Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Lily Luna Potter » Chapter Two

Lily Luna Potter

5 dec 2013 - 16:56

649

7

741



Chapter Two

Heuii mensjes (nouww alleen narcicssa nog maar) Hier is mijn nieuw chapter! Wachtt, Narcissa, DE MOEDER VAN DRACO!! Heey, Vera doet een ontdekking! =)

De trein komt schokkerig in beweging. Het uitzicht veranderd en vaagt steeds sneller weg. De coupé waar ik in zit is oud en met toverkunst weer opgelapt. Albus praat met James over Zwerkbal, een tovenaars spel dat op bezemstelen word gespeeld. In mijn koffer liggen mijn schoolspullen en kostbaarheden, waaronder de Ontzichtbaarheidsmantel. Eerst wou ik hem niet aannemen.

Papa liep naar me toe en gaf me een soort zilveren pakketje. Verbaasd keek ik hem aan, hij grinnikte terug. De zachte stof van de mantel gleed door mijn handen. ‘Wat is dit?,’ vroeg ik hem. Het antwoord duurde een tijdje, hij zocht naar de juiste woorden. ‘Het is een Reliek, van het sprookje.’ Ik snapte er nog steeds niks van. Papa en mama lazen me altijd maar 1 sprookje voor, over de 3 broeders. En die drie gebroeders hadden allemaal een ding gekregen, maar de Dood kon ze toch krijgen. Alleen de 3de broer was slim genoeg om een Ontzichtbaarheidsmantel te vragen. Papa rukte me uit mijn gedachten door te gniffelen, lachen. ‘Is dit-‘ ik stopte, ik wist niet of het raar zou zijn om dat te vragen. ‘-dit de.. Ontzichtbaarheidsmatel?’ ik keek verwachtingsvol naar papa, zei ik nu iets raars. Maar papa glimlachte alleen en knikte. Met grote ogen keek ik hem aan. ‘Maar waarom krijg ík dit?’ ‘Omdat,’ begon papa. ‘jij het 3de kind bent. En je bent dan wel geen jongen, maar wel de 3de.’ Gelukzalig keek ik naar de kostbare mantel in mijn handen.

Jaaa!!!’ gilde Scorpius Malfidus hard. Blijkbaar had hij één van de kleren van een andere te pakken gekregen. Mijn hoofd draait op volle toeren, moet ik er iets van zeggen?? Hij is wel 2 jaar ouder.. Tijd om langer na te denken heb ik niet nodig, James pakt behendig zijn toverstaf en roept: ‘Expelliarmus!’ De toverstaf van Malfidus vliegt door de lucht en Albus vangt hem behendig op. Een seconde blijft hij Malfidus stil staan, dan breekt de hel los. De jongen waarvan hij de kleren had afgepakt pakt hij nu ook zijn staf af. Een paar spreuken spuien uit zijn mond, zonder effect. Dan roept hij: ‘Sectumsempra!’ Deze spreuk heeft wel effect. Vol afschuw zie ik hoe Albus word toegetakeld met onzichtbare zwaarden. James schreeuwt heel hard. Mensen rennen op en aan. Albus word naar Madame Pleister gebracht en ik voel me misselijk worden.

Rillend zit ik in de coupé. James zit vlak naast me met zijn hand om mijn schouder. Het voelt veilig, maar ook kinderachtig. De deur van de oude coupé glijd geluidloos open. Roos en Hugo komen bij ons zitten. Zwijgend zitten we in de oude trein. Ik sla mijn ogen neer, hoop dat Albus nog niet dood is. James vertelde dat papa deze spreuk ook wel eens had gebruikt op Draco Malfidus en dat dat ook goed kwam. Ik word uit mijn gedachten gerukt door Rosa, die opgewonden kwettert. Ik kijk rond en zie dat ik de enige ben die het hoorde, de anderen zijn in gedachten verzonken.

