Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Lily Luna Potter » Chapter Eight

Lily Luna Potter

11 dec 2013 - 19:32

968

9

668



Chapter Eight

Als eerste wil ik jullie allemaal zoo erg bedanken! Al jou tips Nephilim, daar ben ik zoo blij mee! Echt super bedankt! En, Hermelien, jij bent echt mijn “wow” schrijfvoorbeeld dus, ik was zoooo blij! Narsicca, mijn trouwe volgertje, al mijn Harry Potter verhalen die ik begin, jij volgt! Bella01, niet vergeten, je beweerd dat je een beginner bent, NEE! Je schrijft zoo goed! En bramowicz, hihi, ja je zit bij mij op school, bent aardig en ik ben elke keer als ik met je samen fiets blij dat je zegt: ‘Vera, jij kan echt goed schrijven!’ Thank you, for all!

‘Scorpius,’ begin in gierend van de zenuwen, ‘weet je dat er een kerstbal is?’ Mijn handen zweten verschrikkelijk en mijn knieën knikken. Ik had me voorgenomen om het te vagen, hij zou nee kunnen zeggen, en dat is het enige.
Hij knikt langzaam. ‘Ja dat weet ik.’
‘En, heb je al een date?’ vraag ik doodsbenauwd aan Scorpius.
Hij schud zijn hoofd met zijn schattige lichte haar.
‘Zou je met mij willen gaan?’ vraag ik.
Zijn bruine ogen worden groot van ongeloof.
‘J-ja!’ stamelt hij overdonderd. Mijn buik maakt een sprongetje van geluk! Ik had dit never nooit verwacht!
‘Zie je dan!’ zeg ik haastig en ik loop weg, zonder verder nog een woord tegen Scorpius.
‘Lily!’ roept hij me na, geschrokken draai ik me om. Hij kijkt me recht aan, zijn bruine ogen staan dof en.. bang?
‘Vertel dit nog aan iemand door,’ zegt hij met een schorre stem tegen mij, ‘dat is niet nodig.’ Blij knik ik en loop ik bijna huppelend verder. Ik heb een date! Huppelend loop ik naar de leerlingenkamer van Griffoendor.

Bang kijkt Scorpius het huppelende meisje na. Zou ze het echt niet zeggen?? Bang, bang is Scorpius, bang dat ze het toch gaat vertellen, aan de vriendin van haar, Evalynn of misschien aan haar familie, die ze veel heeft.
Hij staat op en loopt naar buiten. Er hangt een zware mist, een mist waar niet doorheen te kijken valt. Boos pakt Scorpius een steentje en gooit hem hard weg. Hij hoort iemand ‘au’ roepen hij schrikt, heeft hij iemand geraakt? Tot zijn opluchting hoort hij: ‘Waarom sloeg je mij?’
Niets-zienend loopt hij verder, de mist in, in de richting van het meer. Achter hem verdwijnen de silhouetten in de mist, het slokt ze op.
Voorzichtig zet Scorpius kleine stapjes, goed oplettend dat hij niet een misstap zet. Langzaam komt het Meer in zicht, zijn kleine golfjes en de spetterende Reuzen Octopus. Met een grote zucht valt Scorpius in het natte gras. Uit zijn zak pakt hij een boekje, een dag boek. Met een grote veer begint hij te schrijven.
Lief Dagboek,
Vandaag, zonet, heeft Lily me gevraagd voor het bal! Ik was super blij, dit was wat ik wou, zoals je wel weet. Maar ik ben bang dat ze het doorverteld, en dan komt het bij papa terecht, en zoals je wel weet zijn Harry en Draco niet de beste vrienden, en mama is ook niet echt helemaal weg van hem. Dus wat als ze er achter komen dat ik verliefd ben op haar? Ron, de oom van Lily en vader van Roos zei nog op het perron - ik kon het net horen - dat Roos niet al te dikke maatjes moest worden, maar Lily en ik vast ook niet?
Ik weet het niet meer Dagboek, ik weet niet of ik wel verliefd moet zijn op Lily, het is gevaarlijk, straks krijgen we heel erg op onze donder van onze ouders? Niet dat ik erg bang ben voor de straffen van Draco, maar om zijn teleurgestelde gezicht te zien, hij kan er niet tegen dat ik, 1, op een meisje verliefd ben die 2 jaar jonger is dan ik ben, en 2, al helemaal niet dat ze bij Griffoendor hoort, en 3, al helemáál niet als het de dochter van Harry, Harry Potter, is.
De bel, ik ga naar de les, ik heb nog één uur Vliegen.
Groeten Scorpius.

