Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Subtropische verrassing » Hoofdstuk 14

Subtropische verrassing

1 mei 2009 - 12:58

1391

0

299



Hoofdstuk 14

Gerda en David daar in tegen trekken veel met elkaar op. Sinds hun terugkomst uit Napels lopen de twee verliefd te tortelen. Ze hebben hun nacht aan dek doorgebracht onder een stralende sterrenhemel. Er was niemand aan dek en de twee tortelduifjes waren samen een kingsize strandstoel gaan liggen. Ze hebben veel gepraat. David zucht als hij eraan terug denkt. Gerda lag in zijn armen met haar hoofd op zijn borst. Ze was zelfs zo ondeugend om zijn shirt open te knopen, zodat ze op zijn blote borst kon liggen. Toen hij haar vroeg waarom ze dat deed, antwoordde ze verlegen.
“Dan kan ik naar je hartslag luisteren”¯. Dat kon hij natuurlijk niet weigeren. Het duurde niet lang of Gerda sliep in zijn armen. Hoe lang hij naar haar heeft liggen kijken weet hij niet meer, maar opeens was daar een crewlid.
“Zal ik een deken voor jullie pakken?”¯
“Graag”¯
Inmiddels weet David al een heleboel van Gerda. Dat ze twee zussen heeft, dat ze werkt in haar eigen koffiezaak in hartje Groningen, dat haar ouders vlak bij haar in de buurt wonen. David geniet van haar aanwezigheid. Claudette is verdwenen uit zijn gedachten en definitief verleden tijd. Hij wil ook niet de oorzaak zijn van haar breuk met Seb. Seb is een aardige jongen, daar heeft hij al eens een tijdje mee zitten praten laatst. Zaterdag is de wedstrijd en David moet eigenlijk op zoek naar Seb voor even wat te repeteren.. Ze gaan samen een liedje doen van de Tramps. Lekker soul uit die goeie oude tijd. Seb heeft hem al gewaarschuwd, dat hij die hoge noot nooit zal kunnen halen. David lachte erom.
“Die doe ik wel. Als het zijn moet doe ik een vrouwenstem na.”¯ De meiden hebben ze niet zover kunnen krijgen dat ze meededen als achtergrond zangeressen. Jammer. Hij pakt de telefoon en belt Gerda.
“Hé Gerda zullen we vanavond gaan kegelen?”¯
“Lijkt me leuk klinkt het aan de andere kant. Ga je voor de rest nog iets ondernemen?”¯
“Ja”¯ zegt David. “Ik ga Seb verblijden, we moeten nog even oefenen voor zaterdag.”¯
“Leuk”¯ zegt Gerda: “Zal ik mee gaan? Dan kijk ik even of Claudette zin heeft om met mij naar de sauna te gaan.”¯
“Dat is een goed idee”¯ meent David. “Ik pik je over een kwartiertje op oké?”¯
“Goed”¯ klikt het van de andere kant.

Seb en Claudette hebben zich net opgefrist als er iemand op de deur klopt.
“Hé David en Gerda kom binnen.”¯
“Zeg Seb”¯ begint David “Ik heb de muziek bij me van de Tramps we moeten nog oefenen, want ik wil best wel de 1e prijs in de wacht slepen.”¯
“1e Prijs?”¯ vraagt Seb. “Wat is dat dan?”¯
“Je weet wel die excursie naar Cairo als we volgende week aanleggen in Alexandrië, Egypte.”¯ “We zien wel”¯ lacht Seb. “Zogoed kan ik echt niet zingen hoor. En dames jullie willen toch meedoen?”¯
“Oh nee roept Gerda uit, ik kwam alleen maar mee om te vragen of Claudette meegaat naar de sauna.”¯ Claudette pakt gauw haar handdoek duwt Gerda richting deur.
“Kom snel weg hier anders zijn we vast en zeker het haasje.”¯ Nog geen twee tellen later zijn de dames gevlogen.
“Nou zeg”¯ zegt David. “Die gaan zeker lekker kletsen over mannen.”¯ Seb lacht.
“Kom laten we beginnen.”¯ Als de mannen na een uurtje eruit zijn hoe ze de act in gaan kleden, frommelt David de blaadjes op die niet meer gebruikt worden en gooit die in de prullenbak. Ineens valt zijn blik op een foto van hem zelf.
“Wat is dit Seb?”¯ vraagt hij de foto uit de prullenbak vissend. Seb kijkt aan.
“Dat ben jij en jij zat in die fotolijst. Maar ik heb jou er lekker uit gehaald en een foto van Claudette en mij samen erin gedaan. Leuk hé gemaakt in Napels.”¯ Dan bedenkt David zich dat Claudette hem eens vertelt heeft dat ze een foto van hem naast haar bed had.
“Het gaat dus weer goed tussen jullie?”¯
“Ja”¯ zegt Seb “Maar niet dankzij jou.”¯
“Kom op man ben je nu nog steeds boos over die dans? Kan ik het helpen dat jou vriendin fan van mij is?”¯
“Nee dat wel niet”¯ geeft Seb toe. “Maar ik blijf het moeilijk vinden.”¯
“Maak je geen zorgen kerel. Het is dik aan tussen mij en Gerda, die laat Claudette, daar echt niet meer tussen. Ik trouwens ook niet”¯
“Gelukkig maar”¯ zucht Seb enigszins opgelucht.

