Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Rose Weasley en Scorpius Malfoy: en de verboden liefde. (PAUZE) » Hoofdstuk 13. Kerstfeest & Uilenpost

Rose Weasley en Scorpius Malfoy: en de verboden liefde. (PAUZE)

17 dec 2013 - 14:43

953

3

378



Hoofdstuk 13. Kerstfeest & Uilenpost

Woh het is al 17 december nog even en we leven al weer in 2014, de tijd gaat echt veelte snel. er bij een nieuw hoofdstuk, had niet echt super veel inspiratie maar hoop dat het toch leuk is geworden!

Hermione Weasley keek op toen ze de stem van haar dochter hoorde. Het was eerste kerstdag en ze had eigenlijk niet durven hopen, dat Rose nog bij zou komen voor het nieuwe jaar. En nu hoorde ze dan toch de stem van haar dochter. Weliswaar schor, maar het was toch echt Rose stem.
'Rose' fluisterde ze terug.
'Mama'
'Rose je leeft weer! Ik bedoel je bent wakker!' riep Hermione. Ze pakte de hand van haar dochter en kneep er zachtjes in.
'Je zal nog even moeten wachten Hugo, we eten pas bij mama en Rose!'
'Ja, maar ik heb zo'n honger'
Hermione sprong op en rende de kamer uit waar Rose lag, de gang op.
'Ron!' riep ze. Toen Ron en Hugo aan kwamen lopen,met drie broodjes. 'Rose is wakker!'
'Echt waar' riep Ron. Zo snel als hij kon rende hij naar Rose toe en pakte haar hand.
'Rosie!' riep hij. Met moeite opende Rose haar ogen en keek haar vader aan.
'O, Rosie'


'Papa' fluisterde ze. Haar hele lichaam deed pijn van de aanval van de vleermuiskat. Of wat het dan ook geweest. Ze had geen flauw idee, welke dag het was. Ze liet haar blik door de kamer glijden. Waar was ze? En waarom stond er een kerstboom in de kamer, ze was er van overtuigd dat het november was geweest toen ze werd aangevallen, had ze dan zo lang in coma gelegen.
'Waar ben ik?' vreemd dat haar stem zo schor klonk. Ze had nou niet bepaald veel gepraat de laatste tijd laat staan zo hard geschreeuw, dat ze haar stem kwijt was.
'In het St Holisto' Het viel haar nu pas op dat Hugo naast het bed stond. 'Je bent aangevallen door Hagrids huisdier'
'Gebruik die naam nooit meer in mijn bij zijn!' zei mama streng. Als mama weg was moest ze Hugo toch maar eens vragen naar dat huisdier.
'We hebben een verrassing voor je Rose, al is het idee achter nu wel iets veranderd nu je weer wakker bent.' zei papa.
'Hoe bedoel je?'
'Harry, Ginny en hun kinderen komen zo. Eigenlijk hoopte we dat bij het horen stemmen misschien je ogen zal openen. Maar nu je dat al gedaan hebt., kunnen we mooi genieten van kerstmis.'
nog voordat papa was uitgesproken. Rende Albus de kamer in.
'Hoe is het met haar!' vroeg hij bezorgd.
'Heey Albus' zei Rose haar stem klonk al minder schor.
'Rose, je bent wakker ik heb me zo'n zorgen maakt!'
'Dat had niet gehoeven gek' lachte Rose.
'Natuurlijk wel, Scorpius en ik dachten dat je dood was!'
'Ik leef nog' zei ze droog. Nu kwamen ook Harry, Ginny en James en Lily de kamer in.
'Heey, Rose, je bent wakker!' riep Lily.
'Rose, ik heb Albus verslagen met tovenaars-shaak, als wraak op de zwerkbal wedstrijd die hij gewonnen heeft'
'Jullie kunnen ook nooit ophouden' lacht Rose.
'We zijn blij dat je weer wakker bent Rose' zei Ginny.
'Zeker weten!' zei Harry.
En zo werd het het toch nog een vrolijk kerstfeest voor de Weasley's en de Potters. Want Rose was aan de betere hand en het ging zelfs zo goed dat Ron moeite moest doen om zijn dochter in bed te houden.
'Want ook voel je beter, je bent er nog lang niet' had hij gezegd.

Waarom moest zijn moeder zo nodig een uitgebreid kerstdiner maken. De hele dag had hij gedaan als of hij vrolijk was. Wat ook wel moest want mama had, gezien dat hij zich anders gedroeg dan normaal. Ze was veel te opletten dat haatte Scorpius. Zeker nu. Nu hij het zat was een te doen of hij vrolijk was en daarbij kwam ook nog bij dat sinds hij wist de er een geraamte van ene of andere Worm in de kelder, hij zich niet echt meer op zijn gemak voelde in het huis van grootouders. Wie weet wat voorn enge dingen hier nog meer te vinden waren. Met een zuur gezicht prikte hij met zijn vork in het eten op zijn bord. Een kerstdiner wie bedenkt er nou zo iets. De kerstgedachten was toch juist dat je gezellig bij elkaar kon zitten, dat je over alles kon praten, dat iedereen in vrede met elkaar omging. En toch had hij het gevoel dat er een gespannen sfeer hingen. Waarschijnlijk lag dat deels aan hem zelf. Als hij nou gewoon al zijn moed bij elkaar verzamelde en op de tafel gooide dat hij verliefd was op Rose Weasley. Maar die moed had hij niet. Hij durfde het simpelweg niet. Bang voor de reactie van papa en mama. Om nog maar te zwijgen over opa, want die had een gruwelijke hekel aan iedereen die tot de Weasley familie hoorde. En dat nodigde niet echt uit om over zijn gevoelens te praten. Dit kon nog wel eens de zwaarste vakantie ooit worden. Een sneeuwwitte uil kwam de eetkamer binnen gevlogen en landde naast zijn bord. Hedwig de tweede. Snel maakte Scorpius de brief los van het pootje van Albus' uil en liep de hal in.

Hoi Scorpius,
Hoe is jouw kerstvakantie toen nu toe?
Ik denk dat ik iets heb om je op te vrolijk,je kerst iets aangenamer te maken.
Al kan ik natuurlijk niet zeggen hoe jouw vakantie is.
Maar goed wij zijn vandaag naar het St Holisto geweest en toen we daaraan kwamen was Rose wakker. Ik hoor je nu gewoon vragen: 'Echt waar?'
Ja, Scorp echt waar. Rose is wakker en het gaat veel beter met haar. Waarschijnlijk komt ze rond februari weer naar school. Dan kunnen opnieuw de school onveilig maken, al denk ik niet dat snel nog eens zomaar een gesloten deur open, zonder zeker te weten wat er achter zit.
Tot na de vakantie,
Albus
P.s de groeten van Rose en haar moeder, die Hagrid in elkaar heeft geslagen als wraak, op Nelly.


Reacties:


LauraHoran
LauraHoran zei op 16 maart 2015 - 21:56:
Oopss, ik reageer ongeveer een jaar te laat maar schrijf plz plz plz verder het is zo leuk en verslavenddd


Hermione
Hermione zei op 8 feb 2014 - 11:30:
Schrijf snel verder
I love this story


RivLovee
RivLovee zei op 17 dec 2013 - 15:31:
!! Wow, echt fantastisch, dit verhaal is VERSLAVEND!