Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » The perfect Two |Weasley Twins| » chapter fifty-four

The perfect Two |Weasley Twins|

26 sep 2013 - 18:48

643

0

153



chapter fifty-four

door PeaceCookiee

De wandeling had me goed gedaan. Met een rode neus kwam ik de woonkamer binnen en zag dat Soph zich ergens had neergezet. Ik rook heerlijke geuren die van de keuken kwamen, het eten zou zo wel klaar zijn. Ik ging langs Soph zitten, ik had best honger gekregen na die wandeling. Mijn maag knorde. Soph glimlachte naar me en keek een beetje hulpeloos rond. Het moest vast heel onwennig zijn voor haar om hier zo tussen al die gryffindors te zitten, maar zo leerde ze misschien ook eens leuke mensen kennen in plaats van die hielenlikkers die bij haar in het jaar zaten. Niemand mocht iets zeggen over het feit dat mijn zus in Slytherin zat maar ik mocht al de andere Slytherins wel hielenlikkers noemen, het was nu eenmaal waar. Fred kwam langs me zitten en legde zijn hand op mijn dij. George ging langs Soph zitten, hij glimlachte naar haar. Ik keek verbaasd van George naar Soph, maar Soph haalde haar schouders op en keek naar mevrouw Weasley die het eten op tafel zetten. Iedereen zat ondertussen al op zijn plaats en begon zijn eten op te scheppen.

Ik pakte van alles twee borden want had echt razende honger. Na het eten zaten we nog gezellig na te tafelen. De kerstboom stond te flikkeren in de hoek van de kamer en straalde een gezellig licht uit. Morgenavond zou het kerstavond zijn, ik had al wat pakjes voorzien en die lagen al onder de kerstboom. Ik had ze in ons laatste weekend Hogsmeade gekocht. Soph had er ook wat gekocht op aanraden van mij. Na het eten verspreidde iedereen zich in het huis want buiten was het ondertussen al heel donker en koud. Hermoine had haar boek genomen en had zich in de zetel langs de kerstboom gezet. Ik bleef nog even aan tafel zitten want ik was aan het praten met Kingsley. Soph bleef ook zitten, ze wist blijkbaar niet waar ze heen moest maar ik wist dat ze eigenlijk het liefst naar boven wilde. Fred en George gingen ook in de woonkamer zitten waar ze een potje knalpoker speelden. Harry en Ron zaten nog aan tafel en Ron haalde zijn schaakbord boven. Ginny zat langs Hermoine en keek mee in haar boek. Meneer en Mevrouw Weasley zaten ook nog aan tafel te praten met Tonks en Lupin. Ik hoorde onze namen vallen maar ik keek niet op, ik zou het nog wel te horen krijgen. Op dit moment konden ze me niet echt veel schelen maar ik zag Soph naar ze kijken. Ik wist eigenlijk nog niet hoe zij er over dacht maar ze had niet zo kwaad gereageerd als mij, ze was waarschijnlijk gewoon onder de indruk van het feit dat ze ons zo lang alleen hadden gelaten. Kinsley vertelde me over het werk van een Schouwer. Het klonk zo interessant maar ook heel moeilijk en zwaar. Misschien was dat iets voor mij, maar er waren nog zoveel andere dingen die ik kon worden.

Om elf uur ging iedereen ofwel naar huis of wel naar zijn slaapkamer. Soph, Ginny, Hermoine en ik gingen ook naar onze kamer. We kleedden ons om en gingen al in ons bed liggen, maar er was geen sprake van dat we nu al gingen slapen. We praatten nog lang. Ik vertelde vooral, Soph zei eigenlijk niet zo veel, ze moest nog wennen aan het feit dat ze nu bij onbekende mensen op de kamer lag maar zo onbekend waren ze nu ook weer niet. Het was gewoon vreselijk onwennig voor haar. Ik vond het wel fijn dat ze bleef en dat ze niet van plan was om na drie dagen al terug naar Hogwarts te gaan omdat ze zich niet zo goed voelde. Om één uur vielen we dan eindelijk stil en gingen onze gedachten ergens anders over, dromen vergezelde ons tijdens de nacht.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.