Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Northerncross-Ranch » Hoofdstuk 8

Northerncross-Ranch

1 mei 2009 - 12:37

1068

0

350



Hoofdstuk 8

Seb en Kendall hebben na het eten besloten Maria en Dave gezelschap te houden.
“Saundra is inmiddels goed aangekomen, want die belde net”¯ meldt Maria hen.
“Waar is David eigenlijk vraag Seb. Maria kijkt Seb gelijk weer boos aan.
“Begin niet alweer Seb”¯
“Ik heb niks gedaan”¯ moppert Seb.
“Je moet David niet zo voor de gek houden met dat meisje waar hij mee chat.”¯ Kendall zucht.
“Ik vind dat zo romantisch om elkaar zo te leren kennen en dan liefde op het eerste gezicht.”¯ “Hoezo? Waren wij dan niet romantisch vroeger”¯ vraagt Seb verbaast.
“Ja, dat wel Seb, maar dit vind ik toch iets apart. Ik ben reuze benieuwd hoe het verder gaat. Misschien gaat hij wel naar Amsterdam. Of hij laat haar hier heen komen.”¯
“Trouwens over broers gesproken, ik heb Carlos de hele middag nog niet gezien”¯ reageert Seb. Dave praat hem even bij.
“Hij belde daarstraks om te zeggen dat hij met die nieuwe technische manager een hapje ging eten. Je weet wel die Shean Smith. Wat is dat trouwens voor een kerel Seb?”¯ Seb verslikt zich bijna in zijn wijntje.
“Pa, weet jij dan niet dat Shean Smith een vrouw is?”¯
“Neen”¯antwoordt Dave, "dat heeft mij niemand verteld. Maar is ze goed in haar vak?”¯
“Ze is een kei”¯ antwoordt Seb. “Weet jij dat de ons zorgenkindje in Arlington aan de praat heeft gekregen?”¯ Dave grijnst.
“Als je die aan de gang krijgt, ben je een topper”¯ meent Dave.
“Dus Carlos is nu maar haar eten dus”¯. Hij krijgt een por van zijn vrouw.
“Daar is toch niets bij, hij is alleen een hapje eten met een collega”¯ zegt Maria. Seb kijkt lachende naar Kendall en fluistert haar toe.
“Als jij die ogen van Carlos had gezien nadat zij die boor had gemaakt in Arlington, dan kun je alleen maar concluderen dat hij wat in haar ziet.”¯ Maria heeft gehoord wat Seb tegen Kendall fluisterde en zeg én pasant.
“Volgende week hebben we hier op de ranch weer eens een BBQ met rodeo. Misschien kunnen jullie wat mensen van kantoor uitnodigen voor een informele middag en avond?.”¯ Dave kent zijn vrouw door en door en weet wat haar achtergrond is. Hij weet dat Maria, Carlos graag aan de vrouw wil hebben.

In Zwitserland is alweer een nieuwe dag begonnen, Saundra rekt zich uit. Ze heeft heerlijk geslapen. Ze kijkt op haar horloge en ziet dat het half drie is. Haar eerste reactie is half drie ’s nachts. Ze doet haar ogen open.
“Om half drie ’s nachts schijnt geen zon”¯ bedenkt ze. “Ojé, half drie ’s middag? Dat is een ramp. Wat moeten de familie Bühler wel niet van haar denken.”¯
Razend snel springt ze onder de douche en kleed zich aan. Als ze beneden komt treft ze Caroline aan in de keuken.
“Goede morgen”¯groet Caroline haar.
“Sorry, ik weet het, ik heb hopeloos verslapen. Goede middag”¯. Caroline lacht.
“Volgens mij heb jij het tijdsverschil nog niet overbrugd.”¯ Saundra kijkt verbaast op de keukenklok.
“Tien uur?”¯ roept ze uit. “Ik dacht dat het half drie was”¯op haar horloge wijzend.
“Bij jullie in Texas wel”¯antwoordt Caroline. “Kom gauw zitten en ontbijten, je zult wel honger hebben.”¯Saundra merkt nu pas dat ze uitgehongerd is en gaat gauw zitten. Onder het ontbijt legt Caroline uit wat de bedoeling is van haar werkvakantiebaan. Ze krijgt alvast een rooster voor de komende twee weken. Er zijn gelukkig voldoende dagen vrij geroosterd om leuke dingen te doen. Urs komt de keuken binnen en groet Saundra en zijn moeder.
“Urs, je komt als geroepen. Kun jij Saundra wegwijs maken en dan de werkzaamheden uitleggen?”¯ vraagt zijn moeder.
“Goed, ik kan nu wel even gemist worden.”¯Hij richt tot Saundra.
“Zullen we?”¯
“Ja. Graag”¯.

