Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Gossip, Glitter & Glamour » Hoofdstuk 40

Gossip, Glitter & Glamour

1 mei 2009 - 12:27

1799

0

456



Hoofdstuk 40

Gerda en Janine genieten de hele middag in de bergen.
“Janine, wat is het schittert hier”¯ roept ze enthousiast uit. Janine kijk lachend naar haar vriendin.
“Eindelijk, morgen ga ik met mijn Ursje trouwen.”¯
“Ik ben al net zo blij als jij”¯ lacht Gerda enthousiast.
De meiden genieten en praten over van alles en nog wat. Tegen etenstijd gaan ze naar beneden om Urs en Janine’s ouders te vergezellen bij het avond eten.
“Urs wat ben jij geheimzinnig aan het doen?”¯ vraagt Janine.
“Hoezo? Ik doe toch niks?”¯ zegt hij onschuldig.
“Echt niet?”¯ vraagt Janine achterdochtig. Urs legt zijn hand op zijn hart.
“Erewoord.”¯ Ze laat het erbij al weet ze niet zeker of hij de waarheid spreekt. Ze zoeken bijtijds hun bed op want morgen is het alweer vroeg dag. Janine moet om half negen al bij de kapper zijn. Vervolgens naar de schoonheidspecialiste. Druk programma dus. Dan ‘s-middags om 14.00 uur bij de gemeente en dan vervolgens om 15.00 uur de kerkelijke inzegening.
De volgende morgen leeft Janine in een roes. Ze gaat op automatisch piloot naar de kapper en de schoonheidspecialiste maar is opmerkelijk stil voor haar doen. Urs is bij een neef en wil Janine pas zien als zij de deur open doet. De paarden zijn al voor de koets gespannen en de open koets van het type Landauer, is versiert met bloemen. Urs is een beetje ongeduldig en besluit om kwart over één richting zijn ouderlijk huis te gaan. De koetsier vertrekt op een teken van Urs.
“Wat is het raar om op deze manier thuis aan te komen”¯ denkt hij als hij de oprijlaan van hun huis op rijdt. Hij stapt uit en neem het bruidsboeket van de bank tegenover hem. Ringen zitten in zijn jaszak. Hij is er klaar voor. De fotograaf is ondertussen foto’s aan het maken. Van hem en hoe hij aanbelt. Janine sterft van de zenuwen als ze de bel hoort.
“Gerda”¯ roept ze van schrik. Gerda spreekt haar vriendin rustig toe, die nu zichtbaar rustiger wordt. De bel gaat voor de tweede keer. Janine zucht eens diep en opent de deur. Daar staat haar lieve schat, gekleed in een prachtige zwarte smoking met bordeauxrode cummerbund, strikje en pochet en in zijn hand een prachtig bruidboeket met rode rozen. Hij ziet er zo knap uit.
“Krijg ik geen kus?”¯ plaagt hij haar. Ze kust hem teder.
“Wat zie je er geweldig uit.”¯ Hij houd haar een stukje van zich af.
“Janine je ziet er prachtig uit. Deze rode jurk staat je geweldig. Ik heb het gevoel alsof ik met een prinses ga trouwen.”¯ Janine schiet in de lach.
“Dan moet je morgen maar terug komen want ik trouw dadelijk met mijn prins.”¯
“Eerlijk waar?”¯ vraagt Urs lachend.
“Geef mij dan nog maar gauw en zoen.”¯ Hij kust haar teder en overhandigt haar het boeket.
“Zullen we dan maar Lieverd?”¯ vraagt hij. Ze knikt.
“Wat een prachtige koets?”¯ roept Janine opeens uit.
“Mijn verrassing voor mijn prinses’ fluistert hij in haar oor.
“Urs, wat een prachtige paarden.”¯ Janine is al bij de paarden en aait ze op hun neus.
“Kom lieverd, anders komen we nog te laat voor ons eigen huwelijk.”¯ Ze knuffelt Urs.
“Dank je wel dit is echt een grote verrassing”¯ zegt hem kussend.
De fotograaf schiet discreet een aantal plaatje. Gelukkig is het huwelijk van de twee niet uitgelekt in de media anders had hier wel een aantal paparazzi fotograven gestaan. Urs en Janine willen zelf bepalen welk blad foto’s van hen mag plaatsen en in stilte hebben ze aan GGG gedacht, en om Seb de primeur te gunnen. Hij was tenslotte de eerste die iets zal in de combinatie Urs en Janine.

