Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Het leven van Jill - PAUSED » H12 - Een bijzonder vriendschapsverzoek

Het leven van Jill - PAUSED

11 dec 2013 - 15:16

2998

13

572



H12 - Een bijzonder vriendschapsverzoek

Ik weet het, het is een verschrikkelijk lang hoofdstuk. Was ook zeker niet de bedoeling. Ik hoop dat het goed weg leest, zo niet hoor ik het graag! Want dan probeer ik het de volgende keer op te splitsen in meerdere hoofdstukken. ENJOYYYY! P.S. Alvast mijn excuses naar alle Taylor Swift fans! =))))

Harry POV.

Ondertussen kwamen we aan bij de uitgang van het park. 'Thanks for helping me, I hope they won't follow me anymore.' zei ik. 'No problem Harry. It was very nice to meet you! You can keep the beanie, shawl and sunglasses. Just to be sure they won't recognize you.' zei ze met een lieve glimlach.
'Thanks, you're a great girl!' zei ik terwijl ik Jill een knuffel gaf. Ik liet haar langzaam los, keek haar nog even aan en liep toen weg. 'Bye love' zei ik terwijl ik nog een keertje omkeek. Er kwam een simpele 'Bye.' terug.

Ik liep richting huis. In mijn gedachte speelde ik alles wat er net gebeurt was nog een keer af; de paparazzi, de vrouw uit het patatkraampje, Jill..
Ik pakte Jills sjaal met beide handen vast en drukte hem tegen mijn neus, de zoete geur van granaatappel en vanille drong mijn neus binnen. Ik glimlachte,
Jill had verschrikkelijk veel indruk gemaakt. Ze was niet alleen prachtig met haar mooie bruine krullen en stralende groene ogen maar ook nog eens grappig en slim! Ik werd wakkergeschud uit mijn gedachten door mijn telefoon die begon te trillen. Ik haalde de telefoon uit mijn broekzak, Zayn Malik gaf het scherm aan. Ik haalde diep adem en nam op.
'Hazz, where are you!!? You promised you'd stay inside, remember?' ging Zayn te keer door de telefoon. Het was duidelijk dat Zayn erachter was dat ik weg was gegaan en dat hij hier niet blij mee was. 'Yes, I'm sorry. I had to go jogging, needed some fresh air. But I'm on my way home.' 'Hurry up a bit please. We're waiting for you outside.' zei Zayn, nog steeds duidelijk geirriteerd. 'Yes. I'll be there in 10 minutes.' antwoordde ik en ik hing de telefoon op.

Ongeveer vijf minuten later kwam ik aan bij het apartementencomplex. Ik liep naar binnen, de hal in, richting de lift en drukte op het knopje.
Weer ging mijn telefoon af. 'Seriously!?' zei ik hardop terwijl ik mijn iPhone weer uit mijn zak viste. Een WhatsApp berichtje. Ik opende WhatsApp, bovenaan stond Taylor Swift in dikke letters. Ik zuchtte en opende het berichtje.

*Harry, can we please talk? ..*

De lift ging open, ik stapte in en drukte op het knopje voor de 5e verdieping. De deuren van de lift gingen weer dicht en ik ging verder met het lezen van Taylors berichtje.

*.. I miss you. Can you call me, please? x*

Ik dacht kort na over hoe ik Taylor, op een vriendelijke manier, duidelijk kon maken dat ik hier totaal geen behoefte aan had en begon met typen..

*Can you please leave me alone for a while? At least untill you can be just friends with me again.*

Dit was niet heel erg vriendelijk maar wel duidelijk en bij Taylor is dat de enige manier. Zonder te wachten op haar antwoord sloot ik WhatsApp. Voorlopig was ik wel even klaar met de telefoontjes en berichtjes. Ik zette mijn telefoon op stil en stopte hem terug in mijn zak.
De lift deuren gingen open. Ik stapte de lift uit en liep naar buiten de galerij op. De jongens hingen alle vier rond bij mijn voordeur. Zayn was druk bezig met zijn telefoon, Niall lag dubbel om een grap van Louis en Liam zat op de grond tegen de muur met het boek Under the Dome van Stephen King.
Niall was de eerste die omkeek toen de deur naar de galerij dichtklapte.
'Hazz! Finally! Can you please open the door I really, really, really need to pee.' Ik knikte lachend, haalde mijn huissleutel uit mijn zak en opende de deur. Niall rende naar binnen, direct door naar het toilet, hij moest duidelijk erg nodig.
Zayn, Louis en Liam hingen hun jassen op en liepen door naar de woonkamer waar ze op de grote grijze hoekbank ploften.

