Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Legend of Zelda » Skyward Lina! » 2: Lina's Landingsfaal

Skyward Lina!

2 okt 2013 - 19:27

1354

0

313



2: Lina's Landingsfaal

Naar de grot!

Lina ziet allemaal stukken vleermuis op de grond liggen. Blijkbaar heeft Link die al vermoord. Snel rent Lina verder door de grot. Het tocht en de lucht is erg vochtig. Opeens verschijnt er een groene Chu Chu uit de grond en kleeft rond Lina's been.

''Godver!'' schreeuwt ze terwijl ze hem weg probeert te trappen.''Gaat heen gij monster!''

De Chu Chu blijft aan Lina's been kleven en uiteindelijk lukt het Lina om een Spin Attack uit te voeren waardoor de Chu Chu van haar been afvliegt. Lina kijkt de Chu Chu recht in zijn zielloze, gele ogen.

''Wauw, jij lijkt echt op Groose.''

Snel schudt ze haar hoofd en maakt een horizontale slag dwars door de Chu Chu heen. Hij (of zij of onzijdig) spat uit elkaar en alleen de ogen liggen nu nog op de grond.

Lina kijkt even naar haar prachtige werk. Dan rent ze door. Opeens ziet ze een rode rupee op de grond liggen. Snel pakt ze het op en doet het in haar zak bij de rest van haar rupees. ''Da's lekker,'' zegt ze. ''Ik moet hier vaker komen!''

Al snel heeft ze de uitgang van de grot gevonden en ziet een Vogel Standbeeld staan. Ze bidt even tot de godin en volgt dan het pad. Link en Zelda staan te kletsen op het houten platform aan de rand van Skyloft.

''Heuy jonges!'' schreeuwt Lina. Zelda en Link draaien zich verschrikt om.

''Hoi Lina!'' zegt Zelda. ''Je bent een beetje te laat, Link heeft z'n Loftwing al.'' Lina doet haar armen over elkaar en mompelt wat. Zelda richt zich weer op Link.

''Genoeg over dat oppervlakte gedoe, we kunnen maar beter naar de race gaan. Spring snel van het platform en roep je Loftwing!''

''Ja, dat had hij zelf ook wel kunnen bedenken,'' moppert Lina.

Link kijkt even naar zijn Loftwing en spring dan van het platform af, gevolgd door Zelda.

''Hé wacht nou!''

Lina rent naar het platform toe en springt achter ze aan. Ze fluit zonder haar vingers te gebruiken, in tegenstelling tot Zelda en Link, en er komt een zwarte Loftwing aanvliegen met bloedrode veren aan het uiteinde van zijn vleugels. Ook de ogen van de Loftwing zijn donkerrood. Hij vangt Lina op en al snel vliegt Lina op haar Loftwing om Skyloft heen.

Lina hield van het vliegen. De wind die door je haar heen waait, de adrenaline die door je lijf stroomt als je een duikvlucht neemt.. Lina hield ervan. Snel vliegt ze achter Zelda en Link aan, die zoals gewoonlijk niet op haar wachten.
Lina kijkt even naar haar pikzwarte vogel. Toen ze nog een klein meisje was en de vogel haar uitkoos zei Gaepora dat hij nog nooit zo'n soort Loftwing gezien had, en er gingen meteen geruchten door Skyloft over dat Lina's Loftwing een demon-vogel was of zoiets. Lina negeerde dat altijd maar gewoon. Haar Loftwing was gewoon anders.

Na het testen van Links Loftwing vliegen Zelda en Link weer terug naar de Light Tower. Lina zucht en heeft nog even geen zin om terug te gaan. Ze zet koers naar de Lumpy Pumpkin.

Lina tuurt naar beneden of ze het 'restaurant' al ergens ziet. Ze is heel erg hoog gaan vliegen met haar Loftwing zodat ze dalijk een duikvlucht kan maken. Aha, daar ziet ze een eiland met een gebouw in de vorm van een pompoen erop. Ze leunt naar voren en duwt tegen de rug van haar vogel aan. Hij maakt een snelle duivlucht omlaag. ''Jeeeeeeeejj!!'' schreeuwt Lina.
De Lumpy Pumpkin komt met een noodgang dichterbij. Ze probeert haar Loftwing af te remmen maar het werkt niet echt.

''Oh goddess.''

*CRASH!* De Loftwing knalt keihard op het dak van de Lumpy Pumpkin en het wordt zwart voor Lina's ogen.

''Ugh..''

Lina doet haar ogen open en kijkt om zich heen. Ze ligt in een bed. Het bed van de Lumpy Pumpkin, weet ze toevallig. Ze gaat rechtop zitten en wrijft over haar hoofd. Ze weet niet hoe lang ze geslapen heeft, maar waarschijnlijk heeft ze de hele Wing Ceremony gemist! Snel springt ze uit het bed en rent de kamer uit.

''Hoe lang lag ik te slapen!?'' vraagt ze aan de man achter de bar. Hij is de eigenaar van het pompoensap bedrijf.

