Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Het leven van Jill - PAUSED » H4 - Michelle

Het leven van Jill - PAUSED

14 nov 2013 - 0:08

2322

4

564



H4 - Michelle

Ik begin met een special thanks richting mijn zusje en mijn beste vriendin voor het helpen. Hoofdstuk 4 is een heel stuk langer geworden dan dat ik had verwacht. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. O, en het boek dat Jill leest heet Beautiful Creatures, mocht je het interessant vinden.

We besloten een omweg te nemen zodat we nog wat meer wat de stad kregen te zien. Na een minuut of 15 te hebben gelopen kwamen we in het centrum. Overal waar je keek waren restaurantjes, kledingwinkels en warenhuizen. Noa en ik keken elkaar aan 'Wauw, ze hebben echt zo veel kledingwinkels hier.' zei Noa enthousiast. 'Ja, en kijk een soort, uh.. Mediamarkt. Laten we gaan kijken of ze nog leuke films hebben!' antwoordde ik. We liepen de grote elektronicawinkel in keken wat rond en liepen daarna door naar de dvd's. 'O, kijk deze film wil ik echt zien!' zei ik met een brede glimlach. Noa keek op van de dvd die ze in haar handen had en zei '17 Again! Dat is met Zac Efron, toch?' 'Ja! Ja!' zei ik net iets te blij. 'Dat vind ik zo'n lekker ding.' antwoordde Noa.
'Mwa, hij is leuk. Maar ik vind Liam nog steeds leuker.' pestte ik mijn kleine zusje.
Ik weet dat ze One Direction niet leuk vind en dat maakt het juist zo leuk om haar er af en toe mee te pesten.
Noa keek me aan en trok een wenkbrauw op en begon toen hard te lachen, zo hard dat een meisje een stukje verderop geïrriteerd omkeek. We zette allebei zo'n neppe brede glimlach op, om haar nog even net iets meer te vervelen en liepen daarna snel met 17 Again in onze handen naar de kassa.
Ik had de dvd op de band gelegd en liep richting het meisje. Ze lachte vriendelijk en vroeg 'Did you find everything you need?' 'Yes.' antwoordde ik.
'It will be £9.' Ik gaf haar het geld en stopte de dvd in een tasje. 'Would you like to have the receipt?' 'No thanks, have a nice day.' zei ik terwijl ik samen met Noa de winkel weer uitliep.

We liepen rustig door de winkelstraat wanneer Noa begon te klagen over een knorrende buik en het feit dat ze al sinds vanmorgen niets meer had gegeten. 'Laten we maar op zoek gaan naar snackbar of iets dergelijks.' antwoordde ik
Noa keek rond en haar ogen vielen op een fast service restaurant, je kent dat wel, zoiets als McDonald's en KFC. 'Laten we daar gaan eten.' zei Noa al wijzend naar Nando's. Ik begon te giechelen 'Nando's! Dat is Niall Horan lievelings!'
Noa keek me kort aan, weer met die wenkbrauw, en zonder iets te zeggen liep ze richting het restaurant. Ik liep vlug achter haar aan. Eenmaal binnen sloten we achterin de rij aan.


Ik nam nog een grote hap van mijn wrap met kip en zei 'Pff, ik krijg het niet op. Ik zit vol.'
'Ik ook, ' zei Noa die iets onderuitgezakt in de banken van Nando's zat. 'laten we gaan!' ze ging weer rechtop zitten. Ik raapte de verpakkingen van het eten bij elkaar en legde deze op het dienblad. Trok mijn jas aan en liep met het dienblad naar de prullenbak, leegde het dienblad en zette het weg.
We liepen Nando's uit en terug de winkelstraat in.
'Jill, laten we even hier kijken!' zei Noa
Ik keek opzij en zag hoe gigantisch de winkel was waar mijn zusje naar binnen wilde. We liepen naar binnen en paste jurkjes, broeken, shirts en bloesjes. Gingen naar kassa en liepen weer naar buiten. En zo ging het nog wel even door we gingen naar Primark, Topshop, Forever21, H&M, Mango, Urban Outfitters en als laatste nog even naar Zara.
Uitgeput en met volle tassen gingen we naar huis.

