Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Northerncross-Ranch » Hoofdstuk 1

Northerncross-Ranch

1 mei 2009 - 12:34

1164

0

408



Hoofdstuk 1

Fort Worth, Texas
Dave Sterling zit op de veranda van zijn ranch te genieten van het ontbijt. Hij heeft van hieruit een prachtig uitzicht over de vele hectare grond die bij de ranch horen. Hij is in gedachten verzonken over zijn leven en wat hij tot nu bereikt heeft. Hij mag niet mopperen. Hij heeft Sterling Oil groot gemaakt tot wat het nu is. Er gaan miljarden dollars om in het bedrijf en groeit nog steeds. Het is een echt familiebedrijf.
Zijn vrouw Maria komt de veranda oplopen.
”¯Dave, ik ken die blik in jouw ogen. Wat ben je aan het overdenken?”¯ Glimlachend staat hij op en geeft haar een kus.
“Goede morgen lieveling, je kent me veel te goed”¯.
“Als ik jou naar bijna 40 jaar huwelijk nog niet ken, dan leer ik jou nooit meer kennen”¯ lacht Maria.
“Ik was aan het bedenken wat er de afgelopen 40 jaar allemaal gebeurd is, met name op zakelijk gebied.”¯
Maria is van Spaanse afkomst en is veertig jaar geleden haar grote liefde achterna gegaan naar Texas. Zij heeft er nooit spijt van gehad. Ze is van Texas gaan houden. Hier zijn hun kinderen geboren en opgegroeid.
“Dave, als je zakelijke overpeinzingen hebt denk je dan ook aan onze kinderen?”¯vraagt Maria. Dave zucht.
”¯Natuurlijk lieverd, je weet dat ik trots ben op onze vier kinderen. Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. En ik ben heel erg blij dat twee van onze zonen Sterling Oil nu dagelijks leiden.”¯ Maria moet lachen bij de gedachte aan haar twee oudste zoons.
“Twee tegenpolen zijn het.”¯ Dave ziet haar lachen.
“Ben je ze weer met elkaar aan het vergelijken?”¯
“Ik kan niet anders”¯antwoordt ze. “Ze zijn zo verschillend”¯
Hun oudste Carlos is vernoemd naar zijn Spaanse opa. Qua uiterlijk lijkt hij op Maria. De Spaanse invloeden zijn duidelijk zichtbaar. Zwart haar, donker bruine ogen en een getint uiterlijk. Carlos is technisch - commercieel directeur bij Sterling Oil. Hij is een handige jongen, die bovendien voortreffelijke leider is. Samen met zijn broer Sebastian, die liefdevol Seb wordt genoemd, heeft hij de dagelijkse leiding over Sterling Oil. Seb is vernoemd naar zijn Amerikaanse opa. Qua uiterlijk is hij een mengsel van Spaans en Amerikaans bloed. Donker van haar, groen grijze ogen en een blank uiterlijk. Hij heeft duidelijke kenmerken van zowel Dave als Maria. Hij is juridisch - financieel directeur en maakt het de impulsieve Carlos soms knap moeilijk. Vaak wil Carlos bij een deal overhaast te werk gaan. Maar daar is dan Seb, die eerst juridische zekerheden wil, eer dat hij geld uitgeeft. Volgens Dave zijn ze de perfecte leiders om Sterling Oil nog groter te maken. Dave is als generaal - directeur nog steeds eindverantwoordelijk, maar gaande weg krijgen Carlos en Seb steeds meer taken toegeschoven. Dave moet glimlachen als hij aan zijn jongste zoon denkt, David is precies als hij. Hij houdt van de ranch en alles wat daar mee samenhangt. Het liefste zit David in het zadel. Hij houdt van de veehouderij. Het drijven van het vee van de ene naar de andere weide, het brandmerken van de kalveren horen daar natuurlijk ook bij. Veedieven opsporen. Elke dag de omheining controleren. David geniet van het buitenleven en is dan ook blij dat hij niet net als zijn broers op kantoor hoeft zitten. En dan is daar nog hun nakomertje Saundra, die niet kan besluiten wat ze wil. Ze heeft toerisme gestudeerd en spreekt naast Amerikaans/Engels vloeiend Spaans, Frans en Duits. Op dit ogenblik wil Saundra iets van de wereld zien en het liefste wil ze op werkvakantie naar Europa. Maria begrijpt haar dochter en heeft haar al voorgesteld met de familie in Spanje te spreken of zij daar kan logeren. Maar Saundra wil op eigen benen staan en niet over de schouders worden gekeken door familie. Nu is ze zelf opzoek naar een werk/woonadres ergens in Europa.