''Een minuut of 10,'' zegt hij. ''Het verbaast me dat je zo snel wakker bent. Ik hoorde een harde klap boven en ik dacht, laat ik eens gaan kijken. Ik liep naar buiten en toen lag jij dus voor de deur.''

''Heb je me naar binnen gedragen?!''

De man rolt met zijn ogen. ''Zo ongeveer..''

''IEL GATVER!'' Ze rent snel naar buiten, springt van het eiland af en fluit. Haar vogel komt er snel aan en samen vliegen ze terug naar Skyloft. Die smerige man had haar AANGERAAKT. Hoe goor is dat?!

Lina landt naast de Light Tower. Daar ziet ze Groose op een bankje zitten terwijl hij naar de grond kijkt. Lina rent naar hem toe.

''Hoi Groose! Hoe was de Wing Ceremony?''

''Flikker op Lina.''

''Wat is er?''

''Zie je dat dan niet?!''

Groose kijkt kwaad op. Zijn ogen zijn betraand. Lina moet haar best doen om haar lach te onderdrukken.

''Ik heb verloren.. En nu is ze met die.. Die LINK naar het Standbeeld van de Godin!'' Groose buigt zijn hoofd en snuift. Cawlin en Strich kijken elkaar hulpzoekend aan. Cawlin legt zijn hand voorzichtig op Groose' schouder.

''Eh, Groose, het komt wel goed--''

''HOE KUN JE DAT NOU ZEGGEN?!!?!?!''

Groose vliegt overeind. Cawlin springt verschrikt achter Strich. ''IK HEB MIJN GROTE KANS GEMIST JA?! DUS ZEG NIET DAT HET GOED KOMT, DAT KOMT HET NIET!!!!''

''Oké, dan komt het niet goed,'' reageert Strich.

Groose kijkt de twee vurig aan. Dan slaat hij zijn handen voor zijn gezicht en rent weg. Lina, Cawlin en Strich kijken hem verbaasd na.

''Wauw. Dat was.. Vaag.'' zegt Lina.

Cawlin en Strich staren voor zich uit. ''Jep.''

Lina kijkt op. ''Oh shit! Link heeft natuurlijk de Wing Ceremony gewonnen! En ik heb hem niet eens gefeliciteerd!! Uh, doei jongens!''

Lina springt snel van Skyloft af en vliegt naar het Standbeeld van de Godin.
Lina ziet Zelda en Link samen op het standbeeld staan. Oh kijk, daar flikkert Link weer. Dat gebeurt ook dagelijks. Wacht, waarom roept hij zijn Loftwing niet?! Link nadert de grond steeds sneller.

''LINK!'' schreeuwt Lina. Net op het laatste moment pakt Link zijn Sailcloth en landt zachtjes op de grond. Lina zucht diep. Link kijkt omhoog naar Lina en grijnst. Zelda komt ook aanvliegen op haar Loftwing. Snel maakt Lina een duikvlucht zodat ze eerder bij Link is dan zij. Ze springt van haar Loftwing af en landt op de grond. Zelda landt vlak daarna.

''HA! Gewonnen, gewonnen, oh ja ja ja.. Geen eten meer voor jou, HEEY, geen eten meer voor jou maar een dieetje, HEE--''

Zelda geeft Lina een 'hou je bek'-blik en Lina stopt met zingen.

''Dat liedje heb je van Finding Nemo.''

''Weet ik... Ahum. Sorry.''

Zelda zucht en richt zich op Link. ''Link..'' begint ze. ''Je vloog echt fantastisch weet je.. En.. Ik vroeg me af..''

Lina zucht. ''Nu gaan we het krijgen.''

''..nu het weer zo mooi is..''

''Hallo?! We leven op Skyloft! Hier is het weer altijd mooi!''

''..of je misschien zin had om, je weet wel, te gaan vliegen.. Wij met z'n tweetjes?''

Lina rolt met haar ogen. ''Nou nou.. 's AVONDS BLOEIT DE LIEFDE OP--''

''Dat heb je van The Lion King.''

''WEET IK!''

Link hoeft er niet lang overna te denken. Hij knikt. Zelda lacht. Samen springen ze van Skyloft af en roepen hun Loftwing.

''Hé! Wacht op mij!!''

Lina springt ook van Skyloft af en roept haar Loftwing die haar bijna onmiddellijk opvangt. Zelda en Link vliegen inmiddels al ver voor haar.

''Geweldig! We doen weer eens 'wacht niet op Lina'. Ik hou van dat spel!''
Lina denkt even na. Maar.. nu ze toch achter hun vliegt.. Kan ze ze misschien ongezien achtervolgen.. Lina grijnst bij het idee. Ze krijgt weer zo'n duivelse bui.

Op dat moment gaat alles heel snel. Lina is net bezig met het afluisteren van Link en Zelda als er opeens een grote tornado voor hun verschijnt! Zelda wordt van haar vogel afgetrokken en verdwijnt onder de wolken. Link probeert achter haar aan te vliegen, maar wordt kei hard aan de kant gesmeten! Recht op Lina! Lina en Link zijn allebei bewusteloos.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.