Toen we daar aankwamen kwam mijn moeder net van boven. 'Hee dames! Nou het ziet eruit alsof jullie een lange en vermoeiende schooldag hebben gehad.' zei ze al wijzend naar de tassen vol nieuwe kleding. We vertelde wat we hadden gedaan vandaag en wat we op school allemaal te horen hadden gekregen, liepen een modeshowtje voor mama en brachten de kleding daarna naar boven.
'AAAAH!' gilde ik. Noa kwam geschrokken binnenrennen 'Wat ? Wat is er!?' 'Mama heeft mijn tv en computer aangesloten.' antwoordde ik.
Noa stormde naar haar kamer en gilde 'Hell yeah! Nu kan ik eindelijk op Facebook en Twitter en Youtube en Instragram en en en..'
Ik liep naar beneden en gaf mama een dikke zoen op haar wang. 'Bedankt mam!' 'Waarvoor schat?' vroeg ze. 'Voor het aansluiten van mijn tv en computer boven!' 'O, dat.' zei ze sarcastisch. We lachten. 'Kan ik nog iets voor je doen?' vroeg ik. 'Nou, ik ben zout vergeten bij het boodschappen doen, zou je er even om kunnen?' 'Ja, tuurlijk geen probleem.' ik pakte het geld aan dat mijn moeder ondertussen uit haar portemonnee had gehaald trok mijn jas weer aan en liep naar de supermarkt. Dat was letterlijk om de hoek, als je onze voortuin uitliep ging je rechts en dan aan het einde van de straat weer rechts.

Ik liep de supermarkt binnen, het was kleiner dan ik had verwacht. Van buiten zag het er namelijk best redelijk uit. Ik liep de paden door en kwam bij het rek met kruiden en specerijen. Liet mijn ogen langzaam over het rek glijden en.. Jep, hebbes, zout! Ik bukte om het te pakken en precies op dat moment botst er iemand tegen me op. Bof, vol op me kont. Daar zat ik dan. 'O, I'm so sorry! I didn't mean to.. I.. O gosh.. Are you okay?' Ik keek omhoog en lachte 'Yes, I'm okay. Don't you worry.' Het meisje trok me aan mijn hand omhoog en stelde zich meteen voor, 'Hi, I'm Michelle. I live like two blocks away. I've never seen you before, right? Are you new here?' aan de manier waarop ze haar naam uitsprak kon ik horen dat ze niet Engels is maar wat wel kon ik er niet echt uit opmaken. 'Hi,' ik stak mijn rechterhand netjes naar haar uit, 'My name is Jill. I moved here 2 days ago. We're from Holland.' Michelle keek verbaasd 'O,' ze begon te lachen 'en dan staan wij hier in het Engels moeilijk te doen.'
Ik keek haar verbaasd maar opgelucht aan. 'Dus, je bent hier net komen wonen!?' 'Ja,' antwoordde ik 'samen met mijn zusje, broertje en ouders.'
'Leuk! En heb je de stad al een beetje verkend?' vroeg ze oprecht geïnteresseerd. 'Mwa, een beetje. Ik heb het park al gezien, ik vind het prachtig. En een deel van de winkels, maar dat waren er te veel voor op één dag.' zei ik lachend. 'Je bent vast op Oxford Street geweest, het is inderdaad gigantisch daar. Maar wel heerlijk shoppen.'
Ondertussen had ook Michelle gevonden wat ze nodig had en liepen we samen naar de kassa. Na dat we betaalt hadden liepen we naar buiten. 'Ik moet deze kant op.' zei ik terwijl ik naar links wees. 'O, ik ook, anders lopen we nog een stukje samen.' stelde Michelle voor. Ik knikte al lachend en we liepen samen richting huis.
We hebben het echt over van alles gehad.
Eerst over waarom wij hier zijn komen wonen en waar we precies vandaan kwamen. Wat ik voor school doe en over Noa en het feit dat zij eigenlijk mijn beste vriendinnetje is.
En toen nog over haar, haar ouders, het restaurant van haar ouders en waar ze in Nederland woonden.