Louis begon te lachen 'I like your new outfit.' hij wees naar Jills grote roze sjaal.
'You do? I can buy you one as well, if you want me to.' grapte ik terug terwijl ik de spullen van Jill op de eettafel legde.
Ik liep de keuken in.
'How did you get it?' zei Liam 'I mean it's not yours, is it?'
'No it's not mine.' lachte ik 'It's from a girl. Jill.' legde ik uit.
Nu was ook Zayn geintresseerd in mijn nieuwe outfit, 'Who is Jill? And why are you wearing her shawl and beanie?'
'Yeah, who is Jill?' zei Niall terwijl hij de gang uit kwam lopen. Hij liet zich, tussen Louis en Liam, in de bank zakken.
'I don't know where to start..' zei ik terwijl ik een fles Pepsi uit de koelkast haalde. 'At the beginning!' zei Liam die zijn boek inmiddels had dichtgeklapt en op tafel had gelegd. De jongens waren duidelijk allemaal erg nieuwsgierig.
Ik pakte een zak chips maakte het open en gooide het leeg in een schaal. Ik nam de fles Pepsi onder mijn arm, hield de schaal chips in mijn ene hand en vijf in één gestapelde glazen in de andere en liep zo richting de woonkamer. Ik zette alles op tafel, vulde de glazen met Pepsi en begon, zoals Liam had voorgesteld, bij het begin.

'So.. This morning, well not really this morning it was somewhere around one o'clock, Zayn woke me up with a call. He told me about the fact that the paparazzi made pictures of me with Taylor and that they are everywhere on the internet. Ofcourse I wasn't pleased to hear about it but it's my own fault it happened. After Zayn's phonecall I started to think about all the Haylor drama and..' Ik nam een grote slok van mijn Pepsi. 'It was all too much..' zei Louis 'We totally understand.' De jongens knikten, ze waren geen van allen dol op Taylor en zeker niet sinds al het Haylor gedoe.
'Yes, it was. I decided to go jogging, I stopped at a bench and then there was this man who asked me about Taylor. I asked him to leave me alone and walked away but he followed me and then I saw that the paparazzi was like.. everywhere.' Ik stopte even om diep adem te halen, nam nog een slok van mijn Pepsi en ging weer verder. 'So, uh..' 'Paparazzi everywhere.' zei Zayn. 'Yeah, so I asked a woman to distract them and she did. Just long enough to hide myself behind some bushes. Then I saw the man who asked me about Taylor talking to a gorgeous girl with a pink shawl and beanie.'
'Jill!?' vroeg Niall nieuwsgierig. 'Yes! It was Jill. The man asked her something and left. Jill passed the bushes where I was hidden, I came from behind the bushes and asked her to help me.'
'And she did!' zei Niall enthousiast. Ik lachte 'She gave me her shawl, beanie and sunglasses and walked with me till the paparazzi stopped following me.' Ik keek de jongens één voor één aan, 'That's the whole story.'

