Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » I would die for you » Chapter 1

I would die for you

24 dec 2013 - 16:25

551

4

180



Chapter 1

Ik hoop dat dit verhaal ook daadwerkelijk word gelezen. Ik merk namelijk dat er niet zoveel belangstelling is voor de Harry Potter- fanfictions op deze site. Maar voor degene die het wel leest: I hope you will like it :3

Aria zat op haar bed. De slaapzaal lag er verlaten bij. Alle Zwadderaars zaten op vrijdagavond nog tot laat in de leerlingenkamer. Daar wilde Aria liever niks mee te maken hebben. Ze was anders dan de anderen. Ze heeft het feit dat ze in Zwadderich was ingedeeld altijd al vreemd gevonden. Ze hoorde hier niet. Misschien zat ze hier omdat haar kennis Draco Malfidus ook in deze afdeling zat. Aria's familie en die van Draco waren altijd goed bevriend geweest met elkaar. Zij zelf had een hekel aan de Malfidussen. Ze waren achterbaks en arrogant.
Aria was omringd door opengescheurde enveloppen die over haar dekbed waren verspreid. De brieven die erin hadden gezeten had ze in een nette stapel in haar handen. Ze las ze een voor een en dat steeds opnieuw. Net zolang totdat ze een volgende brief binnen zou krijgen.
Dit waren brieven van haar echte vrienden. Haar vrienden zaten in andere afdelingen. Dit was voor een Zwadderaar een enorme schande. Die konden niet zomaar bevriend zijn met andere afdelingen. En al helemaal niet als er zogeheten 'Modderbloedjes' tussen zaten. Want ja, Aria had een 'Modderbloed'-vriendin. Haar naam was Hermelien Griffel en ze behoorde tot Griffoendor.
Er werd zachtjes op het raam getikt. Een glimlachje krulde Aria's lippen. Ze wist dat de volgende brief binnen was en ze kon niet wachten het te lezen.
Ze stond binnen een paar tellen bij het raam en opende het. Een witte sneeuwuil vloog de kamer binnen. Ze herkende de uil uit duizenden: Het was Hedwig. Hedwig was Harry Potter's uil.
Vlug friemelde ze het briefje los en wachtte ze tot Hedwig weer was vertrokken. Ze sloot het raam en ging weer tussen de enveloppen zitten. Langzaam vouwde ze de brief open en begon te lezen:

Lieve Aria,

Niet te geloven dat je nu helemaal in je eentje in de slaapzaal zit terwijl alle andere Zwadderaars gezellig bij elkaar zitten. (Dit weet ik, omdat ik stiekem Hermelien's brieven heb gelezen. Hopelijk haat je me nu niet.)
Ik wou dat je bij ons in Griffoendor zat. Dan hoeften we niet zo moeilijk te doen door elkaar brieven te sturen met behulp van uilen. Dan konden we gewoon gezamelijk in de leerlingenkamer zitten en was je nu niet zo eenzaam. Het leven is niet eerlijk. En dat weten we allemaal al te goed.

Groetjes Harry!


Ze schoot in de lach toen ze links onderin Ron's slordige handschrift zag staan. 'En Ron.' stond er met een kriebelig handschrift geschreven. Ze legte de brief op de stapel en pakte een vel perkament waar ze met haar ganzenveer vervolgens een brief terug schreef:

'Beste Harry,

Ik vind het geen probleem dat je Hermeliens brieven hebt gelezen. Er staat bovendien niets geheims in. Jij weet alles toch al.
Om eerlijk te zijn vind ik het ook niet zo erg om 'eenzaam' in de slaapzaal te zitten. Integendeel: ik vind het zelfs fijn! Voor zo lang het duurt, dan.

We zouden morgen kunnen afspreken. Dat zou wel gezellig zijn. Schrijf snel terug!

Aria.


Ze keek haar uil na terwijl hij naar de toren van Griffoendor vloog. Met een zucht borg ze de brieven en enveloppen op en sprong ze haar bed in. De dekens voelden zijden zacht aan. Na een paar tellen was ze in slaap gevallen en merkte ze niet hoe luidruchtig Patty Park en Daphne Goedleers de kamer binnenstormden.


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 6 jan 2014 - 0:53:
Dit klinkt goehoed!!!
Melding?
Xx
p.s.ik ben hpfan zoals je zult zien op mijn account. dus lezen van hp fanfics doe ik maar al te graag.


RivLovee
RivLovee zei op 24 dec 2013 - 16:39:
Uhhmm, ik wil dus een melding


narcissa
narcissa zei op 24 dec 2013 - 16:34:
OOO, een bloedverrader in Zwadderich! heb wel een beetje medelijden met Aria en ik vind het het zielig dat Patty en Daphne nu haar rust komen verstoren.
ik vind het echt een leuk idee voor een verhaal.
I like it!!!


RivLovee
RivLovee zei op 24 dec 2013 - 16:31:
Leuwkkk,
ik weet niet of dit helemaal aansluit op het "echte" verhaal, so wath?? Ik vind het super!
-xox- Vera