Ik stopte voor ons huis. 'Ik ben er! En moet jij nog ver?'
'Nee ik woon daar.' en ze wees naar een groot modern huis. 'Maar dat is maar 4 huizen verder op!' merkte ik op. 'Ja! Heb je morgen iets te doen?' vroeg Michelle nieuwsgierig. 'Ik moet mijn examens leren maar ik denk dat ik 's middags wel tijd heb hoor. Waarom?' 'Ik dacht dan laat ik jou en Noa de stad een nog beetje zien.' 'Ja, dat lijkt me super. Ik zal het even aan Noa voorstellen en dan uhh.. WhatsApp ik je wel even!?' 'Prima!' ze pakte mijn iPhone aan en zette haar telefoonnummer erin.
'Dank je wel. En ik stuur je nog wel een berichtje dan.'
'Is goed, ik hoor het wel.' zei ze terwijl ze zwaaiend weg liep.

Ik ging naar binnen en liep direct door naar de keuken. Gaf het zout en het wisselgeld aan mijn moeder en liep naar boven. Noa's kamer binnen, ze zat achter haar computer. 'Hee zus.' zei ze met haar ogen nog steeds gefocust op het beeldscherm. 'Waar was je?' 'Hee,' antwoordde ik 'even zout halen voor mama bij de supermarkt om de hoek. Je raad nooit wat daar is gebeurt.'
'Vertel!' zei Noa die nog steeds haar ogen niet van het beeldscherm afkreeg.
'Nou ik bukte, en toen liep er een meisje tegen me op, Michelle, ze is ook Nederlands. Ze woont 4 huizen verderop en haar ouders hebben een restaurantje in de stad. Ze heeft me haar nummer gegeven en wil ons morgen nog een deel van de stad laten zien!.'
'Hm, o, ja leuk! Hoe oud is ze?'
'19 is ze volgens mij.'
'Cool.' antwoordde ze kort. Ik besefte dat ik niet erg veel reactie zou krijgen zo lang ze achter haar computer zat dus besloot ik haar maar te vragen wat ze aan het doen was.
'Gewoon, beetje Facebook, Twitter, Youtube. Heb je dit filmpje al gezien van die baby?' 'Welk filmpje? Welke baby?' vroeg ik.
'Wacht, o hier is het. Kijk Jill.' Ik ging wat dichter achter haar staan en keek over haar schouder mee naar een filmpje van een baby die verschrikkelijk hard aan het huilen is. 'Maar Noa dit is niet grappig dit is zielig.' 'Ja vind ik ook moet je zien waar die arme baby naar moet kijken.' zei ze lachend.
De camera draaide op dat moment naar de computer waarop een filmpje van One Direction werd afgespeeld.
Eerlijk gezegd, ook al ben dol op alle vijf die boys, ook ik moest hier heel hard om lachen. Ik gaf Noa een duwtje.

'Meiden! Het eten is bijna klaar komen jullie naar beneden om de tafel te dekken?' riep mama vanuit de keuken.
'Ja! Ik kom.' riepen we tegelijkertijd terug.
We liepen de trap af, nog steeds aan het lachen om het filmpje van die baby.
We gingen de keuken in en deden de kastjes open. Ik pakte borden, vorken en messen. Noa pakte de placemats, glazen en een grote fles met water. Zo liepen we de eetkamer in en dekte de tafel.
Mama zette het eten op tafel en riep Max achter de televisie vandaan en mijn vader uit zijn kantoor.
Papa kwam binnen lopen, 'He prinsesjes, hoe was jullie dag?'
We gingen allemaal zitten en vertelde papa wat er allemaal gebeurt was.
School, de stad, alle kleding, de supermarkt en Michelle natuurlijk.
Mijn vader luisterde aandachtig en toen zowel Noa als ik uitgepraat waren vroeg hij 'Zijn jullie nog gaan hardlopen vanochtend?' 'Ja, ik heb Jill vanmorgen om half 6 wakker gemaakt en om ongeveer kwart voor 6 gingen we van huis.' antwoordde Noa. 'Ja, vermoeiend maar wel lekker zo op de vroege ochtend. Ik denk dat ik dit wel vol houd. Zeker als Noa iedere ochtend om half 6 naast mijn bed staat te blèren.' zei ik terwijl ik luid lachte.


