Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » Let her go » 1

Let her go

1 nov 2013 - 21:51

372

0

143



1

Hazelle was nog maar net vertrokken. De deur die achter haar dichtviel echoode het grote, lege huis door. Haymitch voelde de eenzaamheid langzaam zijn gedachten overnemen en zuchtte.

Na de rebellie bleef hij weer alleen achter, Effie had hij na de reddingsactie niet meer te zien gekregen. Hij is dan maar in zijn eentje terug naar de winaars wijk gegaan om weer in zijn villa in te trekken.

Hij sloft langzaam naar de koelkast voor wat alcohol, alleen om te ontdekken dat Hazelle zijn voorraad heeft meegenomen. Hij sluit de deur weer en kijkt naar buiten. Hij wrijft in zijn ogen, verblindt door de felle lentezon die door het enige raam van de keuken schijnt. Hij neemt een stoel van bij de houten keukentafel en schuift hem voor het raam. Een klein blokje hout dat als een deurstopper dient trekt zijn aandacht en hij raapt het op. Hij neemt een mesje uit een lade en gaat op de stoel zitten. Hij werpt een blik uit het raam en ziet Peeta met zijn arm rond Katniss naar het weiland lopen. Haymitch kan het niet laten even te glimlachen voor hij in het hout begint te snijden.

Een uurtje later is het blokje veranderd in een klein, houten engeltje. Haymitch steekt het goedkeurend omhoog en draait het rond in het licht. Peeta en Katniss komen net weer terug en komen zijn richting uit. Hij steekt het beeldje snel in een van zijn wijde zakken en staat op. Net als hij de stoel weer terug heeft gezet en de houtschilfers heeft weggegooid gaat de bel. Haymitch haalt zijn hand door zijn blonde haar en haast zich naar de deur. Als hij die opent wordt hij begroet door Peeta. 'Hallo, Haymitch! Katniss en ik vroegen ons of of je ons wou helpen met iets.' Vraagt die. 'Wat dan?' Vraagt Haymitch verrast. 'Ik denkt dat het beter is als je meekomt.'

Als ze bij de villa van Peeta en Katniss aankomen staan er al 3 grafstenen tegen de buitenmuur klaar. In elke steen staat er een naam in sierlijke letters gegraveerd. Rue. Prim. Finnick. 'Wil je helpen met de rest? Klinkt de stem van Katniss, die iets verder in de tuin naast een hoop andere grafstenen zit.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.