Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Avatar » Forbidden Love [An Avatar love story] » 6) a new life in ba sing se

Forbidden Love [An Avatar love story]

15 mei 2009 - 17:31

839

1

310



6) a new life in ba sing se

Het vervolg...

Het is ondertussen een jaar geleden dat sam en zuko elkaar voor het laatst zagen.Iroh en Zuko besloten om naar de hoofdstad van het Aarderijk, Ba Sing Se, te gaan.Onderweg kwamen ze Jet tegen,een jongen die naar Ba Sing Se ging om een nieuw leven te beginnen. Wanneer hij zag dat Iroh Vuursturen gebruikte om zijn thee te verwarmen, besloot Jet woedend om hen te ontmaskeren als Vuurmeesters.
Aangekomen in Ba Sing Se vonden Zuko en Iroh een plaats om te wonen. Ze kregen allebei een baan in een theehuis als obers.
Ondertussen onderneemt Jet verschillende pogingen om te bewijzen dat Zuko en Iroh Vuurmeesters zijn, maar deze mislukten...


Zuko bleef het moeilijk vinden om zich aan te passen aan het leven in Ba Sing Se. Onlangs had hij een afspraakje gehad met Jin, een jong meisje dat een vaste klant was in het theehuis waar Zuko werkte en een zwak voor hem had gekregen. Toen ze hem had mee uitgevraagt had hij haar afgewezen maar na lang aandringen van zijn oom had hij uiteindelijk toch toegestemd.
Het was allemaal een beetje gespannen verlopen.
Op het einde van hun afspraakje had Jin zuko een hint gegeven dat ze hem wou zoenen, maar zuko was er niet op in gegaan.
Uiteindelijk zoende ze hem toch maar net op dat moment zag zuko een meisje met een lange vlecht. Hij had even gedacht dat het sam was geweest en had de kus meteen gebroken. maar toen ze zich omdraaide bleek het iemand anders. Zuko had een enorme steek van teleurstelling gevoeld.
"Ik kan het niet," had hij tegen een ontgoocheld Jin gezegt. Ze had hem gevraagt of er iemand anders was en zuko had geknikt.
Wanneer hij thuis was gekomen en Iroh had gevraagt hoe het was geweest, ging zuko meteen naar zijn kamer zonder antwoord te geven.
"het is een jaar geleden, zuko. je moet je erover zetten." Dat had oom hem zo vaak gezegt en zuko probeerde het ook. Maar het lukte gewoon niet.
Ze was misschien uit zijn leven maar hij zag haar nog steeds in z'n dromen en gedachten...

De dagen gingen voorbij en op een ochtend trof Iroh zijn neefje ernstig ziek aan.
Zuko zag lijkbleek en kreeg zijn ogen bijna niet meer open.
"ik heb het zo koud," zei hij moeizaam. Iroh keek naar de druppeltjes zweet op zuko's voorhoofd. "ik ga hulp halen," zei iroh.
Iroh haaste zich zo snel als zijn benen het toe lieten naar de dichtsbijzijnde geneesheer.
"Mijn... mijn neefje. Hij heeft hulp nodig. nu!" zei Iroh gehaast tegen een vrouw.
"Het spijt me verschrikkelijk maar Meneer Jinju is de komende uren niet beschikbaar.Ietsje verder op is er nog een geneesheer ," zei ze beleeft.
Iroh knikte en draaide zich al om. "wacht!" Een jonge dame kwam op Iroh afgelopen. "Ik ben het hulpje van Meneer Jinju. Ik kan u wel helpen."
Iroh keek het verpleegstertje kort aan. Ze kwam hem bekent voor maar daar was nu geen tijd voor. Samen liepen ze naar het appartement van Iroh.
zuko woelde in zijn slaap en zag er nog steeds doodziek uit.
"Hij heeft een verschrikkelijke koorts opgelopen," vertelde het verpleegstertje nadat ze zuko had onderzocht.
"Hij moet medicijnen nemen maar daar kan ik wel voor zorgen."
Ze legde voorzichtig een natte doek op zijn voorhoofd.
"verder moet er dag en nacht iemand bij hem blijven."
Iroh knikte en keek het verpleegstertje aan.
Hij zou zweren dat hij dat gezicht al eerder had gezien.
Ze stond op. "Excuseert u mij, ik ga nu de medicijnen halen."
Toen ze naar de deur liep wist hij het opeens weer.
"Bedankt voor je hulp, sam."
Het verpleegstertje bleef met een ruk voor de deur staan.
"Ik dacht dat u me niet meer herkende," zei ze nauwelijks hoorbaar.
Ze draaide zich om naar Iroh. "U hoeft dit niet alleen te doen. Ik zal zo vaak als ik kan bij hem blijven," zei Sam. Ze keek nog even naar zuko, die nog steeds lag te slapen, en liep toen de deur uit...

Wekenlang bleef iroh met de hulp van sam voor zuko zorgen. sam deed zoveel als ze kon voor hem. Zuko werd soms even wakker maar hij was te ziek om sam te herkennen. Desondanks genoot sam van iedere seconde dat ze bij hem was. Na een poosje was sam ervan overtuigd dat zuko weer zou genezen. Sam wilde voor zuko blijven zorgen. tenminste tot hij weer helemaal beter was en hij haar zou herkennen. maar het lot besliste anders...

Op een dag wou Iroh zuko's kamer binnengaan toen hij de zachte stem van sam herkende.
Ze hield zuko's hand vast en er gleden een paar tranen over haar wangen.
"oh li misschien kan je me niet horen maar ik moest je zien voor ik weg ga.
Ik moet weer gaan voor dat iemand me betrapt. Ik mag je niet meer zien."
Ze streelde met haar hand zijn haar en kuste zijn lippen. Waarom was ik altijd zo verlegen, dacht sam. waarom heb ik hem nooit verteld wat ik voel.
Zuko opende moeizaam z'n ogen. Hij had haar lippen herkent. "Sam... Ik word weer beter... voor jou..." Sam keek hem verrast aan maar liep naar de deur.
ze moest nu echt gaan...


Reacties:


DreadQueen
DreadQueen zei op 11 juni 2009 - 16:16:
snel een verdolg maken!!
wil je zeggen als er een nieuwe is??
XX.