Na het eten hielpen we nog even met de tafel afruimen en ging ik naar boven.
Ik pakte mijn boek en besloot op bed verder te lezen.

" 2 September. Een nieuw meisje.

Acht straten. Dat was de afstand tussen Cotton Bend en Jackson High. Eigenlijk kwam het erop neer dat ik mijn hele leven steeds opnieuw kon beleven door acht straten op en af te gaan, en acht straten waren net genoeg om een vreemde zwarte lijkwagen uit je hoofd te bannen... "

Noa kwam binnen net gedouched en in pyjama, ik keek op uit mijn boek. 'Heb je zin om 17 Again te kijken?' vroeg ze zachtjes. Ik weet niet waarom ze zachtjes praatte, er lag nog niemand op bed. Misschien was het omdat ik aan het lezen was. Ik heb geen idee.
'Ja, is goed. Ik haal even mijn make-up van mijn gezicht en trek mijn pyjama vast aan.' zei ik terwijl ik opstond en mijn boek terugzette op de plank. 'Is goed, haal ik beneden even wat lekkers.' ze liep mijn kamer weer uit.
Ik haalde een pyjama, dit keer één met teddybeertjes, uit mijn kledingkast en liep naar de badkamer. Ik pakte mijn make-up doekjes uit de kast, haalde een doekje uit de verpakking en veegde de make-up van mijn gezicht. Trok mijn jurkje en legging uit en mijn pyjama aan. Pakte mijn elastiekje en deed mijn haar in een warrige staart. Ik liep terug mijn kamer in en ging op bed zitten, stak mijn hand onder mijn kussen en zocht naar mijn iPhone. Hebbes! Ik haalde de telefoon onder het kussen vandaan en ontgrendelde mijn scherm. Even Michelle een WhatsApp berichtje sturen.

*Hee Michelle, Noa en ik zouden morgen graag mee gaan om nog wat van de stad te zien. Hoe laat en waar zullen we afspreken? x, Jill.*

Noa kwam mijn kamer binnen en zette een grote bak zoute popcorn en 2 blikjes Pepsi neer op mijn bureau.
'Zal ik de dvd er in doen?' vroeg ik.
'Nee joh, zo gebeurt.'
'Ik pak wel even jouw kussens en deken dan kunnen we die tegen de rand zetten. Dat zit wat beter.' Noa knikte, 'Hm, m.'
Ik pakte Noa haar kussens en deken en liep mijn kamer weer in. 'Je telefoon ging af.' zei Noa.
'O, dat zal Michelle wel zijn.' Ik graaide weer wat onder mijn kussen en toen ik de iPhone te pakken had ontgrendelde ik het scherm. 'Jep, het is Michelle.' Ik las het berichtje hardop aan haar voor.

*Leuk, ik heb er zin in. Zullen we om 1 uur afspreken? Dan kom ik jullie wel ophalen.*

Noa antwoordde, '1 uur is prima toch, kunnen we morgen ochtend eerst nog even leren en een rondje hardlopen.'
'Ja dat vind ik een goed plan.'
Ik begon te typen.

*1 uur is prima. Wij hebben er ook zin in. Tot morgen en slaap lekker voor straks.*

Ik kreeg direct antwoord.

*Dank je wel, jullie ook. Tot morgen!*

Noa zat ondertussen op bed met de afstandsbediening in haar hand en startte de film. Ik plofte naast Noa tussen alle kussens en dekens en pakte de grote bak met popcorn en zette deze op schoot.
De film begon.


Reacties:


williewortel
williewortel zei op 10 dec 2013 - 20:47:
wil je mij een melding geven? xx


LoisLove1D
LoisLove1D zei op 14 nov 2013 - 20:05:
Het is echt een leuk verhaal! Melding! Xx


RivLovee
RivLovee zei op 14 nov 2013 - 18:41:
Zooo, lang!!
Je mag mij ook een melding geven hoor!
Ps, wil je bij mijn verhalen kijken (RECLAME!! )


Anne
Anne zei op 14 nov 2013 - 7:02:
Normaal hou ik niet zo van lange hoofdstukken, maar deze is goed geschreven! Melding voor mij! Xx