Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Subtropische verrassing » Hoofdstuk 26

Subtropische verrassing

1 mei 2009 - 13:03

1290

0

378



Hoofdstuk 26

David wordt wakker en kijkt naar de mooie meid in zijn armen. Voorzichtig maakt hij haar wakker. Gerda kijkt hem aan, glimlacht en mompelt: “Hemels mr Miller.”¯
“Wat die oorbellen? Zijn die hemels?”¯ roept David uit.
“Nee gekkie, jij bent hemels. Oeps, oorbellen.”¯ Ze rolt uit bed op zoek naar haar duster en duikelt er een klein zwart doosje uit op.
“Alsjeblieft voor jou omdat ik ook van jou houd.”¯ David neemt verbaast het pakje aan en opent het.
“Wow schat”¯ roept hij uit. “Oorbellen wat een verrassing. Hoe wist je dat?”¯
“Ik wist het niet maar ik ken een grote fan van jou die wist dat jij gaatjes in je oren had en dus ook in je vrije tijd oorbellen draagt.”¯ David grijnst.
“Mag ik raden? Claudette?”¯ Gerda knikt.
“Ik had die gaatjes nog niet opgemerkt. Hé David doe je ze nog in of vindt je ze niet mooi?”¯ David lacht verlegen.
“Ze zijn fantastisch en ik doe ze gelijk in. Goed? Kom je douchen, mag je mijn rug wassen.?
“Alleen je rug?”¯ vraagt Gerda schertsend. “Ik wil de rest anders ook wel doen hoor.”¯ Met elkaar stoeiend lopen ze naar de badkamer, ontbijt zal wel niks meer worden vandaag.

Isabelle is op weg naar de massageruimte ze heeft een afspraak voor massage. Ze verheugt zich erop om Urs weer te zien. Die is al dagen onvindbaar. Ze klopt op de deur en een vreemde man opent die. Eros doet de deur open.
“Jij moet Isabelle Vögel zijn.? Isabelle knikt en denkt: “Wat doet hij hier en waar is Urs?”¯
“Kom binnen, kleed je maar even uit en ga alvast op de massagetafel liggen. Verschrikt kijkt Isabelle hem aan en stamelt: “Waar is Urs? Eros lacht.
“Die is voor privé-zaken een aantal dagen van boord geweest en heeft nu een beperkter rooster.”¯ Beduusd laat Isabelle zich van Eros masseren. Ze snapt er niets van. Na afloop vraagt ze Eros of het mogelijk is een afspraak bij Urs te maken. Eros schudt zijn hoofd.
“Het spijt me maar ik heb al zijn afspraken overgenomen. Heeft u bezwaar om door mij gemasseerd te worden?”¯
“Neen dat niet”¯ klinkt haar antwoordt. “Maar ik had hem graag nog eens gesproken.”¯ Eros lacht.
“Als ik u dan een tip mag geven. Ik weet dat Urs aan wal gaat in Djerba. U weet wel dat zonovergoten eiland voor de Tunesische kust.”¯ Ze knikt afwezig.
“Dank u wel en tot ziens.”¯

