Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Gossip, Glitter & Glamour » Hoofdstuk 38

Gossip, Glitter & Glamour

1 mei 2009 - 12:26

1449

0

488



Hoofdstuk 38

David heeft de hele dag zo’n beetje zich in de muziek laten onderdompelen. Nu staat hij onder de douche om dadelijk met Wendela een boottochtje over de Seine te maken. Daarna gauw een hapje eten en dan naar de show.
“Lieverd, waar ben je?”¯ roept hij als hij de badkamer uit komt. Verbaast kijkt hij in de lounge van zijn suite. Geen Wendela. In de slaapkamer? Nee geen Wendela.
“Waar is ze?”¯ denkt hij. Hij kleedt zich aan en besluit haar te bellen.
“Dit is de voicemail van Wendela………”¯
“Verdorie. Ze zal toch niet in haar uppie Parijs in zijn gegaan?”¯ Dan gaat zijn mobiele telefoon.
“David Miller”¯ meldt hij zich.
“Met Wendela.”¯
“Lieverd waar ben je?”¯ roept hij bezorgd in de telefoon.
“In het ziekenhuis”¯ klinkt het aan de andere kant.
“Wat is er in hemelsnaam gebeurt?”¯ roept hij geschrokken uit.
“Niets David maar ik ben het zo beu om met die gipspoot te lopen, dus heb ik een taxi naar het ziekenhuis genomen om te kijken of ze het eraf kunnen halen. Het zit er tenslotte al bijna vier weken om.”¯ Ze zwijgt even.
“En nu dan?”¯ vraagt hij. “Nu is het gips ervan af en zit er tape omheen. Maar nu komt het probleem, ik heb van elk paar schoen alleen maar de rechter bij me. Kun jij lieve schat me even een paar sportschoenen maat 39 scoren?”¯ David is perplex. Moet hij op schoenenjacht?
“Wat een actie haal jij nu ook alweer uit Wendela”¯ moppert hij.
“Doe je het liever niet?”¯ vraagt ze timide. David zucht.
“Natuurlijk wel, ik kom er zo aan.”¯ Ze bedankt hem uitbundig.

Al moest Carlos eerst aan het idee wennen om vader te worden, nu is hij over gelukkig. Hoe vaak heeft hij het in het verleden met Shanna over gehad. Hoe fijn het zou zijn om kinderen te hebben. Maar Shanna wilde nooit kinderen, die ruineren mijn figuur zei ze altijd. Na verloop van tijd had hij zich erbij neer gelegd om nooit vader te zullen worden. Daar heeft hij tot vorige week vrede mee gehad. Nu moet hij wel bekennen verschillende keren aan het mannetje te hebben gedacht. Zijn verlangen om vader te worden stak weer de kop op. Hij heeft Joan echter niet verteld. Ze hebben het nu zo fijn samen.
Hij is ondertussen aan het rommelen in zijn woning. Een schilderij dat opgehangen moet worden. Er moet wat was gedraaid worden. En de keuken moet eens grondig schoon gemaakt worden. Tijdens deze werkzaamheden denkt hij aan Joan, die toch wel op een hele bijzondere manier in zijn leven kwam. Sinds hij haar, of beter gezegd Mystery kent, zit zijn leven weer in de lift. De zon schijnt weer. Hij dacht na het huwelijk met Shanna nooit meer te willen trouwen. En komt nu tot de ontdekking er wel weer iets in te zien. Maar kan hij dat wel doen? Joan ten huwelijk vragen? Hij is erg veel van huis voor D&G. Daar kan niet iedere vrouw tegen. Shanna in ieder geval niet. Maar Joan weet hoe het er bij D&G aan toe gaat. Zijn plannen nemen steeds vastere vormen aan. Hij kent Joan zo goed nu dat hij het wel aan durft om het een en ander te regelen, alvorens haar ten huwelijk te vragen. Het zal nog moeilijk worden om een bruidsjurk voor haar te vinden zonder dat ze argwaan krijgt. Hij denkt even na en krijgt een geweldig idee. Hij belt Joan’s beste vriendin Marion.
“Marion, je moet me helpen. Ik heb je nodig.”¯ Marion begint te giebelen.
“Heb jij modellen te kort?”¯ vraagt ze grinnikend.
“Nee natuurlijk niet maar als je het een middagje wilt doen heel graag.”¯ Carlos begint haar uit te leggen dat hij met Joan wil trouwen en wel op heel korte termijn. En of Marion bruidskleding van D&G wil showen. We moeten Joan er alleen nog maar heen lokken en proberen erachter te komen welke jurk ze het mooiste vind.
“Dat kan goed zegt Marion want ik ben verloofd dus is het zeer plausibel
om bruidjurken te passen. En vriendinnen doen dat altijd samen”¯ lacht ze.
“Oké afgesproken, kun jij vanmiddag naar D&G komen? Dan kunnen we dat onder in de opleidingsstudio doen.”¯ Marion stemt in en is heel benieuwd wat haar vriendin hier van vind.
Zo dat is stap één denkt hij als hij de telefoon heeft neer gelegd. Hij neemt plaats achter de computer en ontwerpt een uitnodiging met tekst voor de bruiloft. Hij stuurt deze naar de drukkerij en gaat op zoek naar een ring. Als hij ‘smiddag op kantoor komt is Marion al daar.
“Ben je er klaar voor?”¯ vraagt hij. Ze knikt.
“Carlos ik wist niet dat jij zo romantisch kon zijn.”¯ Hij grijnst en brengt haar naar het opleidingscentrum. Ik zal Joan zo naar beneden sturen en denk erom, niets verklappen.”¯
“Is goed Carlos.”¯ Carlos loopt naar zijn kantoor en zegt langs zijn neus weg.
“Ik heb Marion toestemming gegeven om bruidsjurken te passen voor haar trouwerij. Wil je haar niet even bijstaan met jurken passen.”¯
“Nee hé Carlos, waarom zegt ze dat niet eerder dan hadden we samen de stad in kunnen gaan en lekker samen bruidskleding passen.”¯
“Mijn lieve schat Marion en ook jij, mogen alle bruidsjurken passen die D&G heeft. Als ik jullie meiden daar een plezier mee doe.”¯ Ze glundert.
“Dan ga ik nu gelijk naar beneden. Ik kan toch wel even weg?”¯Hij knikt haar lachend toe.
“Ik zie je straks.”¯ Ze kust hem op zijn wang en weg is ze. Carlos gaat zijn kantoor binnen verder werken aan operatie huwelijk en huwelijksreis.

