Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Stand Alones » 18~A merry Christmas [1D]

Stand Alones

26 dec 2013 - 13:09

1175

8

651



18~A merry Christmas [1D]

I know dat het al tweede kerstdag is, maar ja. Gister kon ik niks posten aangezien ik bij mijn opa en oma was (komen jullie trouwens ook voller dan vol terug van je grootouders? Ik in ieder geval wel haha) Anyways, enjoy this Christmas SA =) -x- (persoonlijk vind ik hem niet zo goed gelukt, maar ja. Het gaat om het idee :)

‘Welke kerstboom wil je dan?’ vraagt Louis verveeld aan Harry. Die loopt vrolijk tussen alle bomen door, terwijl de anderen achter de twee jongens aanlopen. Het was de dag voor kerst en de jongens hadden eindelijk een break. Ze vinden het jammer dat ze niet eerder voor een boom konden kijken, maar ja. Beter laat dan nooit, toch? ‘Waarom mag Harry eigenlijk de boom uitzoeken? Is het niet logischer dat Louis dat doet? Het is tenslotte zijn verjaardag,’ zegt Perrie terwijl ze hand in hand met Zayn loopt. Louis haalt zijn schouders op. ‘Je kent Harry toch, als hij hier vrolijk van wordt. Dat verdient hij wel, wat vrolijkheid, na al die verhalen en zo.’ Perrie knikt timide, ze weet hoe erg alle verhalen kunnen zijn. Ze heeft ze zelf meegemaakt. Gedachteloos speelt ze met haar verlovingsring. Glimlachend brengt Zayn haar hand naar zijn mond en plaatst een kus op de ring. Ze kijken elkaar liefdevol aan en Zayn plaatst een kus op haar wang. Hun moment wordt bruut verstoord door Harry. ‘Hebbes!’ Snel lopen ze met zijn allen naar hem toe. Hij staat naast een redelijk grote boom, maar de lengte is precies genoeg voor hun huis. Iedereen kijkt elkaar aan en dan beginnen ze allemaal breed te grijnzen. De jongens lopen naar de boom en pakken hem op, terwijl de meiden, Sophia, Eleanor en Perrie, naar de kassa lopen. Ze betalen de boom en de lopen voor de jongens uit naar de auto. ‘Gelukkig zijn we met twee auto’s,’ lacht Eleanor. Perrie en Sophia stemmen in en Perrie laat haar hand in Zayn’s zak glijden. Ze pakt de autosleutels eruit en opent de grootste auto. Met zijn tweeën klappen ze de achterbank naar beneden. Sophia opent de klep en de jongens leggen de kerstboom voorzichtig in de auto. Met een zucht sluit Niall de klep en glijdt dan achter het stuur. Harry stapt bij hem in de auto terwijl de anderen in de andere auto stappen. Zodra iedereen zit rijden ze achter elkaar aan naar huis.

Met moeite krijgen de jongens de boom uit de auto waarna ze hem net passend door de deur naar binnen dragen. ‘Waar willen jullie hem hebben meiden?’ vraagt Liam. De meiden lopen de woonkamer in en wijzen de bestemde plek aan. De jongens manoeuvreren hem erheen en zetten hem neer. Diep zuchtend zakt Harry op de bank. ‘Poeh, dat was me wat zeg.’ Lachend schudden de meiden hun hoofd waarna ze druk in de weer gaan met het versieren van de boom. De jongens pakken alle anderen versieringen en versieren het huis en tuinen. Onderwijl zingen ze oude en nieuwe kerstliedjes terwijl zachte sneeuwvlokjes beginnen te vallen. Als ze klaar zijn duiken ze met zijn alle voor het haardvuur, terwijl ze luidkeels Happy Birthday zingen voor Louis. Ze geven hem kleine cadeautjes en met zijn alle plaatsten ze een foto op twitter. Om de beurt lezen ze tweets voor en Louis’ hart begint blij te kloppen. Familie, fans en vrienden, dat is alles wat hij nodig heeft. Ze eten met zijn allen, terwijl ze leuke herinneringen op halen. ’s Avonds gaan ze uitgeput slapen. Zodra het hele huis donker is valt de Kerstman met een grote glimlach door de schoorsteen en plaatst hij de pakjes onder de boom.

