Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Northerncross-Ranch » Hoofdstuk 9

Northerncross-Ranch

1 mei 2009 - 12:38

1364

0

347



Hoofdstuk 9

David is op de ranch voorbereidingen aan het treffen voor de rodeo van zaterdag, die samen met de BBQ gegeven wordt. Hij moet nog enkele stieren en wilde paarden uitzoeken. Verder nog enkele onstuimige kalveren voor het lasso werpen. In deze streek is het traditie dat bij een BBQ een rodeo hoort. David, de jongste van de familie, is een uitstekende rodeorijder. Zijn broers kunnen het ook maar David wint vrijwel altijd van hen. “Dat kunnen kantoorklerken ook niet”¯denkt hij vergenoegzaam.
Hij bekijkt de affiche voor de rodeo waar iedereen uit fort Worth voor mag inschrijven. Hij roept naar Hank, één van de voormannen.
“Hé Hank, hebben we er al veel?”¯
“Ik heb er al 18 David.”¯
“Heb je ons er ook al bij staan?”¯ vraagt David verder.
“Jou wel, Carlos en Seb hebben zich nog niet opgegeven”¯ meld Hank. “Zet ze er maar op, die doen wel mee.”¯Daar is David overtuigd van. Als hij de dieren heeft uitgezocht, stapt hij in zijn jeep en rijd terug naar de ranch. Zijn computer heeft een magische kracht op hem. Het lijk wel of hij roept: “Zet me aan en kijk of zij online is.”¯ David sluipt binnen en piept gauw zijn appartement binnen. PC aan, MSN aan. Hij weet dat als hij rond de middag kijkt, ze meestal online is. Zij zit dan meestal aan het avond eten. Hij klikt op haar account en tikt: “Hoi schoonheid”¯.
“Hej David”¯antwoordt zij. Patricia ziet dat hij zijn webcam aan heeft. Snel zet ze die van haar ook aan. Zo even microfoon aan.
“Hé gorgeous”¯ meldt ze zich. “Alles goed aan die kant van de oceaan?”¯
“Prima, weet je al dat ik volgende week aan een rodeo mee ga doen?”¯ klinkt Davids stem in Amsterdam door de ruimte.
“Ben jij helemaal gek geworden? roept”¯ Patricia verschrikt uit. “Dat is hartstikke gevaarlijk.”¯ David lacht haar geruststellend toe.
“Natuurlijk niet, dit is niet mijn eerste rodeo.”¯
“Je kunt wel alle botten breken”¯oppert Patricia. Zonder het te merken is Patricia zich op aan het winden. Stel je voor dat hem iets overkomt.
“Trouwens ik wist niet dat jij een cowboy bent.”¯ David lacht.
“Momentje”¯ Even later komt hij terug met zijn stetson op zijn hoofd. Patricia lacht alweer.
“Dat staat jou geweldig. Maar doe mij lol en laat die rodeo nu maar. Ik geloof niet dat ik zaterdag ook maar één minuut rust zal vinden als ik eraan denk wat jij aan het doen bent.”¯ David wuift haar bezwaren weg.
“Maak je geen zorgen, ik kan dit wel aan. Zullen we iemand de oorlog verklaren?”¯ verandert hij tactisch van onderwerp. David grijst. Sinds zij een alliantie hebben gevormd zijn de twee onverslaanbaar. Patricia heeft een keigoede tactiek. Sinds hun samenwerking is Patricia gestegen van 397 naar de 123e plaats. David staat nu op de 12e plaats. De twee praten nog een tijdje. Dan vraagt David plotseling.
“Zeg Patricia wil jij me een plezier doen?”¯
“Natuurlijk, zeg het maar.”¯
“Mag ik alsjeblieft een mooie foto van jou? Ik heb allen maar een printscreentje”¯ Patricia lacht.
“Ik ook. Maar goed heb jij dan ook een leuke voor mij?”¯ Allebei gaan ze even op zoek naar een mooie foto van zichzelf. Als de foto’s gewisseld zijn kijkt Patricia tevreden in haar webcam. Ze heeft een magnifieke foto van David gekregen.
“Die laat ik morgen gelijk vergroot afdrukken”¯ denkt ze bij zichzelf, nog snel het bestand opslaand. Davids printer springt aan.
“H锯 roept Patricia. “Volgens mij rol ik uit jouw printer.”¯ David knikt. “Ik had al zo een beklemmend gevoel, maar dat kwam natuurlijk omdat ik beklemd tussen de printerrollen zat.”¯
David lacht.
“Wat heb jij een gevoel voor humor, maar ben gerust je ligt al in mijn handen.”¯
“Dank je”¯ klinkt het vrolijk vanuit Amsterdam.