Tevreden kijkt Scorpius naar zijn schrijfwerk, dan stopt hij haastig zijn boekje weer in zijn bruine, leren tas en zijn veer vind zijn plaats in een speciaal vakje.
‘Scorpius!’ klinkt een gesmoorde stem achter Scorpius. Verbaasd kijkt hij om, Sanne Eeflink, ook van Zwadderich.
‘Scorry, ga jij nog naar het bal?’ vraagt ze overdreven met haar ogen knipperend. Scorpius schud zijn hoofd.
‘Sorry Sanne, ik ga niet, of, ik kijk wel of ik kom, maar zonder date,’ mompelt hij tegen haar.
Boos schud Sanne haar hoofd. ‘Nee, Scorry, dat kán niet, dan kom je er niet in!’ Scorpius haalt zijn schouders op.
‘Ik kijk wel, ok?’ zegt hij bot tegen haar. Hij wil niet dat ze ook maar íéts te weten komt over Lily.

‘EEF!!!” roep ik super opgelaten naar mijn vriendin. Ze kijkt op en gaat verder met haar nagels, ze doet er een gekleurd goedje op.
‘Wat is dat?’ vraag ik, nu al weer vergeten wat ik wou zeggen. Ze kijkt me lachend aan terwijl ze over haar vuurrode nagels een leeuw te maken met kleine kwastjes. De minuscule ogen gaan bewegen als ze een spreukje uitspreekt, het klinkt moeilijk, dat vast ook de reden waarom alleen de ogen bewegen.
‘Dit is nagellak, ken je dat niet?’ vraagt ze aan mij terwijl ze geconcentreerd de manen maakt. Ik schud mijn hoofd, terwijl ik geïnteresseerd kijk naar het kleine kwastje die razendsnel over de nagels van Evalynn schiet.
‘Nee? Nou, Dreuzels gebruiken het om hun nagels mee te versieren en aangezien ik uit een Dreuzel-gezin kom weet ik dat. Wil je ook wat op je nagels?’ Ik knik. Met een nog kleiner kwastje maakt ze de grijze nageltjes van de leeuw, en dan is hij klaar. Geduldig ga ik ook zitten.
‘Wat wil je op je nagels? Een bezem, het logo van Griffoendor, uhhmm, een snaai?’ ratelt ze maar door.
‘Kan je een snaai met een rode achtergrond?’ vraag ik ongelovig aan haar. Zelfvoldaan knikt ze. Ze pakt de potjes en begint met het kwastje over mijn nagels te gaan.
‘En, heb je ondertussen al iemand die je leuk genoeg vind voor het bal?’ vraagt ze na een tijdje als ze de glimlichtjes op de snaaien “tekend”.
‘Ja!!,’ wil ik uitroepen, tot ik me bedenk, ik had beloofd niks te zeggen.
‘Nee,’ zeg ik daarom maar tegen haar, misselijk wordend omdat ik simpelweg niet kan liegen.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hoi, zoals jullie wel merken is er maar 1 ik-persoon, Lily. Als ik bij andere personages ga kijken word dat in de 3de persoon, maar dat hoeft niet zo te zijn dat Lily er bij is.
Nogmaals bedankt voor de berichtjes!!
Kuzz


Reacties:

1 2

Lily
Lily zei op 22 mei 2016 - 20:29:
Wat leuk dat ze samen naar het bal gaan! Ik had het stiekem ook wel verwacht hoor. Ik snap dat ze het nog niet durven te vertellen, want het ligt natuurlijk wel een beetje gevoelig. Uiteindelijk komt men er wel achter though, als ze op het bal zijn natuurlijk. Ik ben benieuwd wat iedereen er van gaat vinden of dat ze er misschien al eerder achter komen.


hpyasmine12
hpyasmine12 zei op 29 dec 2015 - 23:58:
Aleen dat Scor 'iemand' ipv van 'niemand'zei irriteerde me, goed schrijfwerk!


Hermelien
Hermelien zei op 23 dec 2013 - 21:46:
Naww first of all, ik vind het omygosh lief dat je mij als schrijfvoorbeeld ziet.
Dat betekend heel veel voor mij!
However, ik vond je chapter alweer gewoon leuk en ontspannend om te lezen.
Poor Scorpius, echt sad voor hem.
Maar ook wel logisch, hoe zou je zelf zijn als je dochter/zoon later verliefd word op de dochter/zoon van degene die je altijd haatte.
Gewoon lovely to read!

xoxo


Rukia
Rukia zei op 17 dec 2013 - 23:36:
waarom zou hij het verborgen houden, hij kan haar op het bal toch moeilijk onder een onzichtbaarheidsmantel stoppen?
ah ja, met het verleden van hun ouders zal het wel wat moeilijker zijn
echt Romeo en Julia
(zolang het maar niet eindigt als bij die twee)


Bumblebee
Bumblebee zei op 13 dec 2013 - 10:46:
Ik heb heel je verhaal gelezen.
In één woord: Ge-wel-dig!
Ik zeg het je nu; Ik ben GEK op Harry Potter verhalen.
Sooo... I will be a loyal follower.
<3