De volgende morgen is Louis als eerste beneden. Vol vreugde rent hij naar de kerstboom, soms is hij net een klein kind. Met een grote glimlach bekijkt hij de vele cadeautjes, waarna hij de keuken induikt om een vrolijk kerstontbijt te maken. Ergens anders in het huis, in een slaapkamer, wordt een jongen met een brede glimlach wakker. Hij kijkt neer op zijn verloofde, die met een en de zelfde glimlach nog vredig ligt te slapen. Hij verstevigd zijn grip om haar middel, want haar wilt hij nooit meer kwijt. In de kamer daarnaast ligt de jongste. Hij staart met open ogen naar het plafond, terwijl hij nadenkt over het leven. Zoveel is er verandert voor deze jongen uit Holmes Chapel. Eerst werkte hij in een bakkerij, maar nu werkt hij overal ter wereld. Miljoenen mensen houden van hem en zijn bandmaten, al zijn er altijd haters. Met een zucht verlaat hij het warme bed en trekt een joggingbroek en lelijke kersttrui aan. Hij gaat door zijn terugkerende krullen en loopt met zachte passen naar de kamer van de Ier. Die wordt wakker doordat er een zwaar gewicht op het ploft. Met een kreun duwt hij het gewicht opzij waarna hij met kleine oogjes ernaar kijkt. Hij wordt begroet door een vrolijk glimlachende jongen met kuiltjes. Ze lachen en blijven zo naast elkaar liggen.

Verderop in het huis rekt een meisje zich uit. De plek naast haar is leeg, maar er zijn duidelijk sporen van een ooit daar gewezen lichaam. Ze glimlacht en kleed zich snel aan, waarna ze met zachte passen het huis doorkruist en uiteindelijk in de keuken belandt. Ze geeft haar vriendje een kus op zijn wang en gaat met een glimlach in de woonkamer zitten. Ze kijkt naar buiten, waar een dikke laag witte sneeuw de straten en huizen bedekt. ‘Louis, zullen we straks een sneeuwballen gevecht houden met je zusjes?’ Met een vrolijke schreeuw beantwoordt hij haar voorstel, waar ze zachtjes om lacht. De schreeuw van Louis wekt ergens anders in het huis iemand op. Met een geeuw opent hij zijn ogen en begroet zijn al wakker vriendin met een kus. ‘Goeiemorgen, Sophia.’ Ze glimlacht. ‘Goeiemorgen, Liam.’ Tegelijkertijd verlaten ze het bed en kleden zich snel aan. Hand in hand lopen ze door de gangen en belanden na het neerdalen van de trap in de woonkamer. Vrolijk begroeten ze Eleanor, die nog altijd naar buiten staart. Ze vervallen in zacht geklets, terwijl boven de twee jongens dan eindelijk het bed van de Ier verlaten. ‘Ik zie je beneden wel, Niall,’ glimlacht Harry. Niall knikt en Harry verlaat de kamer. Snel kleed hij zich aan en gaat dan, na het hardhandig bonken op de deur van Zayn, naar beneden. Perrie, die door het gebonk van Niall wakker werd, rekt zich uit en glimlacht blij naar Zayn. ‘Goeiemorgen.’ Hij groet haar terug en nadat ze nog even geknuffeld hebben verlaten ze het bed, waarna ze als laatste beneden arriveren. Al snel is het ontbijt klaar en Louis roept ze allemaal de keuken in. Met een glimlach nemen ze allemaal plaats en beginnen te eten.

Zodra iedereen aangekleed en wel is, druppelen hun familieleden langzaam binnen. De familie van Louis arriveert als eerste, waarna hij, Eleanor en zijn jongste zusjes meteen de sneeuw induiken. Jay, zijn moeder, zakt neer op de bank, want ja. Zwanger zijn is niet altijd makkelijk. Na Louis’ familie volgt die van Zayn, Harry en Niall. Die van Liam arriveren het laatst, maar de gezelligheid is er niet minder om. De dag verloopt verder vrolijk, cadeautjes worden uitgedeeld en alcohol vloeit. Het diner, dat gewoon wordt geleverd door een cateringbedrijf, niks moeilijk doen, begint met een woord van Louis. Nadat hij is uitgepraat klinkt er luid en vrolijk door het huis een grote Merry Christmas.


Ivana


Reacties:

1 2

5SecondsOf1D
5SecondsOf1D zei op 30 juni 2014 - 20:13:
KERST KERST KERST IK WIL NU KERST! Nee, grapje maar echt heel leuk geschreven. Sorry dat ik zo laat reageer maar beter laat dan nooit, toch? (; Soo sweet xx


Dominique zei op 3 feb 2014 - 16:15:
Ohh, nu wil ik weer kerst.


LOVENIALLL
LOVENIALLL zei op 29 dec 2013 - 11:11:
Ik weet dat ik nu misschien een beetje laat reageer.... hehe....
Maar dit is echt een mooi verhaaltje! Je voelt de gezellige sfeer van Kerstmis

En zoals altijd, heel goed geschreven!

xxxx


Hermelien
Hermelien zei op 27 dec 2013 - 12:09:
Gotta adoreee Christmas! *giggles*
And I know het woord heeft dus duidelijk aanstekelijk gewerkt,
voor ik het wist stond het in allerlei berichtjes van anderen. Hihieee ^.^
Anyway, great job!

xoxo


justmissF24
justmissF24 zei op 26 dec 2013 - 15:58:
Leuk!!