Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Legend of Zelda » Skyward Lina! » 1: Links Vogel

Skyward Lina!

2 okt 2013 - 19:23

1793

0

364



1: Links Vogel

Het is de dag van de Wing Ceremony. Lina doet er zelf niet aan mee, maar haar vriend Link wel. Er is alleen één probleem.. Waar is Links vogel?

Lina Ledger woont op Skyloft, een eiland dat boven de wolken zweeft. Het is weer eens een blije morgen en iedereen is bezig met hun eigen dingen. Lina is lid van de Knight Academy. Ze wordt dus ook wakker door Link die uit zijn bed valt.

Links kamer is naast die van Lina. De laatste tijd hoort ze hem vaak schreeuwen in zijn slaap. Hij blijkt allemaal rare nachtmerries te hebben enzo. Niet dat dat Lina echt interesseert. Ze loopt haar kamer uit en slaat op de deur van Link.

''Link! Wat ben je nou weer aan het doen?!''

*KNAL* de deur wordt hard opengedaan en knalt tegen Lina's kop. Ze valt half dood op de grond.

Link kijkt verbaasd naar de half dooie Lina. ''Wat de--?'' zegt hij. Lina kreunt.

''Uh, sorry Lina. Zelda stuurde me een brief en ik moet, hoe zeg je dat, gaan. Dus.. Doei!''

Link rent de Knight Academy uit. Lina ligt nog steeds op de grond. Daar komt Flegde aan lopen. ''Lina? Wat lig jij hier nou weer te doen?'' Lina kijkt hem met half dichte ogen aan.

''Ik ben aan het zonnen, nou blij?!'' Flegde kijkt haar verward aan.

''Moet je dat dan niet buiten doen?''

''Oh mijn godin..''

Lina facepalmt en staat op. ''Moet jij niet gaan trainen voor de Wing Ceremony, Fledge?'' vraagt ze. Fledge schudt zijn hoofd. ''Nah, ik doe dit jaar niet mee.'' Zo staan ze een poosje in een akward silence tot Henya opeens begint te schreeuwen vanuit de keuken.

''FLEDGE WAAR BLIJVEN DIE TONNEN GOTVERDEGOTVER NOU?!?!''

''Oh verdraaid.'' Fledge zucht. ''Ik moest die tonnen dus nog naar de keuken sjouwen, maar ik kan ze niet tillen!'' Hij kijkt Lina met puppy ogen aan. ''Wil jij--?''

''Oeps, de telefoon gaat, doei Fledge!'' Snel loopt Lina de Knight Academy uit. Fledge staart even voor zich uit. ''Tele-wat?''

Lina kijkt op en ziet instructor Horwell bovenop de Knight Academy staan. ''Hé Lina!'' schreeuwt hij. Lina salueert. ''What's up?''

''Probeer me in je vizier te krijgen met Z en klik dan op A om met me te praten!''

Lina staart Horwell even als een zombie aan. Dan haalt ze haar schouders op en klimt via de kisten naar boven. Ze moet nog naar het Vogel Standbeeld om de Godin haar zegen te vragen, ofzoiets. Dat moeten ze elke dag doen. Snel loopt ze langs instructor Horwell voordat hij haar gaat vragen om Mia, zijn rare Remlit-kat, van het dak af te halen. Ze loopt naar het standbeeld van een vogel en knielt er voor neer. ''Godin, save my progress.'' zegt ze. Opeens komen er letters in beeld.

''Saving, please do not touch the POWER button or the RESET button.''
Lina snapt nog steeds niet waarom dat altijd voor haar ogen komt te staan als ze de godin om haar zegen vraagt.

Ze kijkt op naar het Standbeeld van de Godin. Hey kijk, daar flikkert Link. Ze hoort hem fluiten. Lina telt af in haar hoofd. 3, 2, 1.. 1.. 1... 1.... Maar er komt geen rode Loftwing aanvliegen. ''Wat de hel!?'' schreeuwt ze terwijl ze de houten trap op rent in de richting van het standbeeld. Als ze boven komt pakt ze snel wat Stamina Fruit. Daar zit zoveel druivensuiker in dat je meteen niet meer moe bent.

Ze rent naar hoofdmeester Gaepora die aan de rand van Skyloft naar beneden staat te kijken. ''Gaepora, wat gebeurt er in godinsnaam met Link?!'' Op dat moment komt Zelda op haar Loftwing aan vliegen. De Loftwing heeft Link vast.
*CRASH!* Lina is nog maar net op tijd aan de kant gesprongen voor Zelda's Loftwing die keihard op de grond knalde. Link zit nu met een blijkbaar zere rug op de grond terwijl Zelda haar Loftwing door haar veren strijkt. ''Gaat het wel?'' vraagt Gaepora. Niemand reageert.

