonder wat te zeggen at ieder zijn ontbijt op en toen stond Fred op. 'Kom, we gaan naar buiten.' Het was duidelijk dat hij niet wilde dat ik met hem mee ging. Ik keek hen na. Ik ging maar terug naar Harry en Ron en Hermoine. 'En?' Vroeg Hermoine direct.
'Volgens mij is er iets met Fred waardoor hij niet meer met me praat.' zei ik met een trieste stem.
'Misschien is het je zus.' Zei Harry snerend.
'Je bent nog erger als Draco.' Harry keek beledigd.
'Waarom zeg je dat nu weer?'
'Draco haat mudbloods en jij haat Slytherins.' zei ik met opgetrokken wenkbrauwen, Harry zei niets meer en at verder. Ron keek naar mij en glimlachte. Hij was blijkbaar niet zo bekrompen als Harry. 'Ach, zolang ze ons maar niet lastig valt is het goed voor mij.' Zei Ron. Harry keek hem vuil aan.

'Wat hebben we eerst?' vroeg ik toen we opstonden. 'Volgens mij is het Defense Against the dark arts.' zei Hermoine terwijl ze op haar rooster keek.
'Oh joepie, Umbridge.' zei Harry met een ironische glimlach.
'Ken je haar dan?' vroeg ik geïnteresseerd.
'Ja, ze was op mijn horing in de vakantie. Ze werkt voor Fudge. Ik kan haast niet wachten.' zei Harry. We stonden ondertussen bij de andere te wachten voor de deur van het lokaal.

'Kom binnen.' zei een zacht gesuikerde stem. Mijn nekharen gingen omhoog staan. Ik was niet de enige. Ron keek Umbridge met opgetrokken wenbrauwen aan, alsof hij niet kon geloven dat iemand zoveel roze kon dragen. Iedereen ging op z'n plaats zitten en haalde hoopvol zijn Wand uit.
'Wands weg.' zei Umbridge met een glimlach.
'Ik ben jullie nieuwe Defense Aganist the Dark arts leerkracht en ik hoop dat jullie een leuk jaar gaan hebben. De vorige profesoren waren niet echt goed gekwalificeerd om les te geven. Allen hadden ze hun eigen programma en niemand hield zich aan de structuur van het ministerie. Ik zal jullie lesgeven volgens een veilige procedure. Ik heb gehoord dat ...' Ik dommelde langzaam weg. Als ze de hele les ging zagen over het ministerie dan kon ik me net zo goed nuttig bezig houden met uit het raam staren en denken aan Fred.
'Nablijven meneer Potter.' Geschrokken keek ik op. Iedereen keek intens van Umbridge naar Harry. Harry keek werkelijk woedend.
Wat had ik nu weer gemist. Hermoine keek ongerust naar Harry maar ik hoorde hoe de andere fluisterden.

Na Umbridge gingen we naar Hagrid. 'Jezus, wat een vreselijk mens.' zei Hermoine toen we naar Hagrids hut wandelden.
'Wat heb ik gemist dan?' vroeg ik gapend.
'Heb je niet gevolgd dan? Je moet echt eens op tijd gaan slapen.' Zei Hermoine met een bazige stem. Ik haalde mijn schouders op en grijnsde naar Ron, maar die grijnsde niet terug. 'Ja, Harry heeft strafwerk omdat hij zei dat You Know Who was terug gekeerd.'
'Wat!' mijn mond was opengevallen.
'Ja, ik weet het, ze is echt een vreselijk mens.' Zei Hermoine terwijl ze op de deur van Hagrids hut klopte.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.