Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Northerncross-Ranch » Hoofdstuk 22

Northerncross-Ranch

1 mei 2009 - 12:44

1288

0

321



Hoofdstuk 22

“Seb, kan ik jou even spreken?”¯ vraagt Carlos een paar weken later.
“Ja Carlos, waarover wilde jij het met mij hebben?”¯
“Over Sterling Oil 16. Ik weet nu waardoor die explosie is ontstaan.”¯
”¯Oja? Vertel”¯ nodigt Seb hem. Carlos begint met een technische uitleg, maar het enige wat Seb begrepen heeft is dat een materiaalfout in de leiding de oorzaak was. Seb zucht opgelucht.
“Heb jij Shean dit al verteld? Die voelde zich volgens mij een beetje schuldig aan het feit dat er een explosie heeft kunnen gebeuren.”¯ Carlos kijkt Seb bevreemd aan.
“Dat is niet nodig. Shean werkt hier niet meer.”¯ Nu is het Seb die raar kijkt. Hij herinnert zich nu pas dat hij haar inderdaad al een tijdje niet gezien heeft.
“Hoe bedoel je Carlos?”¯
“Ik heb haar gelijk ontslagen toen ik uit het ziekenhuis kwam. Ze voldeed niet. Ik moet wel gek geweest zijn toen ik haar heb aangenomen. Morgen komen er weer nieuwe sollicitanten voor de functie.”¯ Seb is zich enorm aan het opwinden.
“Wat heb jij gedaan? Ben jij niet goed bij je hoofd of zo? werpt Seb hem voor de voeten.
“Geen vrouw bij Sterling Oil en al zeker niet in de positie van Technisch Manager, dat brengt ongeluk.”¯
“Heb jij haar ontslagen vanwege die explosie op de 16?”¯
“Natuurlijk”¯ antwoordt Carlos.
“Ik moest je eigenlijk een klap verkopen”¯ roept Seb verontwaardigd uit. “En wat zei Shean, toen je haar de deur wees?”¯ gaat Seb verder.
“Niet veel. Ze heeft de eer aan zichzelf gehouden en is vertrokken. Opgeruimd staat netjes”¯ zegt Carlos zich in de handen wringend.
“Carlos, jij bent al die tijd verliefd op haar geweest. Als jij je geheugen niet was kwijt geraakt had jij dit nooit gedaan”¯gaat Seb verder. “Herinner je het nu weer?”¯ Carlos schudt zijn hoofd.
“Ik weet nu wel weer dat jij en Kendall getrouwd zijn. En volgens mij is ze zwanger. Klopt dat?”¯
“Dat klopt Carlos. Maar Shean die aan het rodeo heeft meegedaan en zelfs David geklopt heeft. Weet jij dat niet meer?”¯ vraagt Seb bezorgd. Carlos kijkt bedenkelijk.
“Met stier rijden?”¯ Seb knikt.
“Dat klopt. Ik ben blij dat je toch langzaamaan je geheugen weer terug krijgt.”¯
“Ik ook Seb. Ik ook. Het is verschrikkelijk om stukken te missen van je leven.”¯ Seb kijkt hem medelijdend aan en schudt zijn hoofd.
“Niet te geloven dat hij Shean ontslagen heeft”¯ denkt hij verontwaardigd.

De telefoon op de Northerncross ranch gaat en Maria neemt zelf op.
“Saundra kindje”¯roept ze uit. “Hoe is het met je?”¯ Saundra heeft zoveel te vertellen. Als ze er na een klein halfuurtje eindelijk aan toe komt om haar ouders uit te nodigen om naar Zwitserland te komen, is Maria dol enthousiast.
“Jazeker kindje, wij willen heel graag komen. Ik zal straks even brainstormen met je vader en je dan terug bellen.”¯
“Dat is goed mam. Geef ze allemaal een dikke knuffel en doe ze de groeten.”¯
“Doe ik meisje, tot gauw.”¯

Patricia is inmiddels weer in Nederland en weer aan het werk. Ze denkt vaak terug aan haar tijd in Texas. Wat was dat een heerlijke tijd. Die paar dagen waren alleen veel te snel voorbij. Ze mist David, al ziet zij hem elke dag op de webcam. De techniek staat voor niets. Nu zou er alleen nog iets gevonden moeten worden dat ze hem kon aanraken, ruiken, kussen. Ze kan het wel uitgillen, ze wil bij hem zijn. Ze mist hem en ze weet dat hij haar ook mist. Haar vliegschema heeft helaas geen reisje richting andere kant van de oceaan, meer opstaan. Ze baalt, ze wil terug naar Texas, terug in Davids armen. David is nu aan het proberen naar Europa te komen voor vakantie en om zijn zus in Zwitserland op te zoeken. Hopelijk gaat dat lukken want over een paar weken heeft zij 2 weken vakantie. Het zou heerlijk zijn als zij hem Amsterdam kon laten zien. Nog maar niet te zeer op verheugen. Het kan altijd nog mis gaan denkt ze. Maar als het mis gaat, boek ik de eerste vlucht die mogelijk is in mijn vakantie en ga ik naar Texas. Ze glimlacht. Dat is een goed idee.