Carlos is op weg naar huis. Hij overdenkt de dag nog eens. Zelden vloog een dag zo snel voorbij als vandaag. Hij is in een uitstekend humeur. Onwillekeurig denkt hij terug aan Shean. “Wat een meid, maar vooral wat een technisch inzicht. Het is prettige met haar over technische zaken te praten. Als je haar zo ziet, denk je dat er een jongen aan verloren is gegaan. Ze werkt inmiddels al enkele weken bij Sterling Oil, maar ze is altijd gekleed in spijkerbroek. Nog nooit heeft hij haar in een rok of jurk gezien. Maar ja dat is ook niet handig als ze op de olievelden aan het werk is. Neem nu vanavond tijdens hun dineetje. Ze kan heel geanimeerd vertellen met haar heldere stem. Ze draagt vrijwel geen make-up en ziet er even goed fantastisch uit.”¯
Enige tijd later draait hij zijn auto de ranchparkeerplaats op. Hij sluit af en loopt over het terras naar binnen. Maria en Dave zitten nog in de lounge.
“Hé Carlos”¯ groet zijn moeder.
“Hoi mam. Zijn jullie nog op?”¯ Hij geeft zijn moeder een kus op haar wang. Dave kucht.
“Ik wilde nog even met je praten over die nieuwe ingenieur die sinds kort bij ons in dienst is.”¯ Carlos loopt naar de bar en schenkt een whisky voor zichzelf in.
“Wat wilt u van haar weten?”¯ vraagt Carlos.
“Dus Seb had toch gelijk, je hebt een vrouw die functiegegeven”¯ roept Dave uit. Carlos kijkt zijn vader verwonderd aan.
“Heeft u problemen met een vrouwelijke ingenieur, vader?”¯.
“Neen, dat niet, maar volgens Seb ben je verliefd op haar.”¯
“Daar gaan we weer”¯ roept Carlos uit. “Volgens Seb, ben ik altijd verliefd. Goed ik werk intensief met haar samen, maar ze is personeel en blijft personeel en daar hoor je niet verliefd op te worden.”¯ Snel neemt hij nog een slok van zijn whisky. Hij voelt zich behoorlijk ongemakkelijk als zijn ouders zo met hem praten. Hij weet dat zijn ouders hem aan de vrouw willen hebben. Maar hij is van mening dat zelf te kunnen. En dat hij Shean meer dan leuk vindt hoeft hij zijn ouders niet onder hun neus te hangen. Maria richt zich tot haar oudste zoon.
“Jongen volgende week zaterdag hebben we hier op de ranch een rodeo met BBQ. Een informele bijeenkomst. Misschien kun je een paar mensen van kantoor uitnodigen. Het zou fijn zijn als we Shean ook leerde kennen. Carlos zucht.
“Misschien mam. Ze kent nog maar een paar mensen binnen Sterling Oil”¯
“Daarom juist, dit is toch een goede gelegenheid om enkele mensen beter te leren kennen.”¯ Carlos weet dat nee verkopen geen optie is.
“Goed moeder ik al het haar vragen. Ik neem aan dat Milly en Daphne ook mogen komen?”¯ “Natuurlijk”¯ glundert zijn moeder. “Die zijn altijd welkom.”¯


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.