Eva en Seb hebben het toch nog voor elkaar gekregen om op tijd bij GGG te zijn. De personeelsleden zijn blij het stel weer te zien. Ze worden hartelijk verwelkomt. Nu er geen leidinggevende meer zijn heeft één van de journalisten het op zich genomen om de boel zo goed en zo kwaad als het gaat te leiden.
“Seb ik draag nu met alle plezier alles aan jou over. Ik moet op pad kunnen gaan. Dan voel ik me in mijn element.”¯ Seb knikt hem begrijpend toe.
“Weet ik Roger. Maar laten we naar de kantine gaan. Irma sluit de voordeur even en laat iedereen met een kwartiertje naar de kantine komen voor werkoverleg.”¯ Eva kijkt lachend naar Seb die gelijk de leiding op zich neemt.
“Wat heb ik toch een sterke man”¯ denkt ze hem aankijkend. Eenmaal in de kantine gaat Seb gelijk van start. Hij vertelt het personeel hoe het er nu voorstaat met GGG. Dat hij en ook Eva alles in het werk zullen stellen om GGG weer in de top te krijgen waar hij ooit stond.
“Dat beste mensen kunnen wij niet alleen. Ik wil dan ook een dringend beroep op jullie doen om er samen met ons de schouders eronder te zetten. In de komende weken zullen Eva en ik gesprekken met jullie individueel voeren. Daar kunnen jullie ons vertellen wat jullie ervan vinden en wellicht heeft iemand van jullie nog ideeën die bij kunnen dragen aan het welzijn van GGG.”¯ Het personeel bedwelmt Seb en Eva met vragen, die dat zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.
“Zo nu mensen aan het werk want ik wil voor de volgende week een spetterende GGG in de winkel hebben liggen. Was trouwens al iemand naar Parijs geweest voor die Armani show?
“Ikke”¯ roept Frank.
“Oké, kan ik snel je verslaggeving hebben?”¯ vraagt Seb. Frank belooft het uiterlijk morgenvroeg op Sebs bureau te hebben liggen.
“Lopende zaken? Waar zijn jullie op dit moment mee bezig?”¯ Seb is helemaal op dreef. Hij heeft er zin in. Als een al uurtje later weer iedereen aan het werk is zegt Eva:
“Seb ik ben onder de indruk van jouw manier van leiding geven.”¯ Hij kijkt haar verlegen aan.
“Eerlijk waar Eva?”¯
“Eerlijk waar. Ik ben zo trots op jou en ik weet zeker dat het ons gaat lukken om GGG opnieuw aan de top te krijgen. Dan klinkt er een piepje uit zijn telefoon. Een SMS. Hij leest de SMS en begint te glunderen van oor tot oor. De SMS is van Janine en Urs die GGG de exclusiviteit van hun huwelijksfoto’s geven.
“Wanneer gaan ze trouwen?”¯ Vraagt Eva. Seb grijnst.
“Ze zijn al getrouwd nu net. Hier lees.”¯
Zijn net in Zwitserland getrouwd. Foto’s exclusief voor GGG. Wij houden je op de hoogte. Urs en Janine Bühler.
“Wat attent van die twee”¯ zegt Eva. “En dat komt nu wel heel goed uit.”¯
“Inderdaad Eva. Maar ik ben echt blij voor ze. Het is echt een heel leuk stel dat ondanks hun succes niet naast de schoenen is gaan lopen. Zullen we morgen niet even een leuk cadeau voor ze kopen?”¯
“Natuurlijk Seb. Ik weet wel iets leuks. Een mooie glazen vaas met hun namen en de huwelijks datum erin gegraveerd. Daarbij dan een mooi boeket.”¯
“Klinkt goed Eva, doen we. Maar nu aan het werk want er moet nog veel gedaan worden voor de nieuwe GGG gedrukt kan worden.”¯