''Sorry, het was niet mijn bedoeling om je zo hard te duwen.. Heb je je vleugel verstuikt?'' vraagt Zelda aan haar vogel. Lina ziet dat Link haar verontwaardigd aankijkt.

''Dit is erg vreemd, Link.. Wat zou er gebeurd kunnen zijn met je Loftwing?'' begint Gaepora. ''Dat een Loftwing niet luistert naar de roep van zijn meester.. Daar heb ik nog nooit van gehoord!'' Link staat voorzichtig op.
''En ik kan m'n vogel nog steeds niet hier in de buurt voelen!'' zegt hij. Gaepora knikt.

''Dit is een probleem. Zeker nu de Wing Ceremony bijna gaat beginnen.''
Zelda staat ook op. ''Sorry Link, ik had je moeten geloven toen je zei dat je je Loftwing niet kon voelen..''

Lina rolt met haar ogen. ''Ik voel de liefde in de lucht!'' zegt ze met een sarcastische stem. Link en Zelda kijken haar dom aan. Op dat moment klinkt er in de verte een bel.

''Oh mijn godin! Hoe kan het nou zo laat zijn?! De ceremonie gaat zo beginnen! Wat moeten we doen??!!'' Gaepora lijkt hysterisch te worden.

''Uh, vader, wat de hel? Je bent de hoofdmeester van de Knight Academy, je kunt toch wel een beetje tijd rekken ofzo?'' zegt Zelda. Gaepora kijkt haar verbaasd aan. Dan lacht hij.

''Oh ja! Hohohohoho!''

Lina krijgt de rillingen. ''Wauw, dat was beangstigend.''

Gaepora richt zich op Link. ''Ga jij op zoek naar je Loftwing, dan ga ik tegen instructor Horwell zeggen dat de Wing Ceremony pas later mag gaan beginnen.''

''En ik blijf hier bij m'n Loftwing!'' voegt Zelda toe.

''En ik ga ook op zoek naar je Loftwing!'' zegt Lina. Link knikt en hij rent weg. Lina huppelt achter hem aan.

Link en Lina zijn aangekomen bij de Light Tower, waar ze Groose, Cawlin en Strich zien zitten. Cawlin en Strich zijn Groose aan het masseren. Lina wil op ze af rennen om keihard ''HALLO!'' te schreeuwen maar Link houdt haar tegen.
''Al dat geschreeuw en gepik was pijnlijk, hè Groose?''

''Natuurlijk. Maar dat boeit nu toch niet meer want het belangrijkste is dat we die vogel hebben, en die komt 'r niet zo snel meer uit, jongens!''

Lina's ogen worden groot. Kwaad loopt ze op Groose af. Link probeert haar nog tegen te houden maar het werkt niet.

''Waar is Links Loftwing?!!?!'' schreeuwt Lina. Groose, Cawlin en Strich schrikken daar zo hard van dat ze allemaal op grond vallen. Groose staat als eerste op en recht zijn rug.

''Oh hoi Lina en.. Link.. Zeg, hoe lang staan jullie hier al?''

''Lang genoeg om te weten dat jij iets met Links Loftwing hebt gedaan en ik zal je martelen tot je zegt waar hij is!''

''Duh huh huh, ja, en daar moet ik bang voor zijn?''

Lina gromt en wil Groose aanvliegen maar Link grijpt haar snel vast en trekt haar naar achteren. ''Nog niet Lina!'' zegt hij. Hij kijkt naar Groose. ''Groose, waar is mijn Loftwing?''

Groose lacht als een idioot. ''Wat is je probleem, kleintje? Dacht je soms dat als je de race zou winnen, dat Zelda je dan leuk vindt hm? Denk je dat?!''
Lina schraapt haar keel. ''Groose, iedereen op heel Skyloft weet dat jij degene bent die zin heeft om Zelda te verkrachten.'' Groose wordt rood.

''Ja maar.. Ik.. Ik.. Ugh. Laat maar.'' Groose loopt snel weg, achtervolgd door Cawlin en Strich.

''Hee blijf hier jij lafaard! Ik zal je zoveel pijn doen dat..''

''Laat maar, Lina.'' zegt Link. ''We vinden m'n Loftwing wel.''

'''JA. NADAT IK DE INGEWANDEN VAN GROOSE..''

''Lina!''

''Oké sorry! Wil je me nu loslaten A U B?''

