Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Gossip, Glitter & Glamour » Hoofdstuk 37

Gossip, Glitter & Glamour

1 mei 2009 - 12:26

1245

0

322



Hoofdstuk 37

Janine en Urs zijn weer terug in Nederland voor de opvoeringen van de Phantom. Het is alweer drie weken geleden dat ze in Zwitserland waren. Janine heeft Urs voorgesteld om in Zwitserland te trouwen. Haar familie is veel kleiner dan die van Urs. Caroline Buhler heeft al toegezegd haar ouders bij hun te laten logeren. De rest kan ondergebracht worden in de beide hotels die het plaatsje rijk is. Janine op zoek naar een trouwjurk en die wil ze in Nederland kopen. Ze is samen met haar beste vriendin Gerda in Groningen de bruidboetieks af aan het gaan. Overal passen de twee vriendinnen bruidsjurken alsof ze allebei gaan trouwen. Janine komt in een oogverblindende rode creatie uit de paskamer. Gerda’s mond valt open.
“Janine”¯ roept ze uit. “Die is het. Die kon wel voor jou gemaakt zijn.”¯ Janine gaat voor de spiegel staan en kijkt kritisch.
“Je hebt gelijk, hij is prachtig.”¯ De verkoopster gaat driftig op zoek naar een bijpassende hoed voor bij de jurk. Het is een strakke jurk met blote schouders en een kokerrok met sexy loopsplit. En het allerbelangrijkste hij is in het rood. Een absolute must voor Janine, die dol op deze kleur is. Janine is meer dan tevreden.
“Deze neem ik Gerda. Hij is echt super mooi.”¯ Dan zet de verkoopster haar een hoed op. Janine kijkt verbaast in de spiegel.
“Wow hij is prachtig. Ik heb altijd gedacht dat ik geen hoedenkop had”¯ fluistert Janine.
“Juist wel mevrouw, dit staat u werkelijk geweldig.”¯
“Ik neem deze. Kan ik hem ook laten bezorgen?”¯
“Zeker. Hij hoeft niet meer vermaakt te worden want hij past u perfect.”¯ Janine rekent af en laat de jurk en hoed, bij nader inzien, toch maar bij haar ouderlijk huis bezorgen. Urs mag hem onder geen beding zien.
“Kom Gerda we gaan eerst lekker wat drinken, hebben we wel verdiend na al dat winkelen.”¯ Even later zitten de vriendinnen op een gezellig terras.
“Laten we rosé doen”¯ stelt Janine voor.
“Ja lekker”¯ antwoordt Gerda. Als de rosé gearriveerd is vindt Janine het hoog tijd haar vriendin ‘de vraag’ te stellen.
“Gerda, zo als je weet trouwen Urs en ik in Zwitserland. En nu wilde ik jou vragen om getuige te zijn bij huwelijk. Zou je dat willen doen?”¯
“Natuurlijk”¯ roept Gerda blij uit. Ze omhelzen elkaar.
“Fijn dat jij dit wilt doen”¯ zegt Janine.
“Wanneer trouwen jullie eigenlijk?”¯ vraagt Gerda nieuwsgierig.
“Als het goed is ligt jouw uitnodiging vandaag in de bus”¯ antwoordt Janine. “Maar je mag het gerust weten we trouwen op 8 juni aanstaande in Wallisau in Zwitserland.”¯
“Ik ben echt heel blij voor je Janine. Je hebt een leuke man die het zelfde beroep als jij heeft. En hij draagt jou op handen.”¯
“Dat weet ik Gerda en ik ben ook heel gelukkig samen met hem. Hij is de man van mijn dromen. Trouwens ik zal voor jou een slaapplekje regelen bij mijn schoonouders dan hoef je niet in een hotel.”¯
“Dat lijkt me geweldig”¯ zegt Gerda blij.