Carlos zit in zijn hut te werken als er geklopt wordt.
“Binnen”¯ roept hij. Urs steekt zijn hoofd om de deur.
“Kan ik alsjeblieft nog even met je praten?”¯
Carlos zucht en knikt.
“Kom binnen.”¯ Ongemakkelijk schuift Urs binnen. “Ik was gisteren laaiend op jou”¯ begin hij. Carlos trekt een wenkbrauw omhoog.
“En wat dacht je wat ik was? Ga nu alsjeblieft niet weer zielig doen want dat staat je niet.”¯ Urs voelt zich kleiner worden. Hij dacht dat het op zou luchten als hij met Carlos zou praten maar die scheen nog steeds bij zijn mening te blijven. Geen wonder hoe hij naar Annika keek.
“Ik heb jou gisteren met Annika in het zwembad gezien”¯ gaat Urs verder. “En ik begrijp nu jouw reactie. Je bent zelf verliefd op Annika.”¯ Carlos doet zijn mond open om iets te zeggen en realiseert zich ineens wat Urs daarnet zei.
“Hoe kom je daar in hemelsnaam bij”¯ roept Carlos uit.
“Jij had haar in jou armen, dat heb ik zelf gezien.”¯
“Ja dat weet ik zelf ook wel”¯ zegt Carlos. “Maar het is niet wat jij denkt. Ze wilde graag zwemmen en toen ging ze kopje onder en heb ik haar uit het water gehaald, dat is alles.”¯ Hij hoopt stilletjes dat Urs niet heeft gezien dat hij haar gekust heeft.
“Ja, ja”¯ bauwt Urs “En ze leefde nog lang en gelukkig”¯.
“Hé makker rustig aan jij. Ik heb niks met Annika.”¯
“Nog niets”¯denkt hij.
“En als jij een vent was hield je woord en hielp haar waar je kon. Dan zette jij je ego overboord.”¯ Urs geeft gelijk zijn weerwoord.
“Maar jij wilt aan één kant proberen haar te verleiden en ziet mij als een hindernis”¯. Carlos gaat verder.
“Je weet dat je bij mij een potje kunt breken omdat jij mijn vriend bent, maar als ik jou was zou ik nu maar goed oppassen met wat je doet of zegt. Jij hebt mij beloofd Annika’s therapie te doen ofschoon je duivels goed weet dat Annika niets voor je voelt. Nu dat moeilijker blijkt dan jij had gedacht ga je gekke dingen in je hoofd halen. Dus ik zeg je nu als kapitein: Je doet je werk als haar therapeut zoals het hoort. Zo niet, dan gooi ik de roosters om en dan mag jij de masseersalon weer in en Eros doet die therapie. Is dat begrepen?”¯ Urs kijkt Carlos woedend aan.
“Weet je wat? “Doe jij maar wat je wilt ik ga met alle plezier die massage salon in. Ik wil Annika niet meer zien en jouw ook niet meer.”¯ Vervolgens beent hij naar de deur en gooit die met een smak dicht. Carlos staart hem na en denkt bij zichzelf, hier ga jij spijt van krijgen kerel, dat zweer ik jou. De daad bij het woord voegend gooit hij de roosters van zijn twee masseurs om. Vanaf morgen doet Eros Annika’s therapie. Hij neemt de telefoon om Eros van die verandering op de hoogte te stellen. Hij zou het niet kunnen verdragen dat Urs nog aan haar zit.

Urs zit aan dek. Hij is laaiend op Carlos, want hij kent hem goed genoeg om te weten dat hij gelijk de roosters zal opgooien. Heel even denkt hij na of hij weer terug zal gaan. Nee, geen denken aan, zelfs al zou hij hem willen ontslaan. Hij denkt aan Annika. Nu ziet hij haar niet meer. Zijn hart doet pijn, hij kan niet zonder haar. Nog nooit is hij zo verliefd geweest. Nog nooit was er een vrouw waar hij alles voor wilde doen. Nee, hij is niet verliefd, hij houdt intens van haar. Hij denkt terug aan de tijd met haar voor het ongeval. Hoeveel plezier ze samen hebben gehad. Hij zucht en gaat op zoek naar Annika om met haar te praten.

Claudette en Seb zitten aan een verlaat ontbijtje. Ze zijn een beetje verwonderd dat Gerda en David nog niet in de ontbijtzaal zijn. Seb vraagt de ober of de beide al ontbeten hebben. De ober schudt zijn hoofd en zegt nog niemand uit beide hutnummers te hebben gezien. Claudette lacht.
“Volgens mij zijn die twee oorbellen aan het testen.”¯ Seb fronst zijn voorhoofd.
“Ik denk eerder dat ze in het bedank ritueel zitten.”¯
“Zou je denken?”¯ meent Claudette.
“Jaloers?”¯ vraagt Seb.
“Neen”¯ schudt Claudette haar hoofd. “Ik gun David en Gerda elkaar van harte. Een leuk stel bij elkaar.”¯ Seb slaakt een zucht.
“Betekent dat ik me niet meer ongerust hoeft te maken dat jij met die Amerikaan aan de haal gaat?”¯ Zij lacht.
“Sebby je zou beter moeten weten.”¯ Dan klinkt achter hen.
“Goede morgen.”¯
“Hé David en Gerda leuk dat jullie er zijn”¯ zegt Seb. De twee schuiven aan.Gerda knipoogt naar Claudette, die gezien heeft dat Gerda prachtige oorbellen heeft.
“Gerda wat mooi, heb jij die van David gekregen?”¯ Gerda knikt.
“Mooi hé?”¯ Zij kijkt naar David en lacht.
“Zo te zien heb jij ook nieuwe oorbellen.”¯
“Ja”¯ lacht David. “En daar heb ik me al uitgebreid voor bedankt.”¯ Alle vier lachen ze. “Claudette hoe vindt je Sebs cadeau?”¯
“Fantastische mooi”¯ zucht ze. Seb houd zijn zegelring onder Davids neus.
“Moet je zien man, van Claudette gehad.”¯ David fluit tussen zijn tanden.
“Bofkont.”¯ Ze besluiten morgen samen aan wal te gaan in Djerba om lekker een dagje strand te doen. Dan doen ze vandaag lekker luieren aan boord. Het is tenslotte vakantie.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.