Carlos loopt naar zijn secretaresse Milly en vraagt of de sollicitant van 10 uur er al is. Milly schudt haar hoofd.
“De afspraak is pas over 5 minuten.”¯
“Als Mr. Smith hier is mag hij gelijk doorlopen”¯ vervolgt Carlos.
“Ok锯 antwoord Milly.

Shean Smith is op weg naar Sterling Oil, zij heeft daar een sollicitatiegesprek. Ze is al een tijdje geleden afgestudeerd als ingenieur in hydraulische boorinstallaties en op zoek naar een baan. Het is moeilijk voor een vrouw in de mannenwereld. Telkens als ze gaat solliciteren, lijkt het wel of mannen altijd een streepje voor hebben op vrouwen. Dus op naar sollicitatie nummer 13. Ze stelt zich er maar niet teveel van voor, dan valt het dadelijk misschien wel mee. Ze kijkt weer naar de brief in haar hand, die gericht is aan Mr. Shean Smith. Ze lacht. Haar ouders hebben haar de namen Shean Marie-Ann Joanne Smith gegeven. Vroeger werd zij altijd Marie Ann genoemd omdat haar moeder Shean een jongensnaam vond. Toen ze ouder werd is wilde ze zelf de naam Shean gebruiken. Omdat Shean ook een jongensnaam is, schept dit soms verwarring. Ze meldt zich bij de receptie en de portier wijst haar de lift met de mededeling dat ze op de 61e verdieping moet zijn. Ze stapt de lift in bij Sterling Oil en drukt op de 61e verdieping. Ze kijkt in spiegel van de lift. Spijkerbroek, cowboylaarzen, leren jasje, korte donkere haren. Gaat een dame zo op sollicitatie? Ze grijnst naar haar eigen spiegelbeeld. Een dame niet maar zij dus wel. Die keren dat ze strak in het pak is gaan solliciteren werd ze ook niet aangenomen, dus wat heeft ze te verliezen.
“Moet u naar de 61e?”¯ vraagt iemand naast haar. Ze kijkt de man in het pak onderzoekend aan.
“Als dat de directie- etage is, ja.”¯
“Dat treft daar moet ik ook naar toe”¯ lacht de man. Schichtig bekijkt ze de man.
“Hij zal toch niet Mr Sterling zijn? Al snel weet ze het antwoord. Op de 52e verdieping stapt een jongeman in die groet:
“Goedemorgen Mr Sterling”¯ Ze kan wel door de grond zakken. Op de 61e verdieping stapt de man in pak uit en zij volgt hem. Op een gegeven moment loopt hij een kantoor in. Zij loopt door naar de receptiebalie en meldt zich. De man in het pak komt het kantoor weer uit en kijkt haar vragend aan.
“Moest u mij toevallig hebben? Ze stamelt:
“Ik weet het niet ik heb een sollicitatie gesprek met Mr Sterling. Seb lach.
”¯Met wie van de twee?”¯ Shean haalt haar schouders op.
“Daphne heb ik een sollicitatiegesprek op mijn agenda staan?”¯ vraagt Seb zijn secretaresse.
“Neen, maar volgens mij zit Milly op een sollicitant te wachten”¯ zegt Dahpne. Seb geeft Shean een hand en stelt zich voor.
“Ik ben Sebastien Sterling, maar voor zover ik het hier goed begrijp heeft u een afspraak met mijn broer Carlos Sterling. Daphne brengt u wel even verder. Goed?”¯
“Als u mij wilt volgen.”¯ verzoekt Daphne haar.

Shean is beduusd 2 Sterlings? Hemeltje, misschien hebben ze wel een heel nest denkt ze vertwijfeld. Milly vertelt haar dat Mr. Sterling haar nu kan ontvangen en leidt haar verder.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.