Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Rose Weasley en Scorpius Malfoy: en de verboden liefde. (PAUZE) » Hoofdstuk 2. Een ruzie.

Rose Weasley en Scorpius Malfoy: en de verboden liefde. (PAUZE)

5 nov 2013 - 17:49

835

2

362



Hoofdstuk 2. Een ruzie.

Dit hoofdstuk is vanuit Rose. Ze krijgt ruzie met haar broertje Hugo. want het regent en ze vervelen zich beide eigenlijk nogal veel lees plezier. Tips zijn altijd welkom.

Rose sloeg haar boek voor verzorging van fabeldieren dicht en gooide het naast haar bed. Waarom hield het niet op met regen? Het regende nu al drie dagen en ze was het beu om binnen te zitten. Het was zomer dus ze wilde lekker buiten in de in zon haar schoolboeken al vast kunnen doorlezen. En nu moest ze dat boven doen, in haar snikhete kamer omdat de zon vrijwel de hele dag op haar kamer scheen. Beneden was het veel koeler, maar daar was Hugo die besloten had dat Uggy zijn uil een kunstje moest gaan leren. Ze waren gisteren met de ouders van hun moeder (Hermoine heeft na het gevecht met Voldemort, het geheugen van haar weer terug gezet. Ze weten dus weer dat ze een dochter hebben. En twee kleinkinderen) naar de London Zoo geweest. Hugo was erg enthousiast geweest over de roofvogelshow. Met name van sneeuwuil Kim, die een nep muis, kon brengen op commando. Nu wilde hij dat ook aan Uggy leren. Maar Uggy dacht daar heel anders over en deed niks anders dan de hele dag verontwaardigd krassen dat ze het er niet mee eens was. Dan kon ze niet even rustig lezen. Ze stond op van haar bed en liep naar het raam. Het regende terwijl de zon scheen. Vlak voor haar raam zag Rose de mooiste en felste gekleurde regenboog die ze ooit had gezien.
'Hugo, en nu is het klaar met die uil van je!' mama's harde stem deed Rose schrikken. Meestal hoorde ze op haar kamer de stemmen van beneden niet, maar als mama boos was, was dat een ander verhaal.
'Ja, maar mam' begon Hugo.
'Niks, ja maar je gaat maar leren voor school' zei mama. Ha, dacht Rose Hugo en leren. Dat wilde ze nog wel eens zien. Zij was de leergierige van twee het kon haar niet genoeg zijn. Maar Hugo daarin tegen zat liever op zijn gat, dan dat hij ook maar leesboek open sloeg. Nee leren was niet aan haar broertje besteed. Wat Rose eigenlijk best jammer vond, ze had graag huiswerk met hem willen maken in de zomervakantie. Maar Hugo vond dat vakantie was om uit te rusten en niet om huiswerk te maken. Rose liep naar de kooi die op het bruine bijzettafeltje stond. En gooide wat uilensnoepjes door de tralies. Mariposa at ze dankbaar op. Toen besloot Rose toch maar naar beneden te gaan, want op haar kamer was het niet meer uithouden van de warmte. Ze liep de trap af en slaakte een zucht van opluchting toen ze de koele lucht in de woonkamer voelde.
'Zo Rose klaar met leren?' vroeg papa die op de bank in de ochtend profeet bladderde.
'Nee, maar het is veelte warm' zei Rose
'Als je in de regen gaat staan koel je van zelf af!' grapte papa.
'Ja, dag!' riep Rose. Ze liep naar een beige gebloemde stoel, waar de stokoude kat van mama op lag te slapen. Zijn neus was zo plat dat het leek of de kat tegen een muur was opgebokst. Zijn poten waren zo krom als maar kon. Maar dat maakte Crookshanks niet minder lief . Rose was dol op de roodharige kat, die slimmer was dan ieder beest dat Rose had was tegen gekomen. Hugo kaf Uggy een tik op haar kop, omdat ze weer was begonnen met krassen.
'Uggy muis, muis Uggy' zei hij serieus. Uggy keek hem verontwaardigd aan.
'Pak muis, Uggy'
'Je uil is te dom om dat kunnen Hugo!' zei Rose.
'Alsof Mariposa, het wel kan.'
'Die kan dat ook niet' zei Rose. 'Daarom doe ik het haar ook niet aan Flapdrol'
'Beterweter!' riep Hugo terug. 'Harold Moonstone die bij mij in het zelfde jaar zit. Zegt dat zijn zus zegt, die bij jou in het jaar zit, dat je altijd alle antwoorden moet geven. Dat je anders boos wordt. Dat je dan zegt dat niemand slimmer is dan jij bent. Dat je veelte veel praat, omdat je dus steeds antwoord wil geven op de vragen van de leraren. Neem nu bijvoorbeeld Prof.....'
'Als er hier iemand veel praat ben jij het wel. Echt Hugo wat raasklak , jij allemaal' onderbrak Rose haar broertje.
'Dat bedoel ik, jij moet altijd alles beter weten. Slimpie'
'Liever een slimpie, dan een vuurtoren.'
'SlyherinsVriend'
'Hé, Hugo, kan je niet op groen schieten, dan kan ik doorlopen.'werp Rose haar roodharige broertje toe.
'En nu is het aflopen!' schreeuwde papa vanaf de bank. Hij had de ochtendprofeet op de salontafel gegooid en stond op. 'Zij jullie helemaal belazerd.'
'Ja, maar pap' begon Hugo. Ron Weasley was slang en torende hoog boven zijn kinderen uit, die hem beide angstig aanstaarde. Meestal was het mama die zei dat ze op moesten houden. Rons hoofd dat altijd al rood was van de sproeten, was nu roder van woede.
'Elkaar een beetje uitschelden om niks. Stelletje kleuters!' riep hij woede tegen zijn kinderen.
'Het word tijd dat de school weer begint' bemoeide mama zich er mee. 'Niet weer Ron?'
'Ja, zeker.' zei papa. 'Eindelijk weer rust in de tent.'


Reacties:


RivLovee
RivLovee zei op 26 nov 2013 - 6:15:
Niet weer Ron?, GENIAAL! Hihi, meldig voor als er een nieuw CHAPTER komt


Rukia
Rukia zei op 7 nov 2013 - 17:49:
zat liever op zijn gat, ben jij vlaams?
trouwens erg leuk geschreven, Ron met een nog roder gezicht, nice