Net zo schokkend als vertrekken staat de Zweinsteinexpress stil. Met mijn koffer en Rosa loop ik de trein uit. Een iets oudere, grote man roept alle eerstejaars bij hem. Na een eindje lopen komen we bij een groot meer aan die volgebouwd is met bootjes. Met zijn drieën moeten we in een bootje gaat zitten. Mij lijkt het vreselijk, straks kiept hij om? Mijn gedachten worden afgeleid door een meisje die erg hard mijn naam roept. Als ik me in de richting van het geluid draai zie ik Evalynn opwekt zwaaien. Samen met nog een jongen genaamd Nick Rater. De bootjes varen langzaam over het grote meer. Onder weg geeft Hagrid, zo heet de grote man, informatie over Zwijnstein. Na eventjes varen let niemand er meer op. Iedereens aandacht ligt bij het mega kasteel dat voor ons opdoemt. Als ik opzij kijkt zie ik dat Evalynn met grote ogen naar het gebouw kijkt.


Reacties:

1 2

Lily
Lily zei op 22 mei 2016 - 18:00:
Lily heeft wel geluk hoor, meteen al de Onzichtbaarheidsmantel en de Sluipwegwijzer! Ik ben jaloers!


hpyasmine12
hpyasmine12 zei op 29 dec 2015 - 23:41:
Cool! Ook da Lily zo zenuwachtig is, vind ik wel een beetje zielig maar iedereen is dat vast. En nu krijg ik ook een beter beeld van de Hogwartsexpress! Het enige ding wat me botherd, is dat je soms ZwIJnstijn schrijft en soms op de goede manier. x


Rukia
Rukia zei op 16 dec 2013 - 19:17:
Sectumsempra? Pfoe, hoe komt Scorpius er op, nog een grotere etter dan zijn vader, ga het zo snel mogelijk verder lezen, het is echt goed


Hermelien
Hermelien zei op 24 nov 2013 - 11:35:
Oelalaa adore it!
Indeed de tips van Nephilim zou ik zeker toepassen cause die zijn heel erg nuttig. Ik schreef vroeger ook like that, en toen ik de tips gebruikte groei je alleen maar. c:

Besides that is het gewoon een geweldig leuk verhaal!
Keep on going!

xoxo


Nephilim
Nephilim zei op 22 nov 2013 - 22:27:
Alrighty, het idee is er, en het is een goed idee. Alleen zijn er wel een paar fouten waar je echt op moet gaan letten. Let op, dit is opbouwende kritiek, dus hier leer je weer wat van.

Als je een dialoog start (dus een gesprek tussen twee of meerdere personages) is het het slimst om te beginnen op een volgende regel. Dit is voor de lezer een stuk duidelijker en zal minder snel gaan irriteren.

Bijvoorbeeld
Hoe jij het zou schrijven:
Papa liep naar me toe en gaf me een soort zilveren pakketje. Verbaasd keek ik hem aan, hij grinnikte terug. De zachte stof van de mantel gleed door mijn handen. ‘Wat is dit?,’ vroeg ik hem. Het antwoord duurde een tijdje, hij zocht naar de juiste woorden. ‘Het is een Reliek, van het sprookje.’ Ik snapte er nog steeds niks van. Papa en mama lazen me altijd maar 1 sprookje voor, over de 3 broeders.

Hoe het moet:
Papa liep naar me toe en gaf me een soort zilveren pakketje. Verbaasd keek ik hem aan, hij grinnikte terug. De zachte stof van de mantel gleed door mijn handen.
‘Wat is dit?,’ vroeg ik hem. Het antwoord duurde een tijdje, hij zocht naar de juiste woorden.
‘Het is een Reliek, van het sprookje.’ Ik snapte er nog steeds niks van. Papa en mama lazen me altijd maar 1 sprookje voor, over de 3 broeders.


En een ander iets is, dat als je bijv. een huisdier wilt gaan omschrijven, gebruik dan je fantasie in plaats van plaatjes op te zoeken. Als je een boek schrijft kan je er ook geen link in zetten die vervolgens naar de foto van een uil schiet.
Gebruik je fantasie en omschrijf die uil, zoals jij het wilt.

Nogmaals, het idee is echt leuk! Maar let op je fouten.
Dit is opbouwende kritiek, en echt niet om je te pesten. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen.
xoxo.