'So.. She's gorgeous?' vroeg Louis. 'Yes! She definitely is!' antwoordde ik.
'Did you get her phonenumber?' ging Niall verder. We moesten allemaal lachen om het gezicht dat Niall trok bij het stellen van deze vraag. 'No, I didn't ask.' antwoordde ik toen ik uitgelachen was.
'Do you know her last name?' vroeg Louis toen.
'Yes but it wasn't English. Let me think..' Louis haalde mijn laptop uit de lade van mijn tafel en deed hem open. Het scherm was vergrendeld dus Louis typte mijn wachtwoord in, mijn laptop maakte een vrolijk geluidje om te laten weten dat het wachtwoord correct was. Louis klikte op de snelkoppeling voor Facebook die op mijn bureaublad staat. Mijn account was nog aangemeld dus kon Louis gelijk op mijn pagina.
'It was something like.. like.. van den Berg.'
Louis keek me wat verward aan, 'Does she live in London?' 'Yes. Well, I think she does.' zei ik terwijl ik naast Louis op de bank ging zitten. We zaten nu met zijn vijven heel dicht op elkaar, allemaal met ons ogen gericht op het scherm van mijn laptop. Louis begon met typen in de zoekbalk van Facebook. "Jill van den Berg". Er kwamen allerlei verschillende meisjes maar geen van allen leek op de Jill die ik zocht. De jongens keken allemaal naar mij, ik schudde mijn hoofd. Louis klikte op geavanceerd zoeken en typte bij woonplaats "London" in. Ik liet mijn ogen langs het scherm gaan en schoot een stuk naar voren. 'I think that's her!' zei ik enthousiast terwijl ik met mijn vinger op het scherm tikte. Liam keek me aan, trok een wenkbrauw omhoog en schudde zijn hoofd. 'Styles, you're crazy!' zei hij lachend.
Louis klikte op het profiel en toen op foto's. Er kwam een enorme glimlach op mijn gezicht, het was de Jill die we zochten! 'It's her!'
Louis bladerde wat door haar foto's.
'She's pretty!' zei Niall. 'Yes, she is!' kwam Zayn erachter aan.
'She has beautiful eyes!' zei Liam. 'I like her!'
'Yes, me too.' zei Louis toen. 'Send her a friend request!'
Zonder dat ik hierop kon reageren had Louis al op het knopje "Add Friend" gedrukt. Nu kon ik alleen nog maar hopen dat ze mijn vriendschapsverzoek zou accepteren..






Jill POV

Best Song Ever klonk door mijn oordopjes.
"Maybe it's the way she walked, straight into my heart and stole it!"
Er kwam een gigantische glimlach op mijn gezicht toen ik besefte dat ik daarnet naast Harry Styles had gelopen. Ik kon niet wachten tot ik Noa en Michelle alles kon vertellen. Ik keek nog een keer op mijn iPhone voor de tijd, ondertussen was het half 3. Ik stopte mijn telefoon terug in mijn zak en liep stevig door.
Ongeveer tien minuten later stond ik voor het Appeltje.

Ik stopte de muziek, haalde de oortjes uit mijn oren en liep naar binnen.
Kelly stond met personeel te praten toen ze mij opmerkte, ze zwaaide. Ik liep haar kant op 'Goedemiddag!' zei ik enthousiast. 'Hee Jill! Michelle en Noa zijn al boven, zij hebben je schort en bloesje al meegenomen.' 'O super, waar moet ik precies heen?' Kelly lachte vriendelijk 'Door deze deur, dan de trap op en dan links.' 'Oke! Dank u wel.'

Ik liep de deur door en de trap op. Aan mijn rechterkant was de koeling en het magazijn, dat was duidelijk.
Ik hoorde Noa en Michelle lachen, ik liep links de gang in.
'Hoi hoi!' zei ik vrolijk toen in de personeelsruimte in liep. 'Hee! Waar bleef je?' vroeg Noa.
'Ja, ik moet je echt iets vertellen.' zei Michelle.
'Ik jullie ook!' zei ik terwijl ik mijn tas op een van de tafeltjes zette. 'Nou, vertel! Ik ben erg benieuwd wat er voor heeft gezorgd dat mijn zus laat is, aangezien dit nooit voorkomt.' zei Noa.
'Ik ook!' zei Michelle. 'Ga zitten we hebben nog 20 minuten!'
Ik ging op de stoel tegenover Noa zitten en begon met vertellen.
'Nou.. uh.. Ik kwam thuis van school en mama en papa waren allebei weg dus had ik de keuze; op de fiets hierheen of lopend. Ik besloot te gaan lopen en omdat ik nog genoeg tijd had nam ik een route door het park.'
'Met de hoop dat je die jongen van gister tegen zou komen zeker?' lachte Noa.
'Inderdaad en.. die kwam ik dus ook tegen.'
'Huh? Wat? Welke jongen?' vroeg Michelle. 'Jill en ik waren gister gaan hardlopen en we hadden een knappe jongen gezien. Alleen Jill draafde weer eens door en beweerde dat het die Harry gozer was. Die van One Direction.' legde Noa uit.
Michelle knikte 'Oke, ja! Ga verder.'
'Dus ik kwam hem tegen en geloof het of niet het was toch echt Harry Styles.'
Michelle gaf een gil 'No. Fucking. Way. Are you kidding me!?'
Ik lachte 'Nee, ik meen het. Hij had zich verstopt achter wat bosjes omdat de paparazzi opzoek was naar hem.'
'Ja, omdat ze hem met Taylor hadden gezien natuurlijk.' zei Michelle
'Taylor? Maar die twee zijn toch allang uit elkaar?' vroeg ik verbaasd.
'Ja, dat dacht ik ook. Vertel verder! Vertel verder!'
'Oke, uh.. dus hij kwam achter die bosjes vandaan en vroeg om mijn hulp. Toen heb ik hem mijn beanie, sjaal en zonnebril gegeven en ben ik met hem meegelopen naar de uitgang van het park.'
'O mijn god. O mijn god. O mijn god!' zei Michelle.
'Ja dat is precies hoe ik me voelde.' zei ik lachend.
'En toen?' vroeg Noa. 'Nou, niets eigenlijk. Hij bedankte me, gaf me een knuffel en ging naar huis.'
'En waar zijn je spullen nu?'
'Die heeft Harry nog. Ik heb gezegd dat hij ze mocht houden zodat hij niet herkent zou worden.' legde ik uit.
'Geen telefoonnummer?' keek Noa me teleurgesteld aan. 'Nee. Maar het maakt niet uit, ik heb Harry Styles ontmoet en dat vind ik al heel wat. En hij is super aardig en grappig ook!'
'En wat dacht je van super hot!' zei Noa.
Ik keek haar verbaasd aan, 'Ik dacht dat jij One Direction poep vond?'
Noa lachte, 'Hm hm, maar Harry is wel knap!'
Ik schudde lachend mijn hoofd. Ik opende mijn tas, haalde Noa's broek en schoenen eruit en gooide ze naar haar toe. Noa ving het één voor één op en liep het kleedkamertje in om zich om te kleden.

