Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Subtropische verrassing » Hoofdstuk 23

Subtropische verrassing

1 mei 2009 - 13:02

1572

0

346



Hoofdstuk 23

In Cairo is de bus aangekomen met de Gerda, Claudette, David en Seb. Alle vier zijn ze in gedachten verzonken. En alle vier denken ze na over hun relatie met de ander. Claudette heeft het erg moeilijk. Ze houdt van Seb dat weet ze zeker, maar aan de andere kant kan ze niet ontkennen dat andere mannen aantrekkingskracht op haar hebben. De hele week is ze Seb met andere mannen aan het vergelijken. Het lijkt wel of andere mannen zoveel meer pluspunten hebben dan Seb. Neem nu David, die is lief, attent en draagt Gerda op handen. Seb daarin tegen is jaloers, moppert altijd als zij wil winkelen. Ze kijkt opzij naar Seb, die met zijn ogen dicht naast haar zit. Kijk zoals hij nu daar zo zit kon ze hem opeten. Maar ze weet als hij die ogen open doet houd hij haar de hele tijd in de gaten, Bang dat ze naar andere mannen kijkt. Ze kan er niks aan doen dat ze graag mooie mannen ziet. Seb en David zijn dat allebei. Maar aan boord lopen er nog wel enkele rond, die er goed uit zien. Even verschijnt het beeld van die knappe kapitein op haar netvlies. Ze grijnst en dan doet Seb alsof ze met al die mannen een relatie zou beginnen. Wat kent hij me toch slecht. Kijken mag toch wel?
Seb denkt ondertussen aan Claudette. Hij vraagt zich voortdurend af of David nog een bedreiging voor hun relatie vormt. Aan de ene kant gaat het een stuk beter na hun romantisch samenzijn in Napels. Maar aan de ander kant komt steeds weer die Claudette naar boven die graag mooie mannen ziet. Neem nou eergisteren in de disco. Daar valt ze de kapitein lastig, de man die hen zo goed heeft geholpen. Hij wordt nog kwaad als hij eraan terug denkt. Hij mag blij zijn dat Carlos zo correct was om haar linea recta terug bij hem te brengen. Maar zojuist op de kameel dacht hij haar weer helemaal voor hem te hebben. Misschien moet hij niet overal iets achter zoeken, maar hij houdt zoveel van haar en soms doet dat verrekte veel pijn.
Gerda denkt na over het verloop van de cruise. Haar kennismaking met David, Zijn zwak voor Claudette en dan het feit dat hij een beroemdheid is. Wat gebeurt er na de cruise? Zullen ze nog contact houden met elkaar? Of scheiden hun wegen en horen ze niets meer van elkaar. Ze kan er niks aan doen maar ze kan niet meer zonder hem. Als hij het nu zou vragen, zou ze haar hele leven omgooien. Haar koffiezaak verkopen en hem achterna gaan naar de States. Maar ze moet er eerst achter zien te komen, hoe serieus het tussen hen is.
Ook David zit achterovergeleund met gesloten ogen na te denken over de dames die hij heeft leren kennen de afgelopen weken. Daar was eerst Gerda, een lieve leuke meid uit een land wat hij bijna niet kent. Ze heeft alles wat een man in een vrouw zoekt. Ze is intelligent en weet enorm veel van geschiedenis af. Maar toen plofte Claudette daar tussenin. Hij denkt terug aan dat gevoel, dat hij had destijds bij hun eerste dans. Dat gevoel had hij bij Gerda ook gehad. De vonken sprongen er vanaf. Gelukkig had zijn verstand de overhand na hun eerste kus, anders had hij niet meer terug gekund denkt hij. Maar Claudette is verboden terrein, zij behoort aan Seb toe. Hij mag Seb graag, al begrijpt hij niet waarom hij zo jaloers is als er mannen in Claudette’s buurt zijn. Hij kijkt naar Gerda en bedenkt: “Miller, je bent verliefd tot over je oren, op deze dame.”¯

Carlos komt de koffiebar binnen. Er is maar 1 tafeltje bezet en daar zit Urs aan.
“Zo lekker een espresso, die had ik net nodig. Bedankt Urs.”¯ Urs lacht.
“Zie het als omkoperij, ik wil graag even met je over Annika praten. Schikt dat jou nu?”¯ Carlos knikt. Urs steekt van wal.
“Ik vind het zo moeilijk om afstand te bewaren naar Annika toe, Aan de ene kant ben ik haar verschuldigd, dagelijks die oefeningen met haar te doen, maar aan de andere kant vergt het enorm veel van me om mijn gevoelens verborgen te houden. Neem nou straks, zijn we klaar met de oefeningen, zie ik aan haar gezicht dat ze pijn heeft in haar rug. Ik stel haar een massage voor en vervolgens loop ik te fantaseren hoe ik verder moet gaan.”¯
“Urs jij zelf was er zeker van dit aan te kunnen. Kom je daar nu van terug?”¯ Urs slaat met een hand op de tafel.
“Verdorie, Carlos ik houd van haar en dat kan ik onmogelijk negeren. Ik word gek als ik ook maar in haar buurt ben. In het ziekenhuis dacht ik het aan te kunnen maar hier aan boord lijkt alles nog intiemer tussen ons. Ik heb zoveel moeite om afstand te bewaren en gewoon te doen”¯ Carlos kijkt zijn vriend verbaasd aan.
“Urs je hebt A gezegd, ben nu een kerel en zeg ook B. Ik weet dat je van Annika houd, maar juist omdat je dat doet moet sterk zijn en haar door deze moeilijke periode heen helpen. Ik kan toch moeilijk Eros die oefeningen met haar laten doen. Wat moet ik tegen haar zeggen waarom jij het niet wilt doen”¯ roept Carlos boos uit. Hij pakt zijn vriend bij de schouders en schudt hem door elkaar.
“Kom eens even met twee benen op de grond vriend.”¯ Urs weet dat Carlos gelijk heeft maar op een of andere manier heeft hij medelijden met zich zelf.
“Als het echt uit de hand loopt”¯ zegt Urs, “dan vraag ik Eros wel om het over te nemen.”¯ Carlos kijkt hem vol ongeloof aan.
“Als je dat durft te doen laat ik je kielhalen en dat is geen grapje Bühler.”¯ Daarna loopt Carlos zichtbaar boos de koffiebar uit. Urs kijkt hem geschrokken na. Die reactie had hij niet verwacht van Carlos.