De telefoon op Seb bureau rinkelt. Seb neemt op en meldt zich.
“Seb met Carlos”¯ klinkt het aan de andere kant. “Heb jij de calculatie van fase 2 van die installatie al rond? Seb zucht.
“Zijn broer heeft schijnbaar haast”¯denkt hij.
“Ja. Carlos”¯ antwoordt hij. “De calculatie is rond en ja, je kunt beginnen met de bestelling van materialen.”¯
“Super”¯ klinkt het aan de andere kant. “Shean we kunnen”¯ hoort Seb Carlos zeggen.
“Je kon wel met die meid getrouwd zijn”¯ plaagt Seb.
“Hoezo? We werken alleen maar samen”¯ klinkt het boos aan de da andere kant.
“Rustig nou maar”¯ sust Seb. “Ik plaag je toch alleen maar. Trouwens David heeft ons ingeschreven voor de rodeo volgende week zaterdag.”¯
“Nee hé ”¯roept Carlos verschrikt uit. “Dan kan ik weer een week niet zitten.”¯Seb zegt lachend.
“Ik weet wat je bedoeld. Ik ben ook altijd weer blij met mijn kantoorbaan de week erna. Maar kom op laten we ons kleine broertje zijn plezier. Dat is het enigste waarmee hij van jou en mij kan winnen.”¯ Na een kleine pauze vervolgt Seb.
“Heb jij Shean al gevraagd?”¯
“Nog niet”¯ klinkt het. “En ik weet ook niet of ik het zal doen”¯ laat Carlos erop volgen.
“Er komt toch meer personeel. Wat is het probleem”¯ vraagt Seb.
“Ik weet het ook niet”¯ antwoordt Carlos. “Maar goed jij je zin. Ik vraag het haar.”¯
“Kom je nog op kantoor vanmiddag?”¯ Carlos geeft een bevestigend antwoord en verbreekt de verbinding.

Saundra zit achter de receptie van hotel “Zum Goldene Ochsen”¯. Zij heeft ruzie met de telefooncentrale. Dat is zo’n oud kreng. Nog een geluk dat ze haar talen zo goed spreekt. Anders kwam ze hier niet meer uit. Ze probeert inzicht te krijgen in reilen en zeilen van het hotel. Op de zolder is de wasserette. Daar worden de lakens, handdoeken en werkkleding gewassen. Daarnaast telt het hotel 38 kamers. De keuken is mooi en modern ingericht. En in het restaurant is plaatst voor 160 mensen. Sepple komt de gang binnen en loopt naar de receptie.
“Ik zie je bent al aan de slag gegaan?”¯ Saundra knikt.
“Ik heb alleen maar ruzie met de telefooncentrale”¯ “Sepple lacht.
”¯Dat kan ik me voorstellen. Het is een oud kreng. Maar volgens mijn vader hoort zo’n nostalgische centrale hier in het hotel. Zolang de centrale het doet wil hij hem houden. Maar weet je wat? Ik stuur je Urs wel, die kent dat ‘kreng,’ van haver tot gort.”¯ Sepple neemt afscheid en gaat opzoek naar Urs. Als Urs een kwartiertje later bij de receptie komt, is Saundra blij hem te zien. Urs gaat achter haar staan en begint met uitleggen.
“Kijk. Je hebt telkens setjes van een rode en een zwarte draad, hier in het midden. Hierboven onder de lampjes zijn gaatje waar de lijnen inpassen. En hier onder ook. Als de telefoon gaat, brand één van de lampjes hierboven. De inkomende lijnen. Je pakt een willekeurige zwarte lijn en steekt hem onder het brandende lampje. Je hebt opgenomen en kunt in je koptelefoon je melden. Stel degene die je belt wilt iemand uit de keuken spreken. Je zet deze schakel op half. Dan neem je de bijbehorende rode lijn en steekt die hier onder bij de keukensticker. In de keuken meld zich dan iemand en jij vertelt wie je aan de lijn hebt, in dit voorbeeld de leverancier. Dan hoef je alleen nog maar deze schakel van half naar 1 te zetten. Zolang de beide lampje branden is het gesprek nog niet afgelopen. Als de verbinding verbroken is, klinkt een piepgeluid en dan moet je de rode en de zwarte kabel eruit halen. Die lopen dan vanzelf terug het apparaat in. Saundra heeft aandachtig zitten luisteren.
“Denk je dat dit gaat lukken? vraagt Urs.
“Ik zal het proberen.”¯ Saundra heeft de zin nog niet uitgesproken of de telefoon gaat. Ze kijkt Urs verschrikt aan. Deze lacht,
“Ik blijf wel even bij je staan. Probeer het maar. Saundra pakt een zwarte kabel en plugt die in de inkomende lijn.
“Hotel zum Goldene Ochsen”¯ meldt ze zich in het Duits. Urs wijst naar de schakelaar die nu naar halve stand moet. Saundra ziet het.
“Dat is de bierbrouwerij, die wil iemand van de inkoop hebben.”¯.
“Kijk hier zit de inkoop”¯ helpt Urs haar. Saundra pakt de rode lijn en plugt deze in de aangegeven verbinding. Ze meldt zich en vertelt de bierbrouwerij te hebben. Vervolgens schuift ze de schakel helemaal door. Urs steekt zijn duim op,
“Dat heb jij keurig gedaan.”¯ Saundra glundert.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.