Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Gossip, Glitter & Glamour » Hoofdstuk 29

Gossip, Glitter & Glamour

1 mei 2009 - 12:20

1423

0

336



Hoofdstuk 29

Joan is druk aan het werk als plots een koerier voor haar neus staat.
“Pakje voor Mr. Marin”¯ zegt de koerier.
“Geeft u maar. Waar moet ik tekenen?”¯ vraagt Joan. De koerier geeft haar een lijst en wijst haar waar ze moet tekenen. Als de koerier weg is pakt ze het pakketje. Vreemd, het ruikt helemaal naar parfum. Voorzichtig ruikt ze eraan. Inderdaad parfum. Snel legt ze het pakje op Carlos’ bureau, die aan het telefoneren is. Carlos trekt zijn wenkbrauw op en kijkt haar vragend aan. Ze haalt haar schouders op en gaat weer terug naar haar kantoor.
Als Carlos zijn gesprek beëindigd heeft, pakt hij het pakje en draait het eens rond. Er staat niets op alleen zijn naam en het adres van D&G. Hij maakt hij het pakje vervolgens open. Nieuwsgierig kijkt hij naar de inhoud. Er zit een fles aftershave in van het merk Davidoff Cool, zijn favoriete geurtje. Dit moet iemand zijn die hem kent, want hij loopt toch echt geen reclame voor Davidoff. Dan valt zijn blik op het envelopje dat in het pakje zit. Hij opent de envelop en vouwt het briefje open en begint te lezen.
“Lieve Carlos, ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik ben verliefd op jou. Sinds jij in mijn leven kwam staat mijn hele leven op zijn kop. Ik denk de hele dag aan jou en als ik jou zie lopen gaat mijn hart sneller slaan. Als jij in mijn buurt bent wordt ik onzeker. Daarom weet ik ook zeker dat ik dicht zou klappen als ik jou dit persoonlijk zou zeggen. Ik heb het geprobeerd maar ik kan het echt niet. Hopelijk ben jij niet boos dat ik het op deze manier doe. Ik weet dat jij een moeilijke tijd achter de rug hebt, nu na je scheiding. Daarom is het moeilijk in te schatten of jij al toe bent aan een eventuele nieuwe relatie. Ik zou zo graag jou beter willen leren kennen. Zou je daarvoor openstaan? Kunnen we er eens over praten? Stuur dan een SMS naar 06-5…… (Dit is het nummer van een hele goede vriendin van mij die mij je reacties zal doorgeven) liefs A.
“Jezus, wat moet ik hier nu weer mee?”¯ denkt Carlos verontwaardigd. Hij leest de brief nog eens over en besluit geen SMS te sturen maar gewoon te bellen. De telefoon gaat over en wordt aangenomen.
“Angela”¯ meldt een dame zich.
“Marin”¯ meldt Carlos zich zakelijk. Het wordt stil aan de andere kant van de lijn. “Ik wil dat je vriendin uitscheid met mij cadeaus te sturen”¯ begint Carlos.
“Welke cadeaus?”¯ vraagt de dame aan de andere kant. “Nou bloemen en aftershave, om maar een voorbeeld te geven”¯snauwt Carlos. Angela doet net of ze van niets weet.
“Waarom staat jou nummer erbij? Je bent toch de vriendin van mijn anonieme stalker?”¯ vraagt Carlos.
“Ik weet het echt niet”¯ klinkt het timide. Carlos zucht. Hier komt hij ook niet verder mee. “Als ik weer lastig gevallen wordt heeft dat consequenties voor jou en jouw vriendin. Begrepen?”¯ Hij hoort een diepe zucht aan de andere kant van de lijn.
“Begrepen”¯ klinkt het. Boos gooit Carlos de telefoon op de haak.

