Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Northerncross-Ranch » Hoofdstuk 14

Northerncross-Ranch

1 mei 2009 - 12:40

1590

0

321



Hoofdstuk 14

Het is zaterdag. Op de Northerncross ranch is het een drukte van jewelste. Obers en dienstmeisjes lopen af en aan om de gasten van eten en drinken te voorzien. Er speelt een countryband en er wordt al volop gedanst. Honderd meter verderop is de rodeo bezig. Als eerste worden de stieren bereden. De winnaar is degene die het langste op de stier kan blijven zitten. Carlos loopt vloekend naar de kant.
“Rotbeest.”¯ Na bijna 3 minuten is hij eraf gegooid. Hij kijkt op de klok exact: 2.56 minuten. Carlos weet dat David met gemak langer op de stier zal zitten. Seb is nu aan de beurt. Dave moedigt zijn zoons aan. Carlos komt bij hem staan.
“Wat denk je pa, hoe lang houdt David het uit op die stier?”¯ Dave lacht.
“Ik geloof niet dat jullie dat gaan redden jongen.”¯ Gespannen kijken ze naar de klok. Seb zit al 3.17 minuten.
“Dat gaat super”¯ moedigt Dave zijn zoon aan. Daar gaat ook Seb, zijn tijd: 4.18.
David wil altijd als laatste, maar nu is Shean nog achter hem. David gaat goed en zet een tijd neer van 5.57 minuten. Iedereen feliciteert hem al met het behalen van dit onderdeel. Dan wordt Shean aangekondigd.
“Hé collega”¯roept Carlos. “Toi, toi, toi.”¯ Ze wenkt hem een bedankje. David grinnikt.
“Ik geef haar twee minuten.”¯ Dan gaat het hek open en Shean komt met de stier naar buiten. Ze heeft haar handen vol aan dat beest, maar verbeten gaat ze verder. Ze wil minimaal 6 minuten blijven zitten, Ze wordt aangemoedigd door Carlos en Seb. Ze hoort echter niets. Ze concentreert zich volledig op de stier en de bewegingen die hij maakt. Als ze eindelijk van de stier vliegt, heeft ze werkelijk geen idee welke tijd op de klok staat. Ze weet dat eigen veiligheid voor alles gaat en maakt dan ook dat ze uit de piste komt. Seb en Carlos komen aanrennen.
“Hé, supermeid”¯ roept Carlos uit. Jouw tijd is 6.31. Hij grijnst voluit. “En nu heb jij ons kleine broertje verslagen en die is nu helemaal van slag.”¯
“Doe jij ook mee aan de wilde paarden?”¯ wil Seb weten.
“Ik weet niet waar Carlos mij voor heeft opgegeven”¯ antwoordt Shean. Carlos lacht.
“Voor het hele programma natuurlijk.”¯ Shean zucht.
“Dankje wel Boss. Dat is zeer attent van jou.”¯

Kendall zit op het terras. Ze is nog niet bij de rodeo geweest. Ze vindt het geen prettig idee dat Seb daar aan mee doet. Maar ja, dat hoort er hier bij. Dan ziet ze ineens Daphne. Ze wenkt haar.
“Zou ik je even kunnen spreken?”¯ vraagt ze als Daphne dichterbij is gekomen. “Over dat geval van eergisteren?”¯ Daphne knikt.
“Sorry, Kendall het was niet de bedoeling om mij van jouw man te laten troosten”¯ begint Daphne. “Maar ik had net slecht nieuws gekregen. Mijn vriend en ik willen dolgraag een kindje. Maar na één jaar proberen, zijn we in de medische tredmolen terechtgekomen. En eergisteren kreeg ik de uitslag dat ik een afwijking aan mijn eierstokken heb. Mijn vriend zit op dit ogenblik voor zaken in het buitenland, dus de eerste waar ik mijn verhaal kwijt kon was Seb.”¯ Maakt ze haar verhaal af.
“Ja”¯zegt Kendall medelevend. “Wat verschrikkelijk voor jullie. Sorry, hoor maar ik had jullie gezien en te vroeg een conclusie getrokken. Zo ben ik normaal niet, maar ik denkt dat mijn hormonen een loopje met me hebben genomen”¯ legt Kendall uit. Daphne kijkt haar verbaast aan.
“Kendall? Hormonen? Ben jij zwanger?”¯ Kendall knikt. “Proficiat, wat geweldig voor jullie.”¯ Dapper slikt Daphne haar tranen weg.
“Dit is geen goed onderwerp voor nu vrees ik.”¯ zegt Kendall medelevend
“Neen, dat niet”¯ zucht Daphne. “Waar zullen we het nu over hebben? Bedrijfroddels? Kendall lacht.
“Ja, doe die maar.”¯