David is ondertussen inderdaad werk aan het maken van een trip naar Europa. Sinds dat hij weet dat Patricia binnenkort twee weken vakantie heeft is hij als bezeten om te vertrekken. Als hij na die twee weken doorreist naar Zwitserland kan hij ook nog bij zijn zus op bezoek. Hij lacht.
“Ook zij is verliefd geworden op iemand uit Europa. Hij gunt haar alle geluk van de wereld. Maar hij wil dat heerschap eerst zelf zien voordat hij er vrede mee heeft. Hij heeft tenslotte maar één klein zusje.”¯ Zijn ouders gaan nog eerder dan hem naar Zwitserland. Saundra schijnt haar familie erg te missen. Wat zal ze blij zijn als hij haar ook nog komt verrassen met zijn bezoek. Snel even verder met het uitzoeken van de vlucht en straks chatten met zijn lieve schat. Hij mist haar heel erg. Wat hebben ze een geweldige tijd gehad hier op de ranch. Het wordt hoog tijd haar weer eens in zijn armen te sluiten.

Shean is inmiddels gesetteld in Dallas. Vandaag moet ze op sollicitatiegesprek. Ze stapt uit bed en voelt zich niet lekker. Ze zal toch niet ziek worden, dat kan ze nu absoluut niet gebruiken. Ze loopt naar de keuken en zet koffie voor zichzelf, Als ze de badkamer inkomt om te douchen moet ze eerst overgeven.
“Misschien heb ik iets verkeerd gegeten”¯denkt ze. Als ze na het douchen de keuken binnen komt voor ontbijt, komt haar de geur van verse koffie tegemoet. Haar maag draait om. Snel trekt ze een sprintje naar de badkamer waar ze weer moet overgeven. Haar hele buik ligt overhoop.
“Griep”¯denkt ze. “Maar even rustig aan vandaag. Desnoods dat sollicitatiegesprek maar afbellen.”¯ Ze kan niet eten en drinken. Ze is hondsberoerd. Ze is aan het denken wat ze gisteren heeft gegeten. Niets bijzonders eigenlijk. Aardappelen groenten en een snitzeltje. Ze besluit terug naar bed te gaan. Als ze daar een poosje heeft in gelegen, schiet haar iets te binnen.
“Mijn god”¯ zegt ze, haar bed weer uitstappend en haar agenda pakkend. Haar menstruatie kon wel eens in aantocht zijn, al is ze normaal gesproken niet zo beroerd. Ze bladert terug in haar agenda en ziet, tot haar schrik, dat het alweer 8 weken geleden is dat haar laatste menstruatie is geweest. Ze krijgt het spaans benauwd. Vijf weken geleden is het ongeluk op de Sterling Oil 16 geweest. Ze heeft het toen ook zo druk gehad dat het haar niet is opgevallen dat ze toen geen menstruatie heeft gehad.
“Laat dit alsjeblieft niet waar zijn”¯ denkt ze wanhopig, terug denkend aan haar onstuimige nacht met Carlos. Ze besluit gelijk actie te ondernemen om zich zekerheid te verschaffen. Ze belt de huisarts en vraagt wat ze het beste kan doen.
“Als u een plasje brengt heeft u binnen 5 minuten de uitslag”¯ vertelt te doktersassistente haar. Een half uur later staat Shean bij de huisarts en krijgt te horen dat ze inderdaad zwanger is. De dokterskamer begint te draaien en Shean valt flauw. Als ze weer bij komt ligt ze op de onderzoektafel en de arts kijkt haar bezorgd aan.
“Gaat het weer Mevr. Smith?”¯ Ze knikt en vraagt:
“Dokter hoelang ben ik zwanger? ”¯
“Als ik zo naar uw verhaal luister schat ik zo 4 í  5 weken. Bent u er niet blij mee?”¯ Shean denkt even na.
“Ja en nee. Sorry, dokter maar ik moet eerst wat dingen op een rij zetten.”¯
“Dat is goed, maar komt u alstublieft volgende maand even terug voor een controle? Mocht u nog vragen hebben kom dan gerust eerder.”¯ Ze knikt afwezig en verlaat de praktijk.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.