Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd. » Opdracht 1. An old friend.

Schrijfwedstrijd.

30 dec 2013 - 21:38

394

5

426



Opdracht 1. An old friend.

28 januari 2034

Beste Chayenne.

Dat is een hele lange tijd geleden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet waarom ik deze brief aan je schrijf. Ik heb zeker wel betere dingen te doen, zoals de zolder opruimen, waar ik tot kort geleden nog mee bezig was. Maar toen kwam ik de schriften weer tegen.
En ach, je kent me. Daar moest ik dan maar even in kijken, en dan begin je met lezen. En ja, ik realiseerde me op dat moment dat ik eigenlijk nooit echt afscheid van je genomen heb. Ik weet dat het niet helemaal gepast is om dat alsnog te doen, maar ik vond van mezelf dat het moest. Want je was toch wel een heel groot deel van mijn jeugd bij me, en ik voelde me schuldig dat ik je nooit gedag had gezegd.
Dus bij deze de brief. Waarschijnlijk weet je het niet eens, hoe belangrijk je toen voor me was. Je was er gewoon, en je was gewoon jezelf. Je had altijd een vrije wil, deed nooit precies zoals ik je vertelde om het te doen. En dat was wat jou speciaal maakte. Want ik had veel vriendinnen in die tijd, en allemaal waren ze stuk voor stuk de liefsten. Maar jij was toch wel speciaal. Jij was mijn allerbeste vriendin.
En misschien wist je dat niet eens. Of misschien wel. Het maakt nu eigenlijk vrij weinig meer uit, want je bent er niet meer. Ik vraag me af of je je gebruikt voelt, of juist blij voor al de herinneringen. Misschien hield je helemaal niet zoveel van mij als ik van jou hield. Want ik gaf enorm om je. Van jou wist ik zeker dat je me niet zou kwetsen. Nooit. Want wij waren een. Wij hadden altijd op overal hetzelfde antwoord, dezelfde meningen, dezelfde gedachten.
Maar ondanks dat, was jij altijd beter. Altijd.
Jij was het perfecte meisje, met het perfecte leven. Natuurlijk had je problemen, meer dan genoeg, maar dat maakte jouw leven in mijn ogen juist zo interessant.
En ondanks ik elke keer weer jaloers op je kon zijn, ben ik nooit boos op je geweest, heb ik je nooit gewantrouwd. Het was een mooie vriendschap. En hoewel we nooit met elkaar spraken, de beste die ik ooit heb gehad.
En daarvoor wil ik je bedanken.
Je was het beste fictionele karakter dat ik ooit heb bedacht of gekend.

Liefs,
Jennifer.


Reacties:


Faylinn
Faylinn zei op 5 jan 2014 - 19:45:
Wauw heel erg mooi^^
Je hebt hem echt heel mooi geschreven *applausje voor jouuu*
Echt leuk gedaan. Ik vind dat je dit heel goed hebt bedacht. Ik vind het einde ook heel gaaf.


Krewella
Krewella zei op 4 jan 2014 - 0:34:
Beautiful. x


Pline
Pline zei op 3 jan 2014 - 10:13:
Heel mooi en eigenlijk een verrassend einde van de brief ook...


Jopie2
Jopie2 zei op 31 dec 2013 - 12:38:
Mooi
Herkenbaar
Wowie
Heel mooi


narcissa
narcissa zei op 30 dec 2013 - 21:43:
woh, dit is een mooie brief.
heel goed geschreven mooi onderwerp ook.