Janine vind het belachelijk dat Urs is zo aanstelt.
“Als jij niet mee wil naar Gunthers café , ga ik wel alleen”¯ moppert ze.
“Wij hebben zijn uitnodiging gisteren aangenomen en dus moeten wij ook gaan.”¯ Het liefste had Urs haar gezegd dat ze maar alleen moest gaan. Maar als hij dat doet kan hij Gunther niet in de gaten houden. Met duidelijke tegenzin vergezelt hij haar naar het dorpscafé. Urs groet als ze binnenkomen. Gunthers vader staat achter de bar.
“Hé Urs, dat is lang geleden dat jij weer eens in het dorp was.”¯ Hij geeft eerst Urs en daarna Janine een hand.
“Ik ben Gunthers vader, maar noem mij gerust Karl. Gunther heeft niets te veel gezegd. Jij bent een mooie meid.”¯ Janine bloost en net op dat moment komt Gunther van achteren af en begroet eerst Urs. Als hij Janine begroet, geeft hij haar amicaal drie zoenen op haar wangen. Urs tandenknarst hoorbaar. Enkele minuten later komen nog enkele oude vrienden van Urs die hem hartelijk begroeten. Al gauw is Urs druk in gesprek met zijn oude vrienden. Janine houd zich afzijdig en kijkt lachend naar Urs, die duidelijk in zijn element is.
“Zo, zal ik jou maar eens gezelschap komen houden”¯ hoort ze Gunther naast zich. Ze kijkt hem aan en knikt.
”¯Ja dat mag”¯ antwoordt Janine. Gunther schuift zijn kruk dichter naar Janine toe en gaat zitten.
“Wil je nog een wijntje?”¯vraagt hij
“Graag”¯ zegt Janine. Gunther zet de hele fles naast haar glas neer.
“Zo nu kunnen we wel even vooruit”¯ grijnst hij. Na een tijdje legt Gunther zijn arm om Janine heen, die zich duidelijk ongemakkelijk voelt met de situatie. Ze kijkt schichtig in Urs’ richting, maar die schijnt het niet op te merken. Vervolgens probeert ze de arm van zich af te schudden. Gunther verplaatst zijn arm van haar schouder naar haar middel en trekt haar met kruk en al nog een stukje dichter na hem toe. Janine denkt koortsachtig na wat ze het beste kan doen. Ze wil hier liever geen scene maken. Maar hij moet ook niet veel verder gaan want dan komt die scene er dus wel. Na een tijdje probeert hij haar te zoenen. Ondanks dat Janine wat wijn op heeft is ze zo bij positieve dat ze Gunther een klap verkoopt, en het café uitrent. Ze kan maar één ding denken. Weg bij die griezel. Ze rent zo hard ze kan in de richting van Urs’ huis. Gunther kijkt haar verbaast na de onverwachte klap en zet direct de achtervolging in. Op dat moment kijkt Urs en ziet Janine niet meer.
“Zal wel even naar het toilet zijn”¯ denkt hij bij zichzelf om vervolgens weer verder te kletsen met zijn vrienden. Hij heeft niet meegekregen in welke situatie Janine verkeert.

Eva is nerveus. Seb en zij zitten bij Glossy voor het sollicitatie gesprek. Seb heeft het voor elkaar om ook op gesprek te kunnen.
“Eva, ga zitten en loop niet zo te ijsberen”¯ zegt Seb. Ze zucht en gaat zitten.
“Seb, als dit maar goed gaat”¯ zegt ze bezorgt.
“Natuurlijk wel, Eva. Jij kunt het dat weet ik zeker. Jij kunt ze overtuigen van jouw kwaliteiten.”¯ Dan gaat er een deur open en de dame roept Seb naar binnen.
“Succes”¯ zegt Eva als Seb opstaat en de dame volgt. Eva begint weer te ijsberen als Seb binnen is. Dan gaat er een andere deur open en Eva mag naar binnen. Het volgende half uur heeft zij haar handen vol om aan de heren aan de andere kant van de tafel, te overtuigen van haar kwaliteiten. Ze vertelt eerlijk waarom zij bij Gossip, Glitter & Glamour ontslag heeft genomen.
“Uw vriend is hier toch ook voor sollicitatie?”¯ vraagt één van de heren. Ze knikt bevestigend.
“Maar uw vriend heeft geen bezwaar om onder u te werken?”¯ vraagt nu de andere man verbaast.
“Nee hoor. Hij heeft altijd onder mij gewerkt en heeft daar voor zo ver ik weet geen problemen mee.”¯ Als ze na het gesprek buiten komt ziet ze dat Seb al klaar is.
“Hoe ging het?”¯ wil hij weten.
“Geen idee”¯zegt ze eerlijk “En bij jou?”¯
“Goed. Als ik wil mag ik één van de journaliste vacatures invullen.”¯
“Dan ben jij verder dan ik”¯ zegt ze zuchtend. De dame die Seb eerder naar binnen riep vraagt:
“Is het mogelijk een gesprek met jullie allebei te hebben?”¯
“Natuurlijk”¯ zegt Seb snel. “Wanneer?”¯ De dame glimlacht.
“Hebben jullie nu nog even tijd?”¯ Seb pakt Eva’s hand en trekt haar mee naar binnen. Even later zitten ze weer tegenover de twee heren waar Eva eerder al een gesprek mee heeft gehad. Er worden afspraken gemaakt over hoe Seb en Eva zich hebben te gedragen op de werkvloer. Eva kijkt verbaast.
“Betekent dit dat wij allebei zijn aangenomen?”¯ vraagt ze zekerheidshalve.
“Als jullie allebei die baan willen? Graag”¯ zegt één van de heren. Seb wil zekerheid dat ze niet weer gedonder krijgen en vraagt: “En het is geen probleem dat wij een stel zijn?”¯
“Nee, waarom? Ik neem toch niet aan dat jullie de hele dag lopen flirten.”¯
“Nee, natuurlijk niet”¯ roept Eva uit. Ze geeft Seb een knipoog.
“Eva kan volgende week beginnen als ze wil. Dan kan onze huidige hoofdredacteur haar nog wegwijs maken en jij Seb checkt even hoelang jij moet uitwerken en dan hoor ik dat ook graag”¯ beëindigt de man het gesprek.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.