Isabelle is op zoek naar Urs. Ze heeft zich voorgenomen hem beter te leren kennen hoe dan ook. Ze kijkt bij de massagesalon om de hoek maar ziet geen Urs.
“Kan ik je helpen?”¯ vraagt Annika. “Nee eigenlijk zoek ik Urs. Weet jij waar hij is?”¯
“Urs heeft vrij vanmiddag en hij zei dat hij ging zwemmen. Misschien vind je hem aan het zwembad. Weet je dat te vinden?”¯ “
Ja hoor”¯ zegt Isabelle “Bedankt. Mag ik jou iets vragen?”¯
“Natuurlijk”¯ zegt Annika. “Weet jij of Urs een vriendin heeft?”¯
“Zover ik weet niet. Hoezo? Heb jij serieuze interesse in hem?”¯ Isabelle bloost.
“Eigenlijk wel”¯. Annika lacht.
“Nou waar wacht je dan nog op?”¯ Isabelle maakt dat ze wegkomt. Snel even haar bikini aan en dan……………’Urs here I come.’

Urs ligt genietend bij het zwembad te zonnebaden. Vanachter zijn donkere zonnebril kan hij mooi iedereen in de gaten houden. Wat jammer dat Annika moeten werken. Dan ziet hij Isabelle zijn richting uit komen. Hij groet haar en vraagt belangstellend.
“Hoe is het nu met je nek?”¯
“Dank je, veel beter na jouw behandeling van laatst.”¯
“Misschien moeten we nog één behandeling doen voor de zekerheid”¯ meent Urs. Isabelle lacht en zegt daar geen problemen mee te hebben. “Ik maak morgen wel een afspraak.”¯ Isabelle installeert zich in de stoel naast Urs.
“Doe je dit werk allang?”¯ vraagt ze. Urs lacht.
“Ja toch al enkele jaren. Mijn vriend heeft destijds een goed woordje voor mij gedaan bij rederij. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.”¯
“Zullen we iets te drinken bestellen”¯ vraagt Isabelle?
“Nee dank je wel”¯ antwoordt Urs. “Ik heb mijn vriend beloofd om dadelijk een potje te schaken. Misschien een andere keer?”¯
“Ok锯 zucht Isabelle. Urs staat op en neemt afscheid van Isabelle. Hij heeft helemaal geen schaak afspraak met zijn vriend. Maar hij wil de rest van middag in gezelschap van Annika doorbrengen. Hij weet dat ze om 15.30 uur klaar is. Snel gaat hij naar de massage ruimten.

“Middag Annika”¯ roept hij om de deur.
“Ha die Urs. Wat doe jij hier op je vrije middag?”¯ Urs kijkt een beetje verlegen.
“Ik dacht dat je nu vrij was en dat we wat leuks zouden kunnen ondernemen.”¯ Annika fronst haar wenkbrauwen.
“Heb jij die Isabelle dan mis gelopen?”¯
“Nee”¯ antwoordt Urs. “Maar nu wil ik iets leuks me jou doen.”¯ Ineens bedenkt Annika zich dat ze nu eigenlijk wel met Urs kan praten over haar gevoelens voor hem.
“Oké Urs wat stel je voor?”¯
“Alles kan, alleen geen zwembad, want daar zit Isabelle en die denkt dat ik met Carlos zit te schaken.”¯ Annika lacht.
“Jij bent er me één.”¯
“Weet je wat?”¯ roept Urs uit “We gaan naar het helikopterdek, helemaal bovenin. Daar mag niemand komen alleen personeel”¯.
“Des te beter”¯ denkt Annika. “Dan kan niemand ons horen.”¯
“Oké, oké jij je zin. Ik sluit de boel. Laten wij maar gaan.”¯

In de sauna zitten Claudette en Gerda gezellig met elkaar te kletsen. Over mannen natuurlijk. “Zeg eens”¯ zegt Gerda. “Wat is jouw relatie met David?”¯ Claudette geeft lachend antwoord.
“Ik heb geen relatie met David hoor, ik ben alleen maar fan van hem. Al moet ik toegeven dat hij wel mijn type man is. Hij is zo anders dan Seb. Het is jammer dat Seb zo snel jaloers is. Het is nu echt wel een wonder dat die twee samen een optreden doen. Ik geloof waarachtig dat Seb veranderd is. En na ons nachtje in Napels zijn we een heerlijk verliefd stel. Zeg heb ik jou die actie al eens vertelt met die foto van David?”¯
“Nee”¯ zegt Gerda. “Joh vertel.”¯ Claudette vertelt haar het verhaal van de twee foto’s naast haar bed. En dat die van David mee moest en dat die in de prullenbak is beland. Gerda proest het uit.
“Wat een verhaal zeg.”¯ zegt Gerda. “Kom even onder de koude douche en vervolgens eens kijken of de mannen mee gaan om een hapje te eten.”¯


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.