David is kwaad, laat hij zich door een meisje inmaken. En waarom? Omdat hij aan Patricia loopt te denken. Hij moet zich concentreren, neemt hij zich voor. Het kalveren drijven en het paarden temmen moet hij winnen. Hij kijkt naar Shean, die er uit ziet als een jongen. Verder heeft ze ook nog eens een jongensnaam. Hij geeft haar een han.
“Gefeliciteerd, dit onderdeel heb jij gewonnen. Nog twee te gaan.”¯
“Dankje wel, David?”¯
“Ja, ik ben David. Mag ik vragen waar jij dit geleerd hebt?”¯ vraagt David verder.
“Van mijn vader. Ik doe al vanaf mijn 12e mee aan rodeo’s”¯.
“Nou”¯ roept David uit. “Bij het paarden temmen ga je maar mooi als eerste.”¯
“Goed, dat maakt niet uit, hoor”¯antwoordt zij. “Ik neem aan dat ik het wildste paard krijg?”¯
“Ik zou het niet weten”¯antwoordt David eerlijk. “De paarden hebben nummers en die worden door het lot aan ons gekoppeld. Kom maar mee ik zie dat de lijst al ophangt.”¯ Ze lopen naar de plaats waar de lijst inderdaad al ophangt. David heeft nr. 7, Carlos 1, Seb 11 en Shean 6.
“Als je nu wilt weten welk paard nummer 6 is, die staan daar”¯ wijst David haar. Nieuwsgierig neemt Shean een kijkjet in box 6. Daar staat een prachtige wilde mustang. Ze probeert het hoofd van het paard vast te pakken, maar de hengst laat dat niet toe.
“Och, ik zie het al,”¯ lacht Shean. “Ik heb alweer het makste paard eruit. Maar goed ik ga wel als eerste.”¯ Bij het temmen moet de berijder eerst zolang mogelijk in het zadel te blijven zitten. Als men eraf geworpen wordt moet je proberen het paard rustig te krijgen en naar de omheining brengen. Op de eerste plaats telt de tijd en op de tweede plaats zijn er extra punten te verdienen als je het paard rustig naar de kant kunt brengen. Dat is gemakkelijker gedacht dan gedaan omdat de meeste paarden door het dolle heel zijn. Ondertussen is David Carlos aan het plagen.
“Je bent een schande voor de familie. Zelfs Seb bleef nog langer dan jou op die stier.”¯ Shean hoort de broederlijke vete glimlachend aan, onder tussen de hengst scherp in de gaten houdend.
“Misschien had je mij onder mijn pseudoniem moeten inschrijven,”¯ reageert Carlos. David schatert het uit.
“Dan had nu tenminste Dean Lewis, op de laatste plaats gestaan en niet een Sterling.”¯ Bij het horen van de naam Dean Lewis, krijgt Shean kippenvel. Vijftien jaar geleden, toen zij 18 jaar was, heeft zij een relatie met Dean Lewis gehad. Van de één op de andere dag was hij met de noorderzon vertrokken. Het adres wat zij van hem had gekregen bleek niet te kloppen, want daar was geen Dean Lewis bekend. Ze dacht dat hij van haar hield. Hun relatie duurde 6 maanden en toen was hij even plots uit haar leven gegaan als hij erin was gekomen. Hij woonde een klein jaartje bij zijn oudtante en kwam bij haar vader op de ranch werken. Zou Carlos die Dean Lewis zijn? In gedachten verzonken loopt ze na de omheining.
“Hé Shean”¯ roept David je bent. Shean loopt naar de box waar de hengst al klaar staat. Als ze op het paard zit geeft ze het teken dat ze er klaar voor is. Het hek gaat open en de hengst komt bokkend naar buiten. Shean probeert haar aandacht erbij te houden maar dat lukt niet. Nog binnen de minuut vliegt ze van het paard af en komt met een smak op haar rug terug. Het paard steigert boven haar. Net als ze denkt dat het paard op haar zal neer komen, wordt ze uit de piste getrokken. David is kwaad.
“Zeg, dame ben je nu helemaal gek geworden?”¯
“Sorry”¯ mompelt Shean. David heeft zich dood geschrokken en automatisch gehandeld
“Is al goed”¯ zegt David opgelucht. “Ben je oké?”¯ Ze knikt. Ondertussen is Seb aan de beurt. Carlos staat vol aandacht te kijken.
“Jij leek er met je gedachten niet bij Shean. Wat is dat nu? Straks ging het zo goed?”¯ vraagt David.
“Ik was met gedachten ergens anders sorry. Ik hoorde jullie straks over Dean Lewis. Ik heb een tijd een relatie gehad met ene Dean Lewis maar die logeerde destijds bij zijn oudtante in Bedford.”¯
“Shean, Carlos pseudoniem is Dean Lewis. En hij heeft en tijdje in Bedford gewoond. Hij wist destijds niet wat hij wilde en kreeg een jaar de tijd om over alles na te denken. Of hij in het familiebedrijf wilde of niet. Toen dat jaar om was heeft Pa hem terug laten komen en voor de keuze gesteld. Werken bij Sterling Oil of op de ranch.”¯
“Dan is het hem denk ik wel, hij werkte bij ons op de ranch en dat werk vond hij toen al niets. Maar ik herken hem bijna niet meer. Hij had destijds schouderlang haar en een ringbaardje. Hij heeft mij niets gezegd en is gewoon vertrokken. En daar was ik aan het denken net toen ik op dat paard zat.”¯
“Misschien moet je het er met hem over hebben en ja inderdaad hij had toen lang haar en een ringbaardje”¯ vertelt David. Ze kijkt hem geschrokken aan.
“Alsjeblieft David kan dit gesprek tussen ons blijven? Ik werk graag bij Sterling Oil en ik denkt niet, dat ik nog aan die tijd herinnert wil worden.”¯ David knikt.
“Goed dan ga ik je nu inmaken, dit onderdeel win ik.”¯
“Maak je maar op voor het laatste onderdeel daar ga ik je terug pakken”¯ zegt ze lachend. David wint inderdaad het onderdeel van de wilde paarden. Maar ook het onderdeel kalveren drijven wordt door hem gewonnen. Carlos en Seb wisten dat van te voren al. Maar het was toch een verrassing dat Shean het eerste onderdeel won.
“Kom, wij gaan een hapje eten”¯ nodigt Carlos, Shean uit als het laatste onderdeel is afgesloten.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.