Link realiseert zich dat hij Lina nog steeds aan het vasthouden is. Hij laat haar snel los. Lina schudt haar hoofd. ''Nou, en wat doen we nu?''

Link denkt na. ''Ik ga wel even kijken bij de begraafplaats,'' zegt hij. Lina knikt. ''Okey, ik ga wel kijken bij de Sparring Hall!''

Even later komt Lina aan bij de Sparring Hall waar ze Fledge en Pipit ziet staan.

''Heuy jonges!''

''Oh hoi Lina.''

''Zeg, hebben jullie toevallig Links Loftwing gezien?''

Pipit richt zich op Fledge. ''Vraag dat maar aan hem!'' Lina kijkt hem vragend aan. Fledge zucht.

''Nou.. Ik was net de Knight Academy aan het schoonmaken toen Groose en zijn vrienden binnen kwamen.. Ze hadden mij blijkbaar niet opgemerkt en begonnen te praten over een plan om Links Loftwing gevangen te nemen!''
''Nou, wat verbaas ik me.''

''Maar goed, dus ik wou snel naar Link toe om hem te waarschuwen, maar Groose zag me en.. Ja, hij zei dat als ik ooit maar één woord zou zeggen hij ervoor zou zorgen dat ik nooit meer een Loftwing zou kunnen berijden..''

''En.. Dan zeg je niks tegen Link. Wat de fak ben jij nou weer voor een lafaard?''
Fledge buigt beschaamd zijn hoofd. Pipit zucht. ''Links Loftwing wordt ergens bij de waterval gevangen gehouden. Je kunt die omgeving beter even gaan verkennen.'' Lina knikt en loopt weg.

Ze komt aan bij de grot van de waterval. Er staat een houten hek voor. ''Geweldig!'' zegt ze. Ze geeft een trap tegen het hek en grijpt daarna naar haar voet. ''AU potvolblommen..'' Ze kijkt kwaad de grot in. ''Oh ja?! Wou je vechten?!'' Lina maakt wat kung-fu geluiden en slaat dan met haar hand tegen het hek aan. ''AAAAAHH!!'' Ze blaast op haar hand. ''Au au au..''
Dan ziet ze het bord dat naast de ingang van de grot staat.

''GEVAARLIJKE MONSTERS. NIET BETREDEN ZONDER ZWAARD. KINDEREN NIET TOEGESTAAN.''

Lina rolt met haar ogen. ''Denk je soms dat ik bang ben voor een paar monsters, bord? Hm?''

Het bord geeft geen antwoord.

''Nou mooi niet! Dus haal dat stomme... rot hek weg!''

Er gebeurt niks.

Gefrustreerd draait Lina zich om. Ze kan maar beter Link vertellen over zijn Loftwing. Ze gaat snel op weg naar de begraafplaats.

Eenmaal daar aangekomen valt er geen spoor te bekennen van Link. ''Link!'' schreeuwt Lina. ''Waar ben je?!'' Lina kijkt naar de grafstenen die netjes naast elkaar staan. Het zal je baan maar zijn; al die mensen begraven.. Lina moet er niet aan denken. Snel keert ze terug naar de Sparring Hall.

Lina loopt de hal in, daar oefent ze wel eens het zwaardvechten. Knight Commander Eagus staat voorin de hal. Hij is met zijn zwaard aan het zwaaien, zoals altijd. Snel loopt Lina op hem af.

''Hey Eagus, mag ik even een zwaard lenen?''

''Uh.. Waarvoor?''

''Gewoon even lenen.''

''Waarom?''

''Gewoon!''

''Je kunt toch gewoon zeggen waarom?''

Lina rolt met haar ogen. ''Ik moet naar de waterval toe en ik kan er niet heen zonder een zwaard!''

''Link is al naar de waterval met een zwaard.''

''Wat?!''
''Ja, Link is al gegaan.''

Lina gromt. ''Nou, ik moet achter hem aan, dus geef mij ook eens zo'n zwaard!''
Eagus denkt na. ''Hm.. Nou.. Goed. Maar je mag je zwaard alléén pakken als er gevaar dreigt. Begrepen?'' Lina knikt. ''Jep.'' Ze rent naar de kamer achter Eagus en pakt daar een klein zwaard uit een ton. Ze ziet ook een blauwe schatkist staan die opengemaakt is. Ze haalt haar schouders op en rent de Sparring Hall uit.

Lina komt aan bij de grot. Het hek is blijkbaar al kapot gehakt. Snel rent Lina de grot in. Ze heeft geen zin om het avontuur zo aan haar voorbij te laten gaan.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.