Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Ruïne » Proloog

Ruïne

5 dec 2013 - 21:01

562

7

433



Proloog

Doncaster, 6 februari 2010


Ik zou een aanhef schrijven, maar ik weet niet wat. ‘Lieve’ is zo… lief, en ik weet niet of ik je nog wel lief kan noemen na wat je me geflikt hebt. ‘Beste’ is misschien beter, want je bent mijn beste vriend. Nog steeds, ondanks alles. Zielig is dat, eigenlijk. Ik kan er niets aan doen. Maar de groet past niet, want de ‘beste’ zou niet doen wat jij gedaan hebt. ‘Geachte’ vind ik dan weer zo formeel, en laten we eerlijk zijn: formeel zijn we nooit geweest. En als we dat wel zouden zijn, vanaf nu, dan heb ik ook geen behoefte meer om je dit te schrijven. Of brieven in het vervolg. Niet dat er ooit een vervolg komt. Niet dat je dit ooit in handen zult krijgen. Niemand weet waar je bent. Klootzak.
Nou ja, meer groeten kon ik niet bedenken, dus dan zou ik alleen je naam erboven moeten schrijven. Dat vind ik dan ook weer zo onzinnig. Je weet dondersgoed wie je bent, dat dit voor jou is. Iedereen weet dat dit voor jou is. En het feit dat ik dit in jouw kamer schrijf, benadrukt dat alleen maar.
God, ik mis je. Zo erg. Zo belachelijk erg. Je houdt het niet voor mogelijk, denk ik. Het is natuurlijk al een jaar geleden en ik heb ook wel nieuwe vrienden gemaakt die – begrijp me niet verkeerd – geweldig zijn, maar het is gewoon niet hetzelfde. Ze zijn jou niet. Ze zullen jou ook nooit zijn. En het begint nu pas een beetje tot me door te dringen dat je misschien, of zelfs waarschijnlijk, niet meer terugkomt. Helemaal niet meer. Nooit meer.
En hoe melodramatisch het ook klinkt – ik kan het niet. Ik kan het niet alleen. Of nog specifieker: ik kan het niet zonder jou. De hoop dat je terug zou komen, heeft me tot hier aan toe gebracht. De belofte dat je op mijn verjaardag zou komen. Maar die belofte heb je gebroken en de hoop vervaagt langzaam. Ik voel het wegebben, steeds verder. Het is alweer een jaar geleden, verdomme. Klootzak.
En ik kan het niet meer. Hier, in jouw kamer, waar we zoveel herinneringen hebben opgebouwd… En nu zijn ze weg. Samen met je meubilair, samen met jou. Gewoon weg. Er zijn niet eens nieuwe mensen gekomen om alles weg te jagen, om opnieuw te verven en te laten zien dat het allemaal echt voorbij is. Het heeft vast met de crisis te maken, of zo. Ik weet het niet.
Hoe het ook zij – er is hier alleen maar leegte. En herinneringen, maar dat zijn halve herinneringen. Lege herinneringen. Alsof ze incompleet zijn, alsof ik ze verzonnen heb. Alsof ik alles verzonnen heb. Alsof ik
jou verzonnen heb.
En dat is gewoon te veel. Ik hou van je, ondanks alles. En ik kan er niet meer tegen. Je was mijn rots in de branding, al die jaren. Ik heb met moeite rond gespetterd, getracht je terug te vinden, gehoopt weer grip op je te krijgen, maar ik heb nog geen glimp van je opgevangen. Mijn armen zijn nu te moe. Mijn benen zijn verkrampt. Ik kan het niet meer. Ik geef het op, laat me meesleuren door de golven. Misschien dat het hiernamaals een weerzien voor me in petto heeft. Misschien ook niet. Ik hoop het maar. En ik zal er snel genoeg achter komen.

Vaarwel,
Harry


Reacties:

1 2

xarianatorx zei op 27 maart 2014 - 21:33:
melding!


Faylinn
Faylinn zei op 10 dec 2013 - 9:35:
Ohh wauw vet mooi!
Hmmhmm dus deze brief is van Harry naar Louis denk ik? Oh i'm so exited enzo.
Hihi^-^
I want to read moreee
Lots of xxxxx


tamarastyles
tamarastyles zei op 7 dec 2013 - 17:06:
Whahaha de andere reacties gelezen alemaal mensjes die net zo nieuwschierig zijn als ik. Nou ik hoop dat dit aan harry is gericht. Gewoon een leuke twist. Maar dit is waarschijnlijk gewoon weer aan louis gericht.

Ik denk dat hij os weggelopen van huis ofzo. Of dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Tsjaa dan heeft hij harry (of louis) achtergelaten, en is die boos.. ik heb nu al zo. In hoofdstuk 1

Ik ben benieuwd of je jezelf ook nog zou kunnen overtreffen. Lijkt me maar moeilijk,nadat ik de epiloog van ogen heb gelezen. xx


xDevilBitch
xDevilBitch zei op 6 dec 2013 - 19:15:
Oké. Nou, het begin is er. En ik moet zeggen dat het me echt heel benieuwd maakt naar wat er gebeurd is - de rest dus. Ik ben ook geneigd te zeggen dat deze brief aan Louis is geschreven, maar misschien heb je deze keer iets heel anders gedaan. I'll see.
En dan nog die andere prangende vraag: is het je gelukt te schrijven zonder te shippen, ehehe.


Chayenne
Chayenne zei op 6 dec 2013 - 17:12:
no, no, no.
harry die naar louis schrijf. Almost 100% sure.
Ikke ben benieuwd naar het gevolg! Dus snel verder alstublieft