'Wat was dat nou over Taylor?' vroeg ik aan Michelle.
'Ik weet het niet precies maar er stonden op Twitter foto's van Harry met Taylor. Ze waren gister gespot toen ze uit eten waren. Overal gaan de geruchten dat ze weer bij elkaar zijn.'
'O, oke. Nou ik hoop voor Harry dat het deze keer dan wel werkt.' zei ik terwijl ik mijn broek en schoenen uit mijn tas haalde.
'Ja ja, vast!' zei Noa die uit het kleedkamertje kwam lopen.
'Ziet er goed uit zusje!' zei ik terwijl ik richting het kleedkamertje liep.
Ik ging het kamertje, dat ongeveer zo groot was als een toilet, in en trok het bloesje dat ze voor me hadden klaargelegd aan. Deed mijn jeans uit en mijn jeans die ik meegenomen had om in te werken aan, mijn schort om en mijn vans om mijn voeten. Klaar!
Ik draaide het slot in de deur van het kleine kleedkamertje open en stapte weer naar buiten. 'Tadaaaa!' zei ik vrolijk terwijl ik een rondje draaide.
Noa en Michelle lachte. 'Nou laten we maar alvast naar beneden gaan. Ik denk dat mijn moeder jullie nog wat dingetjes wil uitleggen namelijk.' stelde Michelle voor.
We liepen alle drie, netjes in onze werkkleding, de trap af.