Janine heeft alles geregeld en is nu met Urs op weg naar Zwitserland. De vorige keer gingen ze met de trein, vandaag met het vliegtuig.
“Ben je al zenuwachtig?”¯ plaagt Urs haar.
“Ik ga dood van de zenuwen”¯ vertrouwt ze hem toe.
“Ben je niet blij om eindelijk mijn vrouw te worden.”¯
“Natuurlijk Urs maar dit is ook voor mij helemaal nieuw.”¯ Ze kijkt aan de andere kant naast zich en glimlacht naar Gerda, die met de zelfde vlucht als hun naar Zwitserland gaat.
“Alles goed meid?”¯ vraagt Janine.
“Ja prima Janine, maar ik geloof dat ik ook zenuwachtig ben.”¯Janine knuffelt haar beste vriendin.
“Wat heerlijk dat jij erbij bent”¯ zegt Janine dankbaar.
Op het vliegveld van Zurich worden ze opgehaald door Urs’ vader. Eenmaal in Wallisau legt Janine Gerda uit, wat waar allemaal is.
“Het is prachtig hier, ik snap best waarom jullie hier trouwen”¯ zegt Gerda.
“H锯 roept Janine. Dat is onze auto. Is pa en ma al hier?”¯
“Ja, die zijn er al een paar uurtjes. Hebben vannacht doorgereden en zijn nu aan het rusten om voor morgen fit te zijn”¯ antwoord Urs’vader. Janine is de auto al uit voor die tot stilstand komt en racet naar de voordeur die op een kier staat. Ze vliegt de trap op en ziet daar haar moeder die haar knuffelt alsof ze al een half jaar niet thuis is geweest.
“Heerlijk dat jullie er zijn.”¯ Ze laat haar moeder los en knuffelt nu haar vader.
“Dank je wel pa en wat heerlijk dat u mij weg gaat geven. Wat dat betreft ben ik hopeloos ouderwets vrees ik.”¯
“Maakt niet uit kindje, deze ouderwetse man vind het een eer om zijn dochter weg te mogen geven.”¯ Ze gaat weer naar beneden en sleept Gerda mee de alm op om te laten zien hoe het daarboven uit ziet. Urs kijkt de meiden lachend na.
“Niet verdwalen, meiden en kijk goed uit waar jullie lopen.”¯
“Ja pap”¯ roept Gerda enthousiast terug. De meiden lopen giebelend de weg naar boven op.
Urs denkt dat komt dan mooi uit dan kan ik nog even onze huwelijks reis regelen. Hij weet dat Janine dol is op paarden en nu heeft hij een tocht te paard naar een berghut geregeld voor hun. De hut ligt op 2050 meter en ligt in een gebied dat privé terrein is. Hij stapt in de jeep en rijdt zover mogelijk de berg op. Maar goed dat Janine en Gerda op de andere berg zitten. Het laatste stuk gaat hij met de kabelbaan. Hij is bepakt en bezakt. Eenmaal boven loopt hij eerst bij Hansi binnen De eigenaar van de berghut.
“Servus Urs”¯ groet Hansi hem.
“Gruss dich Hansi”¯ groet Urs terug.
“Heb je alles bij je?”¯ vraagt Hansi Urs knikt.
”¯Ik denk het wel alleen ijsklontjes heb ik niet. In de hut is een koelkast met vriesvakje daar kun je ijsblokjes maken. Zet maar en treetje klaar als je dat toch gaat brengen. Maria zal zorgen dat jullie morgenavond iets te eten klaar hebben staan.”¯
“Jullie zijn geweldig”¯ zegt Urs eerlijk. Hij hoopt maar dat Janine een huwelijksreis in de bergen wel ziet zitten.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.