Eva wordt wakker en ligt in Sebs armen. Ze kijkt naar zijn slapende gezicht. Hij is zo lief als hij slaapt. Hij zal wel moe zijn naar hun onstuimige nacht. Zij kust hem voorzichtig wakker.
“Goedemorgen”¯ zegt hij geeuwend.
“Morgen Sebby.”¯Ze kijkt hem stalend aan. Uitgerust genoeg om te gaan werken en het contract met GGG te tekenen.”¯ Seb is gelijk klaar wakker.
“Kom ga je mee samen douchen”¯ vraagt hij haar een handgevend. Ze knikt.
“Alleen als ik je rug mag wassen.”¯
“Jij mag nog wel veel meer wassen Evaatje.”¯ Eva grijnst maar is niet van plan om te laat bij de Glossy te komen. Niet op deze belangrijke dag. Al is Sebs voorstel natuurlijk wel verleidelijk.
Als ze anderhalf uur later bij de Glossy binnen komen, worden ze door de portier gelijk doorgestuurd naar Mr. Jones. Die verwelkomt hen hartelijk.
“Zo jullie zijn er dus uit gekomen”¯ concludeert hij.
Seb en Eva kijken elkaar aan en zeggen tegelijk.
“Ja inderdaad.”¯
“Eva, Seb heeft mij gevraagd om jou gelijk met hem te stellen en dat jullie samen de directie taken en de redactie doen”¯ begint Jones uit te leggen. Eva knikt.
“Dat zouden wij inderdaad heel prettig vinden.”¯
“Nou ik heb nog het een en ander doorgekeken en denk dat ik jullie GGG wel kan toevertrouwen. Ik spreek hier de hoop uit dat jullie twee samen GGG weer terug brengen in de markt waar hij eerder stond. Misschien kunnen jullie hem nog wel ietsjes groter maken?”¯ Seb begint gelijk enthousiast te vertellen over de ideeën die hij tot nu toe heeft. Jones knikt bedachtzaam.
“Dat zijn geweldige ideeën Sebastien. Wanneer kunnen jullie starten in Nederland.
“Weet u Mr. Jones we moeten eerst nog een huis zoeken daar. We hebben onze woningen in Nederland opgezegd om in Londen te komen werken. Hier zitten we gehuurd, dus dat is zo geregeld, maar om zo één twee drie in Amsterdam een woning te vinden dat is iets anders”¯ legt Seb uit. Maar Mr. Jones glundert.
“Geen zorgen jullie twee. Bij de overname van GGG is een grachtenvilla in het centrum van Amsterdam inbegrepen. Ik zou het fijn vinden als de nieuwe directeur en directrice daar hun intrek willen nemen. Ander moeten we het gebouw onderhouden terwijl niemand er plezier van heeft.”¯
“Joepie”¯ roept Eva gelijk enthousiast uit. “Dat is werkelijk geweldig. In dat geval kunnen we heel snel naar Nederland terug.”¯ Jones schraapt zijn keel.
“Dan moet ik jullie nog iets vertellen. Ik heb gisteren nadat jullie weg waren de overname papieren al getekend. Hier is de sleutel van jullie woning aan de keizersgracht. Asjeblieft.”¯ Eva en Seb zijn sprakeloos.
“En als wij nu nee hadden gezegd? Dan had u met een probleem gezeten”¯ concludeert Seb. Hij knikt begrijpend.
“Als jullie nu dan ons contract willen tekenen voor de directiefuncties?”¯ Eva en Seb tekenen de papieren en gaan aan de slag om hun werkplek in Londen leeg te maken.

De laatste nood klinkt uit David mond. Hij kijkt nieuwsgierig naar de directeur van het operette gezelschap. Deze is echter driftig aan het schrijven. Hij kijkt naar Wendela, die haar duim opsteekt ten teken dat het goed ging.
“Mr. Miller”¯ begint de directeur. “Dit is werkelijk veel belovend. Zou u eens mee willen doen met ons gezelschap. Geheel vrijblijvend uiteraard. Eerst kijken wat u ervan vindt?”¯
“Heel graag’ zegt David. “Al moet ik wel even kijken hoe dat in mijn planning past. Weet u normaal werk ik voor D&G, deze opdracht bij Armani is slecht voor drie shows en dan weet ik niet hoe ik mijn agenda er uit ziet.”¯
“Geen probleem Mr. Miller wanneer bent u de komende dagen vrij?”¯
“Morgenavond, en dan moet ik weer overmorgen”¯ zegt David.
“Goed hier is een aria, studeer hem in en komt morgenmiddag naar dit adres voor repetities.”¯ David knikt en beloofd er te zijn morgen.
Eenmaal buiten houd hij een taxi aan en helpt Wendela met instappen. Eenmaal in de taxi neem hij haar in zijn armen en kust haar.
“Lieveling dit is echt geweldig. Ik ben zo gelukkig dat ik een kans krijg in de muziekwereld.”¯
“Jij verdient die kans, schat”¯ zegt ze lachend. “Zullen we maar naar het hotel gaan zodat je die muziek en tekst in je mooie koppie kunt stampen?”¯ David kust haar.
“Vind je het niet erg dan? Je wilt misschien liever iets van Parijs zien.”¯ Ze lacht.
“Vanmiddag om half vijf maken we een boottocht over de Seine. Tot die tijd kun je jezelf storten op de muziek.”¯


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.