Het is twee uur in de namiddag en de gasten van MS D’amour zijn inmiddels in het centrum van Egypte aangekomen voor een lunch. Tijdens de lunch vraagt Claudette zo argusloos mogelijk:
“Wat gaan we doen na de lunch, we hebben een paar uurtjes te vrije besteding.”¯ Gerda lacht “Ik geloof dat ik wel zin heb in winkelen.”¯ Seb kijkt verschrikt naar de dames.
“Nee hé meiden alsjeblieft niet.”¯ Gerda lacht.
“Ik heb een voorstel. Als ik met Claudette ga winkelen, dan kunnen jullie een terrasje pikken samen en zien we elkaar om zes uur voor diner bij dat restaurant daarachter.”¯ Opgelucht haalt Seb adem. Hij hoeft niet mee god dank.
“Kom Claudette”¯ zegt Gerda. “Ga je mee?”¯
“Je hoeft mij maar één keer te vragen”¯ glundert Claudette. Gearmd verdwijnen de meiden de menigte in. Seb kijkt David vragend aan.
“Hoef jij de dames niet te vergezellen.”¯ David grijnst.
“Mij niet gezien, dat met die zwembroek was al erg genoeg.”¯
“Ja”¯ lacht Seb.
“Dat verhaal heb ik in geuren en kleuren gehoord.”¯
“Echt waar”¯ roept David uit. Seb maakt met zijn vingers een vierkantje van een paar centimeter.
“Ja”¯ zo ongeveer lacht David.
“Seb wat doen wij? Hier blijven hangen of zullen we even in de etalage van die juwelier gaan kijken?”¯
“Heb jij iets nodig van de juwelier?”¯ vraagt Seb verbaast.
“Misschien”¯ klinkt het mysterieus.
“Ok锯 zegt Seb “Laten we maar eens gaan kijken. Misschien kan hij een cadeautje voor Claudette kopen.”¯ David fluit als hij de etalage in kijkt.
“Wat een prachtige juwelen liggen hier. Heel anders dan bij ons.”¯ Seb kijkt en schrikt alleen al van de prijzen die er aan hangen.
“Jezus ik ben maar een arme piloot hoor.”¯ David kijkt hem verbaast aan.
“Die prijzen zijn in Egyptisch pond, niet in dollars.”¯ Seb grijnst.
“Ik dacht eerder aan euro’s zoals in Griekenland en Italië.”¯
“Wacht eens even”¯ zegt David “even mij spiekbriefje. Hier staat het 1 euro is 7,13 Egyptisch Pond.”¯ Seb begint het een en ander terug te rekenen en dan blijkt dat de prijzen zelf beneden die in Europa liggen.
“Ik wil naar binnen”¯ zegt David. “Want ik heb iets gezien in de etalage dat ik voor Gerda wil kopen.”¯ Samen lopen ze naar binnen. David laat zich een paar smaragd oorbellen tonen.
“En wat vind je ervan?”¯ vraagt hij Seb.
“Mooi”¯ zegt Seb. “Maar denk je dat Gerda van groen houdt?”¯
“Dat weet ik niet”¯ zegt David. “Maar ik weet zeker dat die kleur oorbellen mooi bij haar ogen zullen staan.”¯ Seb kijkt wat rond voor een cadeau voor Claudette. Hij twijfelt om een ring te kopen, want dan denkt zij wellicht dat hij haar een aanzoek wil doen. En daar heeft hij nog enkele twijfels over. Misschien moet hij dat doen als ze weer terug in Frankrijk zijn. Als David en al die andere knappe mannen uit haar buurt zijn. Hij kiest tenslotte voor een zilveren armband met kleine bedeltjes. Hij vraagt of er nog bedeltjes aan gemaakt of vervangen kunnen worden. De juwelier knikt en zegt klaar terwijl u wacht. Wilt u zien welke bedeltjes wij hebben voor eraan? Graag zegt Seb. Hij bekijkt de doos met bedeltjes uit gebreid en kiest tenslotte voor een sterrenbeeld vissen (zijn sterrenbeeld) en een sterrenbeeld maagd (haar sterrenbeeld). Verder een boot en een vliegtuigje en tot slot een hartje waarin de letters C en S door elkaar gevlochten, worden gegraveerd. Een persoonlijk cadeau denkt hij tevreden maar niet te persoonlijk.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.