Kelly kwam net haar kantoortje uit. 'Hee dames, komen jullie even dan leg ik jullie nog het een en ander uit.'
Zonder iets te zeggen liepen we achter Kelly aan haar kantoor in.
We kregen alle drie een klein soort kastje en pennetje in ons handen. Kelly begon met uitleggen. 'Op dit kastje moeten jullie de bestellingen intoetsen met, zoals jullie vast al begrijpen, dit pennetje.' zei ze terwijl ze vrolijk met het pennetje zwaaide. 'Zoals jullie kunnen zien is de plattegrond op het kastje precies hetzelfde als het restaurant. Als je bijvoorbeeld bij tafel twee een cola en een broodje kaas nodig hebt, klik je dus eerst op tafel twee en dan op de producten die je nodig hebt. De bar zal de dranken door krijgen en deze voor je klaar zetten. De keuken krijgt de rest door en wanneer dat klaar is krijg je een seintje op je scherm. Tot zo ver duidelijk?'
'Ja!' zei ik. Noa volgde, 'Yes!'
'Oke super! Dan het afrekenen. Als je op het scherm drukt op, in dit geval, tafel twee staat er ook de optie; Totaal. Als je op totaal drukt krijg je de opties pin of contant. Pinnen moet aan de bar, dus druk je ook pas op pinnen als je bij de bar bent. Het kastje maakt dan automatisch contact met het pinapparaat. Jullie krijgen allebei een portemonnee hier moet het contant in. Voor fooien heb je een extra vakje. Het apparaatje houdt bij wat jullie contant hebben afgerekend en dus in jullie portemonnee moet zitten. Alle minnetjes, klein en groot, worden ingehouden van de fooien of het loon. Duidelijk?'
'Ja, ik denk het wel.' zei ik.
'Nog vragen voordat jullie aan de slag gaan?' vroeg Kelly.
'Nee, ik niet.' zei Noa. 'Ik ook niet!' volgde ik Noa.
'Als jullie nog ergens tegenaan lopen je kunt altijd bij mij, Michelle of Rachel terecht!' zei ze glimlachend. Kelly gaf ons alle drie een portemonnee. Michelle stopte het kastje in de ene zak van het schort en de portemonnee in de andere. Noa en ik deden haar na en keken toen naar Kelly. 'Nou hup het restaurant in en aan het werk!'
Michelle liep het kantoor uit het restaurant in, Noa en ik volgden haar en gingen aan het werk.


Na de hele avond te hebben gewerkt, waren we klaar en uit-ge-put!
We gingen het kantoor in en telden met Kelly het geld uit de portemonnees.
Zowel Noa als ik hadden beide een redelijke fooi verdiend. Kelly was erg tevreden over ons en gaf ons beide, zoals beloofd was na goed werk, een contract van 24 uur. Om te beginnen voor drie maanden. Nadat we beide hadden getekend gingen we naar boven daar kregen we van Michelle nog twee extra schorten en bloesjes. We trokken onze gewone kleding weer aan en belde mama of ze ons op kon halen. We dronken nog wat in de personeelsruimte terwijl we op mama wachtten. Noa's telefoon begon te trillen. 'Mama is er!' zei ze.
'Laten we dan maar gaan!' stelde ik voor. We zeiden allebei Michelle, Rachel, Kelly en de rest van het personeel gedag en liepen naar buiten.
Mama stond voor met de auto, we stapten in en mama reed richting huis.
Na een tijdje te hebben gekletst over hoe onze dag was geweest kwamen we thuis aan.

Eenmaal binnen gooide ik mijn tas op de trap, liep naar de woonkamer, pakte de afstandbediening, liet mezelf op de bank vallen en zette de televisie aan.
Ik haalde mijn telefoon uit mijn zak en zag dat ik een Facebook melding had.
Ik opende Facebook en gaf een gil. Noa kwam de woonkamer binnen lopen, 'Wat doe jij nou?' vroeg ze terwijl ze me aankeek met een gezicht dat duidelijk wou zeggen "Jij spoort niet!"
'Ik.. ik.. ik.. heb een vriendschapsverzoek van Harry!!' antwoordde ik.
'Serieus!? Laat zien!'
Ik hield de telefoon voor Noa's gezicht. 'Nou, waar wacht je op bevestig dat vriendschapsverzoek!'
Ik lachte, opende het verzoek en drukte op "Bevestigen"..


Reacties:

1 2 3

Nynlufx
Nynlufx zei op 12 dec 2013 - 19:41:
Omg dit is awesome!!!!!! Melding


williewortel
williewortel zei op 10 dec 2013 - 21:17:
Wow! Superleuke hoofdstukken! Altijd melding voor mij! Is een SUPER verhaal. JE MOET VAKER LANGE HOOFDSTUKKEN DOEN!!!


1Dtjetanya zei op 8 dec 2013 - 21:24:
Echt superleuk!!!!!!!!!!! Zekerrrrr meldinggg!!! Heb echt geen tips ofso!!!


KiwiEllen
KiwiEllen zei op 8 dec 2013 - 20:36:
Gaaf hoofdstuk! Het las er lekker weg en ik vond hem stiekem een beetje te kort! Ik ben benieuwd naar het volgende deel!


1D4EVER
1D4EVER zei op 8 dec 2013 - 15:57:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH LIKE JE MOET VAKER LANGE HOOFDSTUKKEN DOOOOEN
MELDIIIIIIIIIING