Carlos is perplex als hij David aan de lijn heeft.
“Wat zeg jij nou? Kun jij zingen?”¯
“Ja en ik hoop na morgen avond deel uit te maken van dat operettegezelschap”¯ hoort hij David lachend zeggen.
“Maar D&G dan? Je gaat toch niet alle schepen achter je verbranden hé Miller?”¯ Carlos is zich duidelijk aan het opwinden.
David probeert hem te kalmeren en legt uit wat hij en Wendela van plan zijn. Carlos gaat echter helemaal door het lint heen.
“Wat denk jij je wel. Ik doe alles voor jou. Ik laat je zelf naar Armani gaan en wat doe jij?”¯ buldert Carlos. Ineens valt het kwartje bij Carlos.
“Dus dan ben ik Wendela ook nog kwijt?”¯
“Ja, maar die wil graag bij D&G blijven werken. Net als ik. Kun je ons niet overplaatsten naar Parijs?”¯ Carlos tandenknarst hoorbaar.
“Geen denken aan Miller jij en ook Wendela komen jullie contracten na en daarmee basta.”¯ Voor David kan antwoorden is de lijn al verbroken.
David kijkt Wendela verschrikt aan.
“Ik geloof dat ik nu te veel van hem heb gevraagd”¯ zegt hij zacht.
“Is hij boos?”¯ vraagt Wendela gespannen.
“Nog al, hij eist dat wij onze contracten na komen.”¯
“Daar was ik al bang voor David. Hij is jou tot nu toe altijd tegemoet gekomen maar nu heb je volgens mij de grens bereikt.”¯
“Nou dan neem ik ontslag, want als ik kan zingen laat ik daar de modellen wereld voor vallen als het moet.”¯
“David doe geen overhaaste dingen. Misschien draait hij wel bij. Weet je wat? Laat mij Joan maar even bellen. Als iemand die man op andere gedachten kan brengen is zij het wel.”¯ David kijkt diep in haar ogen.
“Als jij wilt doen graag.”¯
Wendela haalt haar mobiele telefoon uit haar tas en belt Joan mobiel.
“Joan Janssen”¯ klinkt het.
“Met Wendela. Joan heb je even tijd voor me of is Carlos bij je?”¯ Joan is verbaast wat heeft Carlos hiermee te doen?
“Nee Carlos is net weg dus zeg het maar. Heb je ruzie met hem gehad?”¯ Wendela zucht diep en begint te vertellen dat David met Carlos een woordenwisseling heeft gehad.
“Oh vandaar stormde hij daarnet uit zijn kantoor en niet zei waar hij heen ging.”¯
“Ojé Joan, dan is hij dus echt boos op David.”¯ Wendela weet dat Carlos niet gauw boos is maar als hij het is, dan merk je het gelijk. Als Joan het hele verhaal heeft gehoord snapt ze best waarom Carlos uit zijn slof geschoten is. Hij heeft zoveel moeite om mannelijke modellen te vinden en nu wil zijn topmodel waar hij zo trots op is ermee kappen. Nou ja kappen hij wil minder doen om tijd voor zijn zangcarrière te hebben. Ze begrijpt het van twee kanten.
“Ik zal proberen met Carlos erover te praten”¯ belooft ze.
“Maar juich niet te vroeg ik weet ook niet of ik hem omgepraat krijg. Wendela bedankt Joan die belooft zo snel mogelijk te bellen. David drukt een kus op Wendela’s hand.
“Dank je wel lieverd. Laten we hopen dat Joan iets voor ons kan betekenen. Kom we moeten gaan anders ben ik te laat voor de show.”¯
Ze gaan van boord nu het schip net heeft aangelegd. Ze nemen een taxi en laten zich naar de beurs brengen waar de shows worden opgevoerd. David gaat met gemengde gevoelens aan de slag. Aan de ene kant heeft hij zin om dit eens lekker te verprutsen en aan de andere kant vind hij dit nog steeds gewoon zijn baan, die hij goed moet doen. Hij schuift het gesprek met Carlos op de achtergrond en stapt de catwalk op. Eenmaal daar, valt alles van hem af en is hij